Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (51)

plakát

Diktátor (2012) 

Nejlepší SBC co jsem viděl.. Tak jak je u něj zvykem, mistrně využívá zažité stereotypy k zesměšnění úplně všeho a všech. Korektní, nekorektní - nedokážu posoudit, mě jeho karikatury vždy přijdou ve všech směrech vybalancované na maximální možnou úroveň. Samozřejmě výborně zvolená látka, na tom Sasha nemohl prakticky nic zkazit..

plakát

Big Lebowski (1998) 

I když čekáte v závěru nějaké rozuzlení celého děje a ono to nakonec celé nějak vyzní do prázdna, určitě nebudete litovat žádné z těch 117 minut strávených u tohoto filmu. Ono totiž stačí poslouchat dialogy Jeffa " Dude" Bridgese a Johna "drž hubu" Goodmana, sledovat tupý výraz Steva "nerozumím ničemu" Buscemiho a pózy Johna "Jesuse" Turturra, bandu nihilistů v čele s Peterem "opravářem kabelů" Stormarem a nějaká dějová linie Vám ve finále bude ukradená. Jen si k tomu připravte dostatek bílých medvědů..PS : pro mě nejlepší Coenovci.

plakát

Moje letní prázdniny (2012) 

..aneb Jak se všemi pořádně vyjebat. Sice už to Melovi nebaštím tak jako dřív, ale pořád je to v rámci žánru hodně povedený kousek. Zajímalo by mě, co by s tím materiálem udělal Quentine..

plakát

Na tuhle nemám (2010) 

Jednu hvězdičku za Alice Eve, druhou za tu bloncku v hlavní roli. Film pro loosery, kteří chtějí věřit, že mají na holku o dvě a víc tříd výš. Uvěřitelnější filmy točí Spielberg s Abramsem.. Byť vysportovaný VŠ, 193/98, miláček žen.. na tuhle taky nemám!

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Tam, kde by Hollywoodská produkce tvrdě tlačila na pilu zůstávají francouzi korektně civilní a dávají filmu ten správný lidský, uvěřitelný rozměr. Vychvalovat casting a především pak Omara Sye je nošením dříví do lesa (ale proč nepřihodit polínko..). I když si tedy film vysoké hodnocení zaslouží, tak první desítka ?? Vážně lidi ?

plakát

Alcatraz (2012) (seriál) 

Zvyšuji na pět. Po prvotní skepsi jsem si užil skvělé finále první řady, kdy se od řešení stereotypních případů děj posunul k nalézání indicií, které odhalují celé pozadí konceptu Alcatraz. Z tohoto důvodu mi ani velice nevadí pomalejší rozjezd ala CSI kriminálky a pro dobro celého konceptu tomuto vývoji rozumím. Abrams a tým kolem zase ukazují, že tohle prostě umí a začínám věřit, že celá série dosáhne (a možná přesáhne) úrovně LOST. Výborný Sam Neill a Jonny Coyne.

plakát

Hezké vstávání (2010) 

Pro mě příklad absolutní ztráty invence scénáristické produkce současné americké kinematografie. Film má zbytečně dlouhou stopáž a ve chvíli, kdy ho do vyššího hodnocení nevytáhne ani režie, ani kamera, výrazně nepomůžou ani herecké výkony H. Forda a pro mě jediné koukatelné D. Keaton. Není šance že by v mém mozku do týdne zůstaly nějaké rezidua podávající důkaz o shlédnutí tohoto počinu. Skouknu znovu jen pokud skončím s DVD přehrávačem na opuštěném ostrově a na výběr budu mít tenhle film nebo celou sérii Ordinací v růžové wtf zahradě..

plakát

Requiem za sen (2000) 

Silné téma s ještě silnějším posláním. Měl by skouknout každý, než se rozhodne vyslyšet volání z druhé strany řeky Styx.. PS : Koukal jsem, že v mém Top 10 jsou zastoupeni tvůrci jako Tim Burton, Christopher Nolan, Frank Darabont, David Fincher, Matthew Vaughn, Hayao Miyazaki a právě Darren Aronofsky. Buď to svědčí o jedinečnosti těchto režisérů nabo o mé genialitě. Já se přikláním k druhé variantě.

plakát

Ip Man (2008) 

Až mi někdo vysvětlí, co tento film dělá v Top 300 nad Slavnostmi sněženek, Skálou, Fargo, Hanebnýma parchantama atp., přihodím hvězdu. Možná i dvě.

plakát

Sedm (1995) 

Po zásluze nejvyšší umístění ve filmovém žebříčku pro zástupce žánru thriller/krimi. Vytrvalý déšť, osvětlovači scén prakticky bez práce (a nebo spíš naopak), jedinečné interiéry i exteriéry s kterýma se kamera vysloveně mazlí, skvělý scénář s geniálním twisterem na konci, nadpozemské výkony Pitta, Freemana a piece of shit Spaceyho,... (došly mi superlativy) režie - to vše dělá z tohoto filmu neopakovatelný počin na filmových plátnech. Můžu si jen přát, abych měl ještě v životě možnost zakusit stejné pocity jako při prvním shlédnutí tohoto thrilleru buď že se ještě někomu v budoucnu podaří dotknout se této mety, nebo se mi film dostane do ruky v pokročilém stádiu Alzheimerovy choroby...