Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (195)

plakát

29 a ještě panna (2007) (TV film) 

Nechci se navážet do některých předchozích komentářů, ale tenhle film nepochopí každý. Asi jako když ve filmu bude nějaký chlap řešit, že je impotentní. Ženská, co to bude sledovat, to pochopí teoreticky, ale nedokáže se vžít pořádně do pocitů takového muže. Tohle je přesně ten případ. Je to film s trochu riskantním námětem, protože "to" se dnes přece nenosí a většina lidí tento "problém" nepochopí. Mně se však film líbil a bylo to něco jiného, než klasické filmy tohoto žánru. Komické situace byly v první polovině, pak už to bylo trochu vážnější, bujná fantazie hlavní hrdinky byla příjemná a potrhlá, ale nakonec si bohužel musela uvědomit, že dnes vyrukovat na kluka to, že jí táhne na třicet a ještě s nikým nebyla, může být asi hodně nepříjemná a trapná záležitost. i když ty trapasy s možnými nápadníky na jednu noc byly možná trochu přehnané a co si budeme nalhávat, v normálním světě by se jí to určitě aspoň jednou povedlo.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

*** MOŽNÝ SPOILER *** Až po zhlédnutí celého filmu, když to celé spojím dohromady, mi z toho vychází celkem zklamání. Němci vždy byli citliví na to, jak jsme s nimi po válce zacházeli. A tento film působí trochu jako omluva a vlastně přiznání. Vždyť v tomhle filmu ti Němci nebyli zas tak špatní. Krom zastřelení pár lidí vlastně nic moc špatného neudělali. Dokonce propustili člověka, kterého pokládali za zločince a vyměnili deset lidských životů za nějaké cetky. Ale co ti Češi? Tak ošklivě se zachovali k člověku, o němž ani nevěděli, že mnohým z nich zachránil život. Ten konec vlastně ukazuje to, co Němci celou dobu vykřikují - odsun Němců po válce byl krutý a násilný. Byl to příběh Němce a jeho rodiny a přátel, byl to příběh o tom, že Češi se chovali možná ještě hůř než Němci. Asi se k nim do vesnice nedostala zpráva o Lidicích a Ležácích, to už by těm vlastně hodným Němcům trochu poškodilo kredit. Ale atmosféru to má dobovou, pochmurnou (jak jinak), proto ty tři hvězdičky dám.

plakát

Nová doba ledová (2013) odpad!

Jestli tohle má být katastrofický film, tak já jsem čínský bůh srandy! Protože té srandy tady bylo opravdu hodně, ale taková ta sranda z trapnosti. Myslím, že i průměrně vyhlížející orangutan by natočil lépe působící film. Když si nikdo nedá záležet ani na tom, že tam běhá slečna v krátkém tričku, když je venku minus kolik stupňů (a jako že asi zima je, když mrzne nábřeží a rampouchy jsou jak blázen) a světe div se, biologie zde očividně nefunguje! Kde jsou nějaké masky na rtech, na obličeji, třesoucí se hlas, aspoň trochu třesoucí se ruce. Tuhle etudu kdyby mladá herečka předvedla někde na herecké škole, šla by nejbližšími dveřmi. Pan otec s novomanželkou působili, jako by byli na líbánkách, pohoda, klídek, jen ta zima no... Na pobavení dobrý, ale to je asi tak vše.

plakát

Odpočívadlo 2: Neohlížej se (2008) 

Mám trochu smíšené pocity. Buď jsem první díl přecenila, když jsem teď zjistila (nebo možná nezjistila), jak to vlastně bylo a co bylo motivem únosů a vražd, nebo ten druhý je typická slátanina, která se snaží vysvětlit něco, ale do čeho se sama tak zamotá, že není cesty zpět. Z prvního dílu jsem měla opravdu dobrý pocit, ale co je vlastně tohle pokračování? Duchařina smíchaná s nějakými gore prvky. Když už se zdálo, že se vše nějak vysvětlí a povede se ke zdárnému konci, dochází k dalším naprosto zbytečným přehmatům a "vylepšení", které nakonec celý film shazují a nejen tento, ale vlastně i pointu toho prvního filmu. Pro mě velké zklamání.

plakát

Odpočívadlo (2006) 

Hodně slušný film, který nastaví laťku hned na začátku a daří se jí držet až do konce, místy dokonce stoupající. Je tam pár až mysteriózních motivů (scén), které mě zpočátku přiměly dát 4*, ale protože nebyly nijak vysvětleny, dávám původně zvažované 3*. Jedná se vlastně o hru kočka-myš, spíše psychické týrání hlavní hrdinky, které zadává myšlenku, že psychopat ve žlutém pickupu je celkem inteligentní. I když jsem čekala, že se bude jednat o klasickou vyvražďovačku, film mě velmi mile překvapil.

plakát

Žraloci útočí (2005) (TV film) 

*** MOŽNÝ SPOILER*** Že by film, který má v názvu zmínku o žralocích, byl trochu o něčem jiném? No jistě! Žraloci se zde objeví na začátku, v polovině a na konci, během toho sledujeme příběh nějaké studentky, která se zakouká do nějakého kluka, ale má na ni spadeno jiný kluk, ten se rozhodne, že ji dostane klidně i po zlým. Je to možná spíš romantický film a sem tam nějaký drama s rybičkama. Ale děj byl vcelku koukatelný, tak 1*.

plakát

Bažanti jedou do Španělska (1972) odpad!

Takže asi tak. Nevím sice, jak film skončil, protože sledování bylo značně únavné. Styl a vůbec dějové linie rozsekané, připomínalo mi to Fantozziho, není žádná linie, podle které by film jel, několik scének poskládaných dohromady v domnění, že to vytvoří film. Jen nevím, proč v každé scéně se musel jeden z party zakoukat do nějaký holky a malér byl na světě, takže s originalitou si nikdo moc hlavu nelámal. Možná by to trochu oživilo, kdyby nebyli všichni stejně hloupí, kdyby mezi nimi byl nějaký chytrolín, který by působil jako nějaká vzpruha. Mám ráda francouzské komedie, ale co je moc (nebo spíše málo)...

plakát

Inga Lindström - Síla přátelství (2011) (epizoda) 

Jistotu mám alespoň v tom, že se mi bude líbit krajina. Což i zde platilo. Za to jednu hvězdičku. A tím bych asi skončila. SPOILER: Hlavní hrdinka, ze které se vyklube, slušně řečeno nevěrnice, hlavní hrdina po smrti odkáže farmu dvěma spolužákům, aniž by se jich zeptal a nevadí mu vůbec, že o něco takového ani jeden z nich nestojí... A nakonec, jako třešnička na dortu neustále opakující se motiv rozchodu trvajícího vztahu na konci filmu, aby se hlavní hrdina/hrdinka mohl/a dát dohromady s tím svým vyvoleným/s tou svou vyvolenou, kde mě překvapuje neuvěřitelný klid opouštěného člověka, který by snad mohl potřást rukou a v klidu odejít. Nikdo se nerozčiluje, že ho jeho manžel/ka opouští, jak utopistické.

plakát

Velké nesnáze v Malé Číně (1986) 

Asi jediný film, kde postava libovýho frajírka, tedy už poněkud v létech, působí sympaticky a filmu právě on dodává ten šmrnc. Je to příjemná komedie, ke které se ráda vracím.

plakát

Vrána 3: Návrat (2000) 

Kromě dvojky jsem viděla všechny Vrány a tenhle se mi líbil nejvíc. Zde víc než v těch dalších třech mnou viděných je motiv oné lásky až za hrob nejsilnější, scénář a dialogy jsou sice slabší než například u jedničky, stejně tak ponurá atmosféra pokulhává, ale v tomto případě jsem ochotna to odpustit, protože film to vyrovnává něčím jiným.