Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (22)

Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Jeden z amerických skalních fanoušků utratil dohromady 2 180 amerických dolarů za všechny vstupenky jen proto, aby mohl sledovat premiéru v kině úplně sám.

Senzační Spider-Man

Senzační Spider-Man (2008) (seriál)

6. díl seriálu se inspiroval 43. číslem 1. svazku Úžasného komiksu s názvem „Nosorožec zuří!“ z roku 1966, ve kterém se svalovec bez mozku zúčastnil tajného experimentu s určitou formou molekulárního lepidla, jež se stalo jeho druhou kůží, od níž se odrazila i vystřelená kulka.

Amazing Spider-Man

Amazing Spider-Man (2012)

Druhým hlavním protivníkem ve stejnojmenné PS3 hře, která volně navazuje na tento film, je vysoce nakažlivé zvíře-člověk jménem Rhino. Takto si přezdívá Aleksei Sytsevich (Paul Giamatti) v následujícím dílu (2014).

Amazing Spider-Man 2

Amazing Spider-Man 2 (2014)

Max Dillon (Jamie Foxx) je – v komiksu s podtitulem „Muž zvaný Electro!“ z roku 1964 – běloch s krátkými zrzavými vlasy a dobrý opravář telegrafních linek. Udeří do něj blesk, který z něj udělá živoucí elektrický generátor.

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Ve scéně, kdy Charles (James McAvoy) a Erik (Michael Fassbender) hledají mutanty a narazí na Angel Salvadore (Zoë Kravitz), konkrétně ve chvíli, kdy se dvojice nachází v kabince a Angel předvádí své schopnosti, si Salvadore sundává podprsenku. Avšak v dalším záběru zepředu má podprsenku opět na sobě.

Amazing Spider-Man 2

Amazing Spider-Man 2 (2014)

Felicia (Felicity Jones) má – v komiksu s podtitulem „Devět životů má Černá kočka!“ z roku 1979 – příjmení Hardy. Učila se gymnastiku a bojová umění, aby stala se zlodějkou a navázala tak na tradici svého otce.

Amazing Spider-Man 2

Amazing Spider-Man 2 (2014)

Film se inspiroval 1. číslem 1. výročního svazku Ultimativního vesmíru s názvem „Víc, než jste čekali“ z roku 2005. V něm neznámý muž – později identifikován jako Alexander O'Hirn – ukradne prototyp válečného stroje, trochu připomínající humanoidního nosorožce.

Futurama - Zuřící Bender

Futurama - Zuřící Bender (2000) (epizoda)

V jedné scéně, kde se Bender nachází v ringu, můžeme spatřit fanouška s tričkem, na kterém je napsáno „BENDER 3:16“. Jde o narážku na známé tričko bývalého wrestlera Steva Austina, přezdívaného „Stone Cold“.

12 kol: Reloaded

12 kol: Reloaded (2013)

Představitelé hlavních rolí John Cena a Randy Orton jsou hvězdami wrestlingové asociace WWE.

Simpsonovi - Parťáci

Simpsonovi - Parťáci (2006) (epizoda)

I když to tak nevypadá, Bart Simpson je starší než školní grázl Nelson Muntz. V této epizodě vidíme na Nelsonově třípatrovém narozeninovém dortu číslo 10, přičemž Bart oslavil 10. narozeniny už v epizodě Rádio Bart.

Simpsonovi ve filmu

Simpsonovi ve filmu (2007)

Scéna, ve které Homer a Bart opravují střechu, přičemž Homer říká: "Opatrně... Opatrně...," je odkazem na třináctou epizodu šestnácté série Mobilní Homer seriálu Simpsonovi (od r. 1989), kdy Homer pronese stejnou větu ve scéně, když v závěru zvedá auto.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Ve filmu jsou na policejních vozech písmena GPD - tedy Gotham Police Dept, tedy gothamské policejní oddělení. V komiksu je však použita varianta GCPD - Gotham City Police Dept.

Vychovávat Hope

Vychovávat Hope (2010) (seriál)

V seriálu se setkává řada herců ze seriálu Jmenuju se Earl (od r. 2005). Krom hlavních postava Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly a Eddie Steeples se objevují také Gregg Binkley v roli Barney Hughese, Nadine Velazquez hrající Valentinu, také Dale Dickey, opět coby prostitutka Patty, která ve 12. epizodě 2. série "Varuj se hazardu" dokonce přiznává, že je z Camdenu, její "kunčaft" Timothy Stack, jeden ze scenáristů Vychovávat Hope, i zde hrající sám sebe, Camdenskou místní pseudocelebritu seriálu Pobřežní lýtka (od r. 2000), jak jinak než "opět pod parou".

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Vedlejší postava seriálu profesor Jonathan Frink se jmenuje podle producenta Johna Frinka.

Spider-Man: Secret Wars

Spider-Man: Secret Wars (1997)

Série o pěti epizodách, které odkazují na pozdější komiksovou sérii se stejným názvem, není zcela podle komiksu. V komiksu je napříkald vůdcem hrdinů Capt. America, v komiksu se také objevuje Galactus a finální bitva se odehraje jinak.

Thor

Thor (2011)

Z filmu byla vystřižena scéna, kde Erik Selvig (Stellan Skarsgård) píše e-mail Hanku Pymovi ohledně záležitosti se S.H.I.E.L.D.em. Henry "Hank" Pym se později objevil ve filmu Ant-Man (2014), kde ho hraje Michael Douglas.

Reklama