Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (195)

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Moje nejoblíbenější pohádka!! A pro někoho, kdo má ještě nejoblíbenější český film Marečku, podejte mi pero, je to o to větší lahůdka. Krásné prostředí, chaloupky, v každé se odehrává příběh, který je nám alespoň zčásti zprostředkován. Kuba Dařbuján je pracovitý otec 12 dětí a hodný smrťák, protože nemá nic, co by dal novorozeněti ke křtu, mu pomůže, aby je uživil. Nezní to možná nijak extrovně, ale ta pohádka má nádhernou atmosféru od začátku do konce. Samozřejmě, vynikající výkon Rudolfa Hrušínského.

plakát

Charlie 3: Všichni pejskové slaví Vánoce (1998) 

Charlie je a byl moje dětská láska! Krásná vánoční pohádka, jistě, námět je okoukaná Dickensovka, ale zde to drží nad vodou spíše ty písně. Pět hvězdiček dávám čístě ze sentimentu, ale myslím, že i v dnešní době Angry Birds by se to dětem líbit mohlo.

plakát

Charlie: Všichni pejskové jdou do nebe (1989) 

Moje dětská láska! Vždycky se mi líbil fakt, že defacto udělali ze záporáka hlavního hrdinu. Ale on i ten záporák nakonec zjistí, že ne vždy mu podvody přinesou štěstí, i když možná až po smrti.

plakát

Pleasantville: Městečko zázraků (1998) 

Vynikající, originální a na svou dobu technicky dokonalý snímek! Jen ten Tobey Maguire je trochu moc přechytralý, ale co se divit, když zná seriál nazpaměť! Nebudeme se zabývat detaily a fakty, co by se vlastně stal ose seriálem, když se tam vše změní, jestli je někdo ze spolužáků v té televizi neuvidí... Sice se nějaký rejpal najít může, ale proč si kazit příjemný snímek takovými analýzami? Pro mě je to film, který mohu vidět nejednou a i když na mě žádná z postav neudělala onen WOW efekt, stejně stojí za hezky strávený večer!

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Pět hvězdiček bez nejmenšího zaváhání! Tohle je prostě Paní parodie! Nezapomenutelné scény a hlášky, které si dělají legraci naprosto ze všeho a ze všech! "Hele, jelen!"

plakát

Krvavý sport (1988) 

Van Damme snad v životní roli, tento film hodnotím velmi subjektivě, ale ty akční scény a choreografie, to prostě do té filmařské atmosféry přelomu 80. a 90. let patří!

plakát

Diagnóza vražda (1993) (seriál) 

Klasický krimi seriál, ale neskutečně sympatický Dick van Dyke, který si tedy ze seriálu snad udělal rodinný byznys, ale narozdíl od jiných seriálů se zde nemění postavy každé dvě sezóny. Škoda, že odešel Norman, ten byl asi nejlepší, škoda, že se aspoň v jedné z dalších epizod neobjevil znovu Jack, v posledních sériích už šli dost stranou i Victoria Rowell a Charlie Schatter.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Simpsonovi, u toho seriálu večer usínám, u toho seriálu odpočívám, hlášky znám nazpaměť a pořád mě baví! Sice dle mého názoru byly série 20-24 nejslabší ze všech, ale ten seriál prostě člověk musí milovat.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Vynikající film, sice několik scén je poměrně zbytečných a jsou tam spíš k dokreslení celé atmosféry, ale celkově je snímek velmi příjemný a já mu musím dát pět hvězdiček, protože ten konec mě prostě dorazí vždycky!

plakát

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986) 

Moje srdeční záležitost! Corey Yuen měl správný názor, že by dokázal natočit lepší film než Karate Kid. A to se mu povedlo, nemůžu být objektivní, film jsem viděla v šesti letech. Ale zkusím to - tento film by neměl chybět v žádné sbírce béčkových akčních snímků!