Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Muzikál

Recenze (36)

plakát

Rendez-vous (2010) (divadelní záznam) 

I kdyz balet nevyhledavam, tohle se mi libi. Krasna hudba, kostymy i vyprava. A samozrejme tanec.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Troufám si říci že toto je nejlepší film za poslední dobu. Balzám na duši. Krásná výprava, nádherná hudba a skvělé herecké výkony. Moc jsem Eddiemu přála Oskara, protože ve srovnání s Capriem se Eddie Redmayne do své postavy opravdu vžil. Navíc film má celkově vyšší kvalitu než Revenant zmrtvýchvstání, který považuji za klasický americký béčkový film.Takže je vidět že udílení cen není vůbec objektivní. Redmaynova Dánská dívka je skutečná. Jakmile se za ní převlékne, zapomenete že je do Redmayne a máte pocit že se díváte na skutečnou dívku. Film je plný emocí ale není přeslazený. Sice film věrně nekopíruje knihu, ale to vůbec nevadí, protože se více drží spíš realitě skutečného života Lili Elbe. Za mě tenhle film doporučuji já osobně jsem ho viděla již dvakrát a ráda se na něj podívám v budoucnu znova. Kdo viděl Eddieho v Teorii všeho po shlédnutí Dánské dívky se jen utvrdí v tom že je to opravdu výborný herec.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Byla jsem na predpremiere jiz 19. 1. v ramci Ladies night a musim rici ze film se mi moc libil. Samozrejme ze ve srovnani napr. s Formanovym Amadeem je film Lida Baarova na nizsi urovni, ale na druhou stranu kdyz si uvedomite, co se za posledni desetileti toci u nas za braky je tento film na vysoke urovni a myslim ze uspwje i v evropskem meritku. Spousta lidi kritizuje vyber titulni predstavitelky a to ze neni Lide Baarove podobna. Uprime zadna herecka nebude jako Lida Baarova, nebot ta byla jen jedna. Neni nutna 100% podobnost ale hlavni je pribeh. A ten zde byl. A k tomu krasne dobove kostymy, liceni, architektura a atmosfera.A moc pekna byla i hudba. Herecke vykony vynikajici a byt jsem byla skepticka ke Krizovi coby Hitlerovi tak ani ten nakonec nezklamal. Me doba v kine rychle utekla a klidne bych koukala dal. A tem kteri zde hodnoti Odpad! doporucuji pustit si nejaky beckovy film made in USA, to je jejich parketa. A zamyslet by se meli i ti, kteri hodnoti film aniz by ho vubec videli.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Strhující, neskutečný, smutný a místy i veselý ale hlavně pravdivý. Takový je tento příběh. Doporučuji shlédnout.

plakát

Gia (1998) (TV film) 

Můj nejoblíbenější film s Angelinou. Mohla bych se na něj dívat pořád. A vždy v něm najdu něco nového.

plakát

Frankenstein (1994) 

Jelikož jsem četla i románovou předlohu, tak musím konstatovat že tento film se jí drží téměř na 100%. Přičtu-li nádhernou výpravu, kostýmy, hudbu a vynikající herecké obsazení je pro mě tato zfilmovaná verze románu prostě ta nejlepší, která kdy vznikla. Je prostě vidět že film natočil člověk, který je nejenom hercem ale i režisérem na svém místě. Takhle to má vypadat. Bomba.

plakát

Evita (1996) 

U tohoto provedení muzikálu nemá cenu se nějak moc rozepisovat. Vše je tady dokonalé - herci, hudba,krásná výprava, celkový dojem nic nekazí. Viděla jsem v kině a byla to prostě nádhera.

plakát

Jesus Christ Superstar (2000) (TV film) 

Na tuto verzi muzikálu jsem narazila náhodou na Youtube. Zaujala mě, i když mě zprvu zarazilo moderní prostředí a kostýmy. Nicméně dala jsem tomuto dílku šanci a na internetu jsem si sehnala DVD. Sice tady většina píše, že se jim líbí více provedení z r. 1973 ale mě osobně sedí více tato novější verze. Rozhodně už jenom z toho důvodu že Glenn Carter je prostě muzikálový profesionál každým coulem a jeho zpěv je mnohem lepší než představitele z r. 1973. Ale hlavně úžasný Jerome Pradon, ten vážně nemá chybu. Jeho Jidáš je prostě skvělý. Kdyby se vše odehrávalo v přírodě jako verze z r. 1973 tak by to bylo dokonalé. Navíc symbolika - tmavá Máří Magdaléna nebo Pilát v téměř nacistické uniformě je také na místě a trefná. A Herodes? No tak ten je správně švihlej a úlisnej. :-)Takhle má vypadat muzikál, naše muzikály jak jsou nám prezentovány v Čechách se mají ještě hodně co učit od těch anglických. Střihavka s Bártou a Basikovou sice ujdou, ale hrát Ježíše ve skoro 50 už mi přijde za hranicí vkusu a myslím že tudy cesta nevede. Nicméně tahle verze z r. 2000 u mě jednoznačně vede.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Když jsem tenhle muzikál viděla poprvé v kině, odcházela jsem s rozpaky. Bylo to na mě takové hodně rychlé, bláznivé, hlučné a barevné. Nicméně kamarádka mě vytáhla za pár měsíců do kina znovu a až po druhém shlédnutí jsem si tenhle muzikál opravdu zamilovala. Všichni herci výborně zpívají, výprava je sice počítačová, což zrovna ve filmech nemusím,v muzikálech už vůbec ne, ale díky skvělé hudbě mi to zase až tak moc nevadilo. A když si uvědomíte, kolik úžasných hitů hlavně z 80. let ve filmu zazní, včetně mé oblíbené Hero od D.Bowieho nebo Your Song od E.Johna, tak už to je důvod proč se na tenhle muzikál rádi podíváte.

plakát

Čachtická paní (2009) 

Také jaksi nechápu tak slabé hodnocení. Mě se film líbil mnohem víc než Bathory od Jakubiska, který na mě působil komerčně a nerealisticky. Tento film byl mnohem více syrový, temnější a já mám takové historické filmy ráda.