Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (5)

plakát

Policajti z předměstí (1999) (seriál) 

Naprosto nevtipný a zbytečný seriál, který vznikl pod taktovkou Víta Olmera, mi opět připomněl, že komediální seriály se u nás moc dobré netočí. Bohužel mi zpracování přišlo dost slabé, i když určitý potenciál by tady byl. Na policajty existuje tolik dobrých vtipů, ale přetavit je v dobrý seriál už tak lehké není. Co si budeme říkat, podobný odpad se povedl i Troškovi s jeho Kameňáky. Inu co, radši si pustím Takovou normální rodinku, abych si vzpomněla, jak mají opravdu vtipné seriály vypadat. Howgh.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Nečekala bych, že mě může někdy vězeňské drama takto zaujmout. Slzy i smích mě doprovázely celým filmem a právem lze zařadit tento film mezi nejlepší, které byly kdy natočeny. Jedná se o velmi čistý a dojímavý film.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Velmi podařená komedie, ve které exceluje Renée Zellweger v hlavní roli. Pro roli Bridget musela herečka nabrat pěkných pár kilo a určitě není lehké, dostat se pak zpět na původní váhu. Vzhledem k tomu, že stejný postup čekal Renée i po natáčení druhého dílu, si myslím, že třetí díl už asi nevznikne:-). Každopádně je postava Bridget dobře napsaná a zahraná a většina sarkastických komentářů, které jsou ve filmu pronášeny, je vtipných. A duo hlavních mužských rolí je naprosto skvělé; obzvlášť role cynického floutka sedla Hughovi Grantovi přímo na tělo.

plakát

Bobule (2008) 

Tomáš Bařina dokázal, že česká filmová komedie není mrtvá. Nebála bych se dokonce pojmenování lyrická komedie. Rozhodně se tento film povedl a mrzí mě, že pokračování tohoto filmu se zvrhlo v trapný pokus o crazy komedii. Ale zpět k tomuto filmu. Režisér vybral opravdu vhodné herce do hlavních rolí. Kryštof Hádek je milý, roztržitý a vtipný, Lukáš Langmajer (divila jsem se, že má Jiří Langmajer tak šikovného bratra) mě moc mile překvapil svou bezprostředností a přirozeným herectvím, Lubomír Lipský je přes své stáří stále herecky výborný a Tereza Voříšková je sympatická. Víc takových komedií.

plakát

O statečném kováři (1983) 

České pohádky mají u nás dlouholetou tradici, ale ne každá česká pohádka má takový vnitřní náboj jako tato. Nevím proč, ale příběh o statečném kováři mě již od ranného věku fascinoval. Jestli je to pěknou hudbou, sympatickým Pavlem Křížem v hlavní roli, či skutečností, že dobro opět zvítězí nad zlem, to nevím, ale jedno vím jistě, že se jedná o jednu z nejpovedenějších filmových pohádek.