Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (1 144)

plakát

C.B. Strike - Smrtící bílá (2020) (série) 

Několik zbytečných linií a zbytečně riskantních akcí Robin ublížilo přehlednosti této série i její větší věrohodnosti. I tak se na to ale kouká velmi dobře.

plakát

C.B. Strike (2017) (seriál) 

Starosvětská nálada, krásná hudba a nostalgické záběry, jimiž začínal každý díl, už jen kvůli tomu se vyplatí na Strika dívat, já byla z těch úvodů naprosto unešená. Ani zbytek nebyl špatný, i když mnohdy byly příběhy zašmodrchané a pro diváka méně přehledné.. I tak je to ale celkově na velmi silných 70%-

plakát

Dívčí parta (2008) 

Vcelku hezká, chyxtrá a sympatická Claire se chce bůhvíproč za každou cenu dostat mezi skupinu vymatlaných blbek a je ochotná pro to udělat cokoli. Takže z toho plyne, že tak moc chytrá opravdu není. Vcelku se na to ale dívá dobře a vlastně je to i výchovný. 50%

plakát

Byt (1960) 

Romantika, která neurazí ani milovníka dramatu a i po letech si zachovává svou vysokou laťku, kterou většina současných pseudoromantických komedií zvládne maximálně trapně podlézt a ani si neodřít hlavu.

plakát

Celesta ve městě (2004) (TV film) 

Je romantka a romantika, mě třeba tahle pohádka urazila hned, když se objevily myši. A lepší už to nebylo. Z hloupé, ale vcelku roztomilé kudrnaté holky se stala během pár minut pitromá tuctová koza. Tak tomu říkám posun. Nejvíc ze všeho tenhle pokus o film vypovídal nakonec o tom, jak si scénáristé z města předstanují holku ze vsi. A to o jejich přehledu vypovídá víc, než by chtěli.

plakát

Božena (2021) (seriál) 

Jak byla Babička idealistická pohádková bytost, tak je seriálová Božena bulvární. Co se povedlo, je přiblížit její v podstatě nezáživnou postavu z povinných čítanek široké veřejnosti, nakonec to mělo i švih, spád, pěkné lokace i herecké výkony, co se ale nepovedlo, to je mnohovrstevnatost její postavy. Seriálová Božena byla v podstatě děvka, která kašlala na všechno i na všechny včetně dětí a občas vzala do ruky psací pero. Nemohu si pomoct, ale v té ženské muselo být i něco víc.

plakát

Banda - Série 2 (2020) (série) 

Nejvypjatější emocionální scény tu člověk najde vždycky uprostřed útoku či útěku, svět se zastaví, nepřátelé si dají voraz a v klídku počkají, než si to všichni vyříkají, tak o tom jsou The Boys nejvíc. Jako jo, The Boys jsou svým způsobem zábavní, myšlenku o manipulaci s davem je třeba lidem opakovat jakýmkoli způsobem, ale jinak je to pořád seriál, který si moc nepodává ruce s logikou, a tak diváka uráží třeba to, že superhrdinové a superorganizace nedokáží ani vystopovat mobilní telefon nebo že superhrdinku, která je denně v televizi, na výletě NIKDO nepozná, aniž by se jakkoli maskovala. To je jako myslet si, že se projdu po městě s Bradem Pittem a nikdo, ale vážně nikdo, se za ním neohlédne.

plakát

Válka nevěst (2009) 

Dvě uřvaný nevěsty řvou celý film jedna víc než druhá, inteligence taky mnoho nepobraly, protože když už stejně nemohly mít stejnou hospodu, nebylo nutno zůstat i u stejného termínu, a bylo by po válce:-). Mě to nebavilo, ale nejsem cílová skupina a taky radši než na pěkný holky koukám na pěkný kluky. :-)

plakát

Kozy léčí (2017) (TV film) 

Holka z města a její koza Rozárka. Jindy je to třeba Popelka a její sova Rozárka. Prostě celkem příjemný stokrát viděný příběh.