Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Moje srdeční záležitost! Corey Yuen měl správný názor, že by dokázal natočit lepší film než Karate Kid. A to se mu povedlo, nemůžu být objektivní, film jsem viděla v šesti letech. Ale zkusím to - tento film by neměl chybět v žádné sbírce béčkových akčních snímků!

Tajemná záře nad Pacifikem

Tajemná záře nad Pacifikem (1980)

Originální námět válečného filmu, neodehrávají se tam zbytečné scény, pro celé pochopení je nutné sledovat celý děj bez „přetáčení“. Někomu možná bude dělat problém samotná logika cestování v čase, hlavně závěrečná pointa, ale zde asi platí pořekadlo „v jednoduchosti je krása“. Není nutné hledat skryté rozuzlení, zkrátka jednoduchý konec se zde osvědčil.

Den nezávislosti

Den nezávislosti (1996)

Skoro dvouhodinový snímek, který nemá snad jedinou zbytečnou scénu. Navíc to jede už od samého začátku, není to ten typ filmu, kde se půl hodiny nic neděje, pak baf!, zase nic a pak rozuzlení.

Já, robot

Já, robot (2004)

Kdo má rád filmy s robůtkama nebo zkrátka sci-fi snímek z budoucnosti, tohle je pecka!

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Vynikající film, sice několik scén je poměrně zbytečných a jsou tam spíš k dokreslení celé atmosféry, ale celkově je snímek velmi příjemný a já mu musím dát pět hvězdiček, protože ten konec mě prostě dorazí vždycky!

Páni mají radši blondýnky

Páni mají radši blondýnky (1953)

Marilyn Monroe v jedné ze svých klíčových rolí. I když je tu za zlatokopku, která moc rozumu nepobrala, musíte ji mít rádi! S Jane Russell tvoří pěknou dvojku, vzájemně se doplňují a pěvecká čísla jsou také velmi dobrá!

Princ a tanečnice

Princ a tanečnice (1957)

Na tomhle filmu se mi asi nejvíc líbí naprostá profesionalita obou herců, zejména samotné Marilyn. I když to mezi režisérem a ní neklapalo a neustále docházelo ke konfliktům, na plátně zazářili a Marilyn skutečně věříte, že je zamilovaná.

Pravá a levá ruka ďábla

Pravá a levá ruka ďábla (1970)

Tohle je klasika! Samozřejmě ten scénář je stejný (Hill jako prostáček, Spencer jako ten přísný, zamračený, oba se pošťuchují, ale největší nářez dostanou padouchové). Závěrečná bitka je asi nejlepší ze všech jejich filmů!

Dvojníci

Dvojníci (1984)

Objektivně vzato bych řekla, že patří ke slabším, ale ty hlášky podpořené hlavně dabingem Ladislava Mrkvičky a Rudolfem Jelínkem jsou prostě bomba!!