Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (44)

plakát

Kancl (2005) (seriál) 

Definice toho proč je nejen americká verze The Office tak zábavná je těžko odhadnutelná. Atmosféra v DM je prostě tak strašně trapná, až to pro mě nepochopitelným způsobem překračuje meze zpátky na pole neuvěřitelné zábavy. K tomu samozřejmě přispěli neokoukaní herci a z Kanclu se stala záležitost koukatelná až do úplného konce.

plakát

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál) 

Ačkoliv tento seriál je primárně komediální (což je v doktorském prostředí opravdu příjemná změna), nekazí ho ani občasné dramatické momenty. Naopak se velmi podařilo takové momenty natočit vkusně a bez zbytečného ždímání. Ve zbytku seriálu jsem pak nestačil žasnout nad dokonale hlubokou psychologií postav, vážně jsem nenašel snad jedinou charakterovou chybu. No a na závěr se k tomu přidají všechny ty drobnosti katapultující Scrubs téměř k mezím dokonalosti - improvizace Neila Flynna, nevšední proslovy Dr. Coxe anebo absurně doslovné snílkovství Johna Doriana.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Konečně mi spadl kámen ze srdce, konečně jsem viděl i poslední díl téhle skvělé "pentalogie". Totiž představa budoucího života bez téhle ultranudné ždímačky na peněženky patnáctiletých fanynek je hned světlejší. Zapřísáhl jsem se nehodnotit tohle šílenství bez jeho zhlédnutí a konečně i poslední díl naplnil do poslední kapky moje očekávání. Ta jsem totiž neměl žádná. I v posledním díle se to celé opírá o scénář, který napsala Melissa Rosenberg asi někdy kolem čtvrté ráno po příchodu z hospody a ještě jí do toho zřejmě radil někdo s vyjadřovací schopností vyhazovače v klubu. Pro mě tedy konec této ságy znamená vykoupení a snad taky začátek zapomínání na ohavné hodiny strávené s ní.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Silně alternativní záležitost, která místo ušmudlané, ubrečené melancholie servíruje výborně vygradovaný šmrncovní děj. Vyzdvihnout lze také skvělou práci s nechronologickým zpracováním a zejména velmi kvalitní scénář. Joseph i Zooey překvapivě zahráli na jedničku a když se k tomu přidá vhodně vybraný soundtrack, nemůžu váhat o účasti v mé top 10.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Naprosto typický příběh o naprosto atypickém agentovi. Tato poněkud zvláštní směsice Bondovky a pubertální komedie nečekaně funguje. Nevěřím, že film na podobné téma se dá zahrát na ještě odlehčenější notu, už jenom proto Kingsman naprosto vyčnívá nad marast plný klišoidních slátanin, zkrátka je nemožné vyčítat mu základní kostru složenou z jednoho a toho samého příběhu opakujícího se v každém druhém titulu, protože se musíte pousmát nad šišlajícím masovým vrahem, kterému se zvedá kufr z krve nebo z Colina předvádějícího hromadnou killing spree v kostele. Překvapivá originalita a zajímavé herecké obsazení sedlo na jedničku.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Nadprůměrný akční film s netuctovou zápletkou, který skrývá největší sílu ve své (mírně řečeno) teoretické pravdivosti. A to se psal rok 1998...

plakát

Revoluce (2012) (seriál) 

Tak z tohoto námětu se dle mého názoru dalo dostat mnohonásobně víc. Samotný koncept kolísající mezi vědeckofantastickým postapokalyptickým bojem o přežití a mezi vzpourou proti totalitní militaristické nadvládě mě v prvních dílech naprosto uchvátil. Dlouho to bohužel netrvalo a začaly převažovat spíše nedostatky. Ze všeho nejvíc pak naprosto chaotický ústřední děj, kdy se zbytečně v nejvyhrocenějších momentech ustupovalo od gradace a přecházelo nesmyslně k jiným cílům. Nicméně do konce první sezóny to byla velmi příjemná a koukatelná záležitost. Potom převážil naprostý chaos a hlavně se seriál začal nevybíravým způsobem opakovat. Každý díl, zvlášť díky délce, byl viděn několikrát. Na vrcholu toho všeho stály souboje na blízko, které opravdu už hraničily s používáním stejných záběrů v každé epizodě. Obecně si myslím, že s ne-špatně rozpracovanou první sezónou se dalo podniknout daleko víc. Takhle se došlo pouze k otřesnému rádoby chytře otevřenému konci, který byl pro mě spíš vysvobozením. První sezóna tak 70%, druhá tak 40%.

plakát

Labyrint lží (2008) 

Labyrint lží vás na začátku ani nenechá nadechnout a už se do konce nezastaví. Bohužel to tvoří nesnadno prohlédnutelný chaos, ve kterém postavy občas mizí pomalu dříve, než se objevují. Finále je sice v určité míře příjemně zvratové, ale vzhledem k podobné nátuře celého filmu dost předvídatelné. To všechno ale převyšují herecké výkony, které z toho dělají příjemnou, ale jen lehce nadprůměrnou akční honičku.

plakát

Prásk (1998) (pořad) odpad!

Zase jsem omylem zabloudil do temných hlubin ČSFD. Ale nedělal bych to, kdybych nemusel. To, co jsem totiž stihnul odposlechnout z pouhé upoutávky na toto nevkusné ukájení se nad někým, kdo má rozumu opravdu podstatně méně, než silikonu na kozách, mi přivodilo několikadenní nevolnosti následované už zřejmě doživotním strachem o svůj život v případě, že opět někdy jen omylem svým zrakem nebo sluchem zavadím o zapnutý kanál TV Nova. Hned, jak najdu na ovladači tlačítko nastavení, tak to zablokuju, protože tohle se opravdu nedá.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Nechápu, jak se tohle mohlo dostat byť do modrých čísel. Je to nudná, umělá nedokončená sr*čka, která si nezaslouží jakoukoli pozornost. Vážně jedny z nejztracenějších filmových hodin, které jsem žel bohu musel obětovat.