Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Muzikál

Recenze (36)

plakát

The Doors (1991) 

U tohoto filmu není asi nutné se příliš rozepisovat - klasický životopisný film o skupině Doors a jejím frontmanovi Jimu Morrisonovi. Hlavní představitel Jima Morrisona - Val Kilmer podal skvělý jak hercký tak i pěvecký výkon a jako by se převtělil do postavy kterou hraje, uvěříte mu všechno, i tu rebelii a drzost, která Jimu Morrisonovi nebyla cizí. Film má spád, vše umocňuje skvělá hudba The Doors. Doporučuji nejen fanouškům skupiny ale i těm, kteří o skupině The Doors slyšeli jen z doslechu nebo znají písně z oldies rádia svých rodičů. Film být totiž i dobrým mementem pro dnešní generaci, protože příběh Jima Morrisona ukazuje, kam až sláva a drogy mohou člověka dovést.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Tento film mě po jeho shlédnutí přiměl k tomu, že jsem si přečetla i původní knižní předlohu. A musím konstatovat, že film se hodně, téměř na 99 % své předlohy drží. Sice v knize je Dorian blond s modrýma očima, ale mě osobně více "sedl" tmavovlasý Dorian Gray ve filmu. Jelikož mám ráda filmy z doby staré Anglie, i to byl jeden z důvodů, proč jsem se na tento film chtěla podívat. A musím říci že v tomto směru film nezklamal - ponuré a špinavé anglické ulice, nevěstince a celkové vykreslení dané doby se povedlo. Navíc přidané mystické prvky - to jak se mění obraz Doriana Graye a finální odhalení obrazu je myslím také velmi zdařilé. Nevím sice proč v popisu filmu je uváděno, že se jedná o horor, pod pojmem horor si totiž představuji něco zcela jiného, spíše bych tento film nazvala mysteriózní nebo jak uvedla ČT - film s prvky hororu, ale to nic nemění na tom že film na mě zapůsobil poměrně dobře. Rozhodně na mě nepůsobil jako laciný béčkový film, což jsem zprvu po přečtení obsahu čekala. Obraz Doriana Graye je prostě přepis knižního románu, který se velmi věrohodně drží předlohy a nesnaží se být za každou cenu kasovním trhákem. A to je v jeho případě dobře.

plakát

Amadeus (1984) 

To že Miloš Forman točí ty nejlepší "americké" filmy je dnes mnohým divákům vice než jasné. Ale film Amadeus je,alespoň pro mne, jeho nejlepším filmem.Jako většina filmů, které Forman točil již v Americe, i tento film staví na reálném prostředí, kostýmní výpravnosti a skvělých hereckých výkonech. Amadeus však není jen klasickým strohým životopisem, je okořeněn prvky napětí (muž v masce, ponuré prostředí pražských uliček, prostředí blázince a ponuré deštivé počasí v závěru při pohřbu) ale samozřejmě nechybí úžasná a mnohdy velmi výrazná hudba, nejen W.A.Mozarta,která spolu s bezchybnými výkony herců tvoří celek který se právem řadí mezi nejlepší filmy světové kinematografie. Film má spád a člověk se nenudí ani na chvíli. U většiny životopisných filmů může mít člověk již po pár minutách člověk že se nudí a mnohdy by měl problém sedět u jednoho takového filmu více než dvě hodiny, ale já osobně bych u Amadea vydržela i kdyby trval mnohem déle. Tenhle film se mi prostě nikdy neokouká a myslím že nejsem jediná. P.S: Český dabing vznikl ve dvou verzích , jedna pro televizi a druhá pro DVD a oba se celkem povedly, ale pokud si chcete film opravdu vychutnat pusťte si film v originálním znění,smích Amadea vám pak bude v uších znít ještě dlouho. :-)

plakát

Les Misérables - koncert z Londýna (2010) (divadelní záznam) 

Nevím, ale tohle představení nebylo zrovna to nejlepší. Představitel Maria neuměl vůbec zpívat, natož alespoň trochu hrát.Šklebil se a pitvořil, žádné emoce, prostě ani koukat se na něj nedalo. Cosetta také nezpívala nic moc. Zachraňoval to Valjean, Enjolras a samozřejmě výborná Lea Salonga v roli Fantine. Zřejmě jsem hodně ovlivněna tím, že jsem měla možnost shlédnout koncertní provedení k 10. výročí a to bylo kvalitou mnohem výše než tato verze. Jaksi mi to celé přišlo tak trochu odfláknuté. A vrcholem všeho černý Javert. Nic proti černochům, zřejmě nechtěli být tvůrci nařčeni z rasismu, ale už vidím jak v době, kdy se příběh odehrává vykonával takový post černoch, to je vážně mimo mísu, i když výkon po pěvecké i herecké stránce dobrý. Takže za mě i za tento přešlap hvězdička dolů. Prostě koncert k 10. výročí je mnohem lepší a vede u mě na plné čáře. Toto provedení je dle mého názoru jen jeho slabá kopie. A je to škoda. Čekala jsem mnohem více. Možná to bylo i tím prostředím,divadlo je prostě divadlo a i ta barikáda byla tentokrát jaksi neviditelná oproti starší verzi. :-) Asi se spojilo proti více faktorů a tak to na mě nezapůsobilo jak by mělo. Závěr byl sice působivý ale i tak to na 5 * u mě nestačí.

plakát

Jméno růže (1986) 

Krásně strašidelný dobový film. Takové mám přesně ráda. Film který lze vidět i několikrát.

plakát

Bídníci (2012) 

Tolik jsem se do kina na toto provedení Bídníků těšila. Ale bohužel jsem se vrátila s rozpaky. Někteří herci tam dle mého názoru vůbec neměli co dělat - přiškrcený R. Crowe byl možná dobrý gladiátor ale zpěvák je poněkud podprůměrný a ve filmu vypadá jako uťáplý tatík než jako rozhodný padouch. Marius na mě působil divně, stejně tak Fantina v podání Anne Hathaway. Jediný kdo byl dobrý a překvapil byl Valjean Hugh Jackman. Jinak slabý průměr. Ale co mi vadilo ze všeho nejvíce bylo to, jak byl film doslova přecpán a nadopován počítačovými triky a počítačovou animací, no fuj. Proč se to nedalo udělat normálně v reálném prostředí s nákladnější výpravou? Chápu že se asi chtělo na filmu ušetřit, ale myslím že takové dnes již klasické dílo, jakým Bídníci bezesporu jsou, si zaslouží lepší a klidně i dražší výpravu a exteriéry. A když připočtu otřesnou kameru, která v 80% filmu zabírala vše hlavně z blízka tak je pro mě tenhle filmovo-muzikálový počin velkým zklamáním.

plakát

Smrtící past (1982) 

Dosti překombinované, od půlky o ničem. Jednou vidět a dost.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Prostě akční dnes už klasika. Nečekejte od toho žádné výkony, nesmrtelný Rambo. Co psát více.

plakát

La La Land (2016) 

Mam rada muzikaly. Ale tohle je jen pokus o muzikal. Kdyz srovnam tenhle a The Greatest Showman, tak je to jako srovnavat trabanta a mercedes. Ne tohle me vazne nechytlo. Zadne chytlave a pekne melodie, nic zapamatovatelneho...Uvodni dvojice nezajimava, nepritazliva...Gosling je proste divnej... Dej o nicem...Nechapu jak tohle dilo mohlo dostat vubec nejakeho Oscara. Kdybych mela hodnotit procentualne tak bych dala 20% tomuto a Showmanovi 100%.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Film jsem v kině prošvihla, a teď nelituji. Po shlédnutí doma musím uznat, že jsem čekala daleko lepší film. Jediné co se mi líbilo byla titulní píseň a tak trochu průměrné hraní Lady Gaga. Toť vše. Jinak opět chlast, drogy, sprostá slova, většinou ponuré prostředí, prostě film Made in USA. Nevím, co kdo vidí na Cooperovi, mě přijde hnusný a slizký. Jsou mnohem charismatičtější herci. I u tohoto filmu se opět potvrdilo, že ne každý herec může být zároveň i režisér.A Cooper není ani dobrý herec, režisér, natož zpěvák. Bylo to dlouhé, nudné,ničím zajímavé...Za mě je mnohem povedenější a i vizuálně hezčí předchozí verze firmu z roku 1976. Tohle byla jen špatná kopie. Alespoň pro mě. Čekala jsem mnohem více.