Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (274)

plakát

Piargy (2022) 

Nestává se často, že by se na plátna dostal snímek silně folklórní, ale zároveň symbolický, neadaptující konkrétní místo, nýbrž velké celospolečenské téma, že hřích má být a bude vždy potrestán. Zcela jistě nezaujme diváky konzumující blockbustery a netflix produkci, takoví diváci totiž už zlenivěli a (alespoň podle dostupných komentářů) se už ani nesnaží číst symboly a všeobecně se nad námětem zamyslet. Pro mě je to velmi silný snímek s neskutečně nádhernou kamerou, umocněný jak tématem, tak silou hor a přírody, citlivý i surový zároveň, okořeněný magickým realismem a mocí pověr a znamení. Je bohatý a prostý jako život sám. Minimalistické dialogy společně se silným vizuálnem dokázaly obraz vesnice ve 30. letech ještě více umocnit a navodit pocit autentičnosti a důvěryhodnosti.

plakát

Velký dar (2017) 

Wow efekt stojí na charismatické Mckenna Grace, která brnká na divákovi emoce. Úžasná přirozenost a dětská bezprostřednost je velkou devizou snímku. V kombinaci se silným obsazením se můžeme těšit nadstandardní podívané. Najs one, Marc Webb!

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Nejsem si úplně jistá, zda tak rozsáhlá stopáž byla pro snímek přínosem. Svižnější sestřih by jistě snímku dodal větší údernost, ale pokud se přes to přenesete, dopřejete si nevšední zážitek z pozorování komplikovaného vztahu mezi dcerou chycené v pasti náročné kariéry v nadnárodní společnosti a otcem snažícím se zrestaurovat citové pouto s odcizeným potomkem. To vše rezonující v kontrastních majetkových poměrech top manažerů a prostých rumunských obyvatel.

plakát

Café society (2016) 

Chladné, bez emocí, prázdné a zbytečně ukecané. Do oka mi padla chic výprava a přitažlivá hra se světlem. To ale bohužel nestačí k tomu, abych na film do pár týdnů nezapomněla.

plakát

Pod vlivem lásky (2008) 

Rozvleklost této perverznosti přesáhla únosnou mez. Sestříhat to do svižnější stopáže by příběh dost osvěžilo. Několik světlých momentů se v té slátanině najde, ale pro tuto chvíli nejsem tak moc 'hentai', abych s dějem splynula a hodnotila výš.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Poctivý horor se nestaví na lekavých scénách, které jsou nešvarem aktuální hororové scény, ale na dokonalé výpravě a propracovaných kulisách. Dům na Purpurovém vrchu je dokonalost sama, jeho kvílení, dýchání a neklidné vrzání je prvotřídní! Vizuálně je tak propracovaný, že vás až zamrzí, že si ho nemůžete projít a kochat se jeho detaily. V gotickém vizuálu jsem si opravdu libovala.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Audiovisuální slast aneb tak nějak to mělo opravdu být! I když Kristen měla mít méně kruhů pod očima a méně vyzývavé uši, zastoupila roli Sněhurky nad moje očekávání. Opravdu celé obsazení tak nějak hrálo, Cherlize byla samozřejmě nejdokonalejší, ale i přes její výrazný glanz vše hrálo jak na drátkách. A na závěr ještě jednou, fantasy triky byly opravdu úchvatné.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

I když mi konec filmu připadal slabší, než jeho záhadně tajemný začátek, i den po jeho zhlédnutí ve mě zvláštně buší a stále rezonuje. Ta psychologie, umělecká linka, styl, hravost a exkluzivita příběhu je opravdu výjimečná (!) a i když jako zmlsaný konzument kinematografie jsem chtěla ještě něco víc, přece jenom se musím vrátit do profilu filmu zpět a zvýšit své hodnocení na maximum. Když se mě film dotkne, nejde hodnotit ani o hvězdičku méně.

plakát

Labyrint (1986) 

Na první pohled "zastaralé" fantasy, které naše zhýčkané oči digitálními efekty nemusí na první pohled uchvátit, je protkáno záhadným kouzlem levitujícím kolem magického Davida Bowieho. Celá tato záhadná aura, za kterou se jisto jistě nezasloužil pouze Bowie, je právě to něco těžko definovatelné, co chybí spoustě aktuální fantasy produkce. Kouzelně pohádkový příběh plný dobrodružství se může pyšně rovnat Nekonečnému příběhu.