Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

"Cejtíš to píchání, pane velkej? To si s tebou zahrává pýcha!" Jestli tohle není kultovní záležitost, tak nevím, co by jí mělo být. Je to můj nejoblíbenější Tarantino a možná taky nejoblíbenější film vůbec. Můžu se na to koukat po kolikáté chci a nikdy mě to nepřestane bavit, a tak to má být.

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Čekala jsem, že to bude nějaká blbost o tom, jak banda teenagerů v barevných oblečcích zněškodní lumpa a při tom možná zachrání svět. O to větší bylo moje nadšení, když jsem zjistila, že Kick-Ass je stylová pecka plná Tarantinovsky pojatého násilí, kde je hodnej kluk-looser, zlej kluk, kterej zůstane zlým klukem až do samotnýho konce (nic mě ve filmu nenaštve víc než polepšenej hříšník), bezvadnej Nicolas Cage, kterýho jinak nemám ráda, a parádní holčina s fialovou parukou, která je sprostější než dlaždič. To všechno v kombinaci s perfektně sednoucí hudbou od Prodigy z Kick-Ass dělá jednoznačně pětihvězdičkový film.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tleskám. Tento film mě neuvěřitelně baví, i když se na něj koukám asi po stopadesáté. Moc se mi líbí, že je film v podstatě čtyřjazyčný, takhle by měli režiséři své filmy točit povinně, pokud chtějí vzájemně konfrontovat postavy různých národností. Inglorious Basterds mají vedle skvělého scénáře i super hudbu a herce. Nějak se nemůžu rozhodnout, jestli se mi víc líbil Brad Pitt a jeho bramborový přízvuk, nebo pro mě nově objevený Christoph Waltz. Všechny, koho napadne tenhle film předabovat, patří skalpovat!

Půlnoc v Paříži

Půlnoc v Paříži (2011)

Prostě paráda. Miluju 20. léta a Owena Wilsona. Takže pro mě jasných 5*.Rachel McAdams svou roli protivné snoubenky zvládla perfektně, tleskám. Vyjmenovávání slavných umělců té doby bylo místy úsměvné, nicméně mi to nějak nepřekáželo. A hudba byla krásná.

Postřižiny

Postřižiny (1980)

Pro mě je tohle naprostá srdcová záležitost a možná nejlepší český film vůbec. Herci krásně vystihli Hrabalovy figurky, nejvíc se mi asi líbil strýc Pepin v podání Jaromíra Hanzlíka. Film má úžasně poetickou náladu, spoustu vypointovaných scén a dobrých hlášek. Postřižiny pro mě spadají do kategorie "můžu je vidět znovu a nepřestanou mě bavit"

Kmotr

Kmotr (1972)

Knižní předlohu řadím mezi nejlepší a zároveň nejpoutavější knížky, které jsem přečetla. Film vcelku přesně kopíruje knihu a navíc celý zážitek podtrhuje skvělými hereckými výkony (Brando, Pacino) a krásnou hudbou. A i přes celkem vražednou stopáž mi film uběhl neuvěřitelně rychle díky skvělé režii.. nejde jinak než za 5*