Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Muzikál

Recenze (36)

plakát

Gia (1998) (TV film) 

Můj nejoblíbenější film s Angelinou. Mohla bych se na něj dívat pořád. A vždy v něm najdu něco nového.

plakát

Hastrman (2018) 

Tak tohle je opet dalsi ceska hovadina. Neni to historicke, ani pohadka, drama je to mozna tak pro divaka, ktery tohle cosi dokaze pretrpet az do konce. Totalni nesmysl, o divne namichanych kostymech z ruznych dob nemluve... A ta emancipovana kravka Katynka a drevena panna co by eroticka pomucka to byla uz jen posledni kapka...uplne se ztotoznuji s komentarem od poz3n.

plakát

Jesus Christ Superstar (2000) (TV film) 

Na tuto verzi muzikálu jsem narazila náhodou na Youtube. Zaujala mě, i když mě zprvu zarazilo moderní prostředí a kostýmy. Nicméně dala jsem tomuto dílku šanci a na internetu jsem si sehnala DVD. Sice tady většina píše, že se jim líbí více provedení z r. 1973 ale mě osobně sedí více tato novější verze. Rozhodně už jenom z toho důvodu že Glenn Carter je prostě muzikálový profesionál každým coulem a jeho zpěv je mnohem lepší než představitele z r. 1973. Ale hlavně úžasný Jerome Pradon, ten vážně nemá chybu. Jeho Jidáš je prostě skvělý. Kdyby se vše odehrávalo v přírodě jako verze z r. 1973 tak by to bylo dokonalé. Navíc symbolika - tmavá Máří Magdaléna nebo Pilát v téměř nacistické uniformě je také na místě a trefná. A Herodes? No tak ten je správně švihlej a úlisnej. :-)Takhle má vypadat muzikál, naše muzikály jak jsou nám prezentovány v Čechách se mají ještě hodně co učit od těch anglických. Střihavka s Bártou a Basikovou sice ujdou, ale hrát Ježíše ve skoro 50 už mi přijde za hranicí vkusu a myslím že tudy cesta nevede. Nicméně tahle verze z r. 2000 u mě jednoznačně vede.

plakát

Jméno růže (1986) 

Krásně strašidelný dobový film. Takové mám přesně ráda. Film který lze vidět i několikrát.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Tak asi takhle: když byla tato "pohádka" uvedena v premiéře v televizi na Boží hod vánoční, shlédla jsem asi 10 minut do chvíle, než "princezna" začala cvičit a prohlásila, že to dělá, aby unesla svého budoucího manžela. A to mi stačilo abych přepnula televizi, respektive ji vypnula. Nicméně asi za tři dny jsem si přečetla recenze na vánoční pohádky na internetu a taktéž na tuto Kdyby byly ryby. Takže mi to nedalo, a zabloudila jsem na zdejší recenze a nestačila jsem se divit, kolik jsem zde našla negativních a "odpadových" recenzí. Po tom co jsem si komentáře přečetla jsem se rozhodla, že tu hrůzu musím vidět a zjistit jak se věci mají. Takže jsem nelenila, dílo jsem si stáhla a hned shlédla. A výsledek? Faktem je, že jsem se často smála, ale ne tím, že by mě pohádka tak bavila a byla vtipná, ale proto, že byla dost ubohá a rádoby vtipy byli trapné. Jak už tady někdo psal, plazící se rybodlak Taclík byl asi jediný, kterému jsem se fakt smála protože byl směšný a to mile.Ta jeho křivá huba a šlapání si na jazyk bylo asi z celého toho veledíla nejlepší. Jinak ostatní děs a běs. Vilhelmovou nemám jako herečku ráda vůbec a tady se mi zhnusila úplně, Vetchý = bisexuální král a navíc totální dement, Liška - prostě idiot a princezna - slovník čtvrté cenové skupiny a vůbec princeznu si představuji trochu jinak. Ale co nejvíc tahalo za uši byly dialogy, tedy spíše zmatené kecy bez ladu a skladu. Věty - To mě va, to mě neva, ten mě ba a ten mě neba, které jsou na úrovni dětí základní školy to zabily úplně.A do toho několikrát Ty vole a já měla dost. Takže jsem si řekla, že ty odpadové komentáře asi vystihují nejlépe to, jaká tahle rádoby pohádka je. A ten zvuk kouzelného proutku alá chybová hláška Windows - tak to bylo úplně to poslední co by mi na téhle šílenosti vadilo. Jak zde někdo psal, Micimutr už byla průser hned v názvu a pro mě to byla zatím nejhorší pohádka,co jsem kdy viděla ale Kdyby byly ryby jí v tom výborně sekunduje. Takže pokud někdo zvládne vytvořit ještě větší blbost než je toto dílo a Micimutr tak by měl snad už dostat metál a hlavně všichni ti co točí tyhle šílenosti za peníze diváků by měli dostat doživotní zákaz cokoliv točit. Někdy si říkám, že komunista věděl proč cenzuroval a nepustil všechno do oběhu. Kdyby tady totiž byla taková cenzura dnes, tak bychom více než polovinu českých filmů a pohádek natočených po r. 89 neviděli. A myslím že by to ani nebyla škoda, o nic bychom nepřišly. Takže odpad nedám, ta jedna hvězdička je za rybodlaka Taclíka. :-)

plakát

La La Land (2016) 

Mam rada muzikaly. Ale tohle je jen pokus o muzikal. Kdyz srovnam tenhle a The Greatest Showman, tak je to jako srovnavat trabanta a mercedes. Ne tohle me vazne nechytlo. Zadne chytlave a pekne melodie, nic zapamatovatelneho...Uvodni dvojice nezajimava, nepritazliva...Gosling je proste divnej... Dej o nicem...Nechapu jak tohle dilo mohlo dostat vubec nejakeho Oscara. Kdybych mela hodnotit procentualne tak bych dala 20% tomuto a Showmanovi 100%.

plakát

Les Misérables - koncert z Londýna (2010) (divadelní záznam) 

Nevím, ale tohle představení nebylo zrovna to nejlepší. Představitel Maria neuměl vůbec zpívat, natož alespoň trochu hrát.Šklebil se a pitvořil, žádné emoce, prostě ani koukat se na něj nedalo. Cosetta také nezpívala nic moc. Zachraňoval to Valjean, Enjolras a samozřejmě výborná Lea Salonga v roli Fantine. Zřejmě jsem hodně ovlivněna tím, že jsem měla možnost shlédnout koncertní provedení k 10. výročí a to bylo kvalitou mnohem výše než tato verze. Jaksi mi to celé přišlo tak trochu odfláknuté. A vrcholem všeho černý Javert. Nic proti černochům, zřejmě nechtěli být tvůrci nařčeni z rasismu, ale už vidím jak v době, kdy se příběh odehrává vykonával takový post černoch, to je vážně mimo mísu, i když výkon po pěvecké i herecké stránce dobrý. Takže za mě i za tento přešlap hvězdička dolů. Prostě koncert k 10. výročí je mnohem lepší a vede u mě na plné čáře. Toto provedení je dle mého názoru jen jeho slabá kopie. A je to škoda. Čekala jsem mnohem více. Možná to bylo i tím prostředím,divadlo je prostě divadlo a i ta barikáda byla tentokrát jaksi neviditelná oproti starší verzi. :-) Asi se spojilo proti více faktorů a tak to na mě nezapůsobilo jak by mělo. Závěr byl sice působivý ale i tak to na 5 * u mě nestačí.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Byla jsem na predpremiere jiz 19. 1. v ramci Ladies night a musim rici ze film se mi moc libil. Samozrejme ze ve srovnani napr. s Formanovym Amadeem je film Lida Baarova na nizsi urovni, ale na druhou stranu kdyz si uvedomite, co se za posledni desetileti toci u nas za braky je tento film na vysoke urovni a myslim ze uspwje i v evropskem meritku. Spousta lidi kritizuje vyber titulni predstavitelky a to ze neni Lide Baarove podobna. Uprime zadna herecka nebude jako Lida Baarova, nebot ta byla jen jedna. Neni nutna 100% podobnost ale hlavni je pribeh. A ten zde byl. A k tomu krasne dobove kostymy, liceni, architektura a atmosfera.A moc pekna byla i hudba. Herecke vykony vynikajici a byt jsem byla skepticka ke Krizovi coby Hitlerovi tak ani ten nakonec nezklamal. Me doba v kine rychle utekla a klidne bych koukala dal. A tem kteri zde hodnoti Odpad! doporucuji pustit si nejaky beckovy film made in USA, to je jejich parketa. A zamyslet by se meli i ti, kteri hodnoti film aniz by ho vubec videli.

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Mám ráda historické filmy a pokud jsou ještě navíc životopisné, tak o to víc. Proto jsem se na tenhle film těšila. I když po přečtení, že hlavní roli ztvárnila Kirsten Dunst jsem si říkala zda režisér s výběrem nešlápl vedle, protože mi zrovna tato herečka moc hezká a vhodná nepřijde, ale budiž. I tak jsem se na film těšila. O to větší zklamání a rozčarování mě po shlédnutí filmu čekalo. Unylý děj, kde hlavní zápletkou bylo kdo se s kým vyspí,kdo koho podvede (i když v té době asi běžné) ale to hlavní - co tam proboha dělala ta moderní rocková hudba?To byl prostě vrchol všeho. Ani kostýmy mi příliš dobové nepřipadaly. A ten závěr filmu - rozházené věci v místnosti, to jsem také trochu nepochopila,a navíc utržený děj - to hlavní, jak M. Antoinetta skončila na popravišti , to chybělo. Ale co ostatně od takové slátaniny čekat, že?Prostě opět se mi potvrdilo, že Američané historické filmy neumí. A obzvlášť pokud se daný životopis nebo historický film neodehrává v Americe, ale v Evropě. Prostě ať se Američanié drží raději svých béčkových akčních filmů a do náročnějších děl se nepouští. Protože tenhle film se opravdu nepovedl a všechno v něm je špatně, vč. hlavní představitelky jak jsem již před shlédnutím filmu tušila. Kdyby to natočil např. Forman tak to určitě vypadalo úplně jinak.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Když jsem tenhle muzikál viděla poprvé v kině, odcházela jsem s rozpaky. Bylo to na mě takové hodně rychlé, bláznivé, hlučné a barevné. Nicméně kamarádka mě vytáhla za pár měsíců do kina znovu a až po druhém shlédnutí jsem si tenhle muzikál opravdu zamilovala. Všichni herci výborně zpívají, výprava je sice počítačová, což zrovna ve filmech nemusím,v muzikálech už vůbec ne, ale díky skvělé hudbě mi to zase až tak moc nevadilo. A když si uvědomíte, kolik úžasných hitů hlavně z 80. let ve filmu zazní, včetně mé oblíbené Hero od D.Bowieho nebo Your Song od E.Johna, tak už to je důvod proč se na tenhle muzikál rádi podíváte.