Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (211)

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Příběh Ďáblovy lsti působí dojmem, že jej vytvořil Umberto Eco po velmi silné mozkové mrtvičce. Zdůrazňuji VELMI SILNÉ. Či snad ve stavu popsaném v poslední části Tajemného plamenu královny Loany. Jinak je Ďáblova lest dokonalou učebnicí takřka všech neduhů českých televizněveřejnoprávních filmů (český televizněveřejnoprávní film-dále jen ČTF): I dobří herci hrají mizerně. Dialogy jsou neskutečně stupidní, zcela neživotné, šustící papírem - tímto způsobem se hovoří jen a pouze v ČTF, pokud by se mnou někdo takto komunikoval ve skutečnosti, byl bych nucen mít vážné starosti a pochybnosti o dosavadním průběhu jeho socializace. Vizuálně se "lest" snaží tvářit tak odlišně a originálně, až je od prvního záběru jasné, že se jedná o ČTF. ČTF je vlastně natolik specifickou záležitostí, že by si zasloužil svoji vlastní kategorii. Naštěstí se ale i na tomto poli najdou ony pověstné výjimky potvrzující pravidlo. Za všechny uvedu alespoň tuto http://www.csfd.cz/film/71752-udeleni-milosti-se-zamita/

plakát

Nadja (1994) 

Netradiční, efektní a velmi originální zpracování nejznámějšího upírského příběhu. A Peter Fonda, coby Van Helsing, je tou nejchutnější třešinkou na tomto výtečném dortu.

plakát

Van Helsing (2004) 

A tak, zářez na pažbě jsem si udělat mohl, protože jsem se dodíval až do hořkého konce. A nejen to. Van Helsing splnil i jednu ze svých avizovaných škatulek - byl to vskutku horror. Kvalita a množství digitálních triků mě vystrašili více, než by mi bylo milé.

plakát

Muž proti muži (2006) 

V tom filmu souvisí mnohé s nadmořskou výškou, ve které se děj v danou chvíli právě odehrává. A tak s každým krokem, vedoucím hrdiny ze zasněžených vrcholků dolů, do neúrodných pouštních nížin, snižuje se zároveň také kvalita. Vše je potom korunováno závěrečnou scénou, která by se, aby bylo tomuto drobnému geografickému přirovnání učiněno zadost, měla nejlépe odehrávat na dně Mariánského příkopu.

plakát

Smrti napospas (2006) 

Nádherný obrázek střídá obrázek ještě nádhernější, ale strašlivému příběhu to nepomůže ani za mák. Jsem si celkem jist, že to celé nemělo působit směšným dojmem, nicméně opak se stal pravdou. Efektně natočená a naprosto dokonalá blbost.

plakát

Zombi 2 (1979) 

Po technické stránce možná nejdokonalejší horrorový Fulci. Vynikající kamera, skvělý střih a výtečné masky. Atmosférická podvodní scéna se žralokem a vylézání nemrtvých z hrobů na starém španělském hřbitově, nemají v zombie subžánru dodnes obdobu. Tah na bránu je sice přímočařejší, než u dvou dalších snímků velké trojky (Beyond, Dům u hřbitova), ale na půvabu v žádném případě neubírá. Pod celkové výrazně depresivní vyznění filmu se zásadním způsobem podepsala také mistrovská hudba Fabia Frizziho.

plakát

Lednový muž (1989) 

Jako thriller velmi špatné. Jako komedie vynikající a v tomto ohledu nemá film chybu. Duo Kline - Rickman místy doslova exceluje. Zdatně jim potom sekundují Rod Steiger a Danny Aiello.

plakát

Breakheartský průsmyk (1975) 

Atypický western, který jde však kvalitativně velmi dolů v závěrečné, vzhledem k předchozímu průběhu filmu nesmyslně a necitlivě "přewesternované", dvacetiminutovce. Velkými klady jsou především ona často zmiňovaná mysteriózní atmosféra a pochopitelně skvělý Charles Bronson, který tu zpočátku vystupuje v pro něj poněkud nezvyklé roli. Ale stejně jako sovy, ani Bronson není, čím se zdá být.

plakát

Muž proti muži (1967) 

Veskrze průměrný spaghetti western, jakých byly natočeny desítky. Těch opravdu kvalitních bylo bohužel jen několik. Přesto však film obsahuje minimálně dvě pozitiva, díky kterým stojí za to ho zhlédnout - výborná závěrečná přestřelka v mexické vesnici bičované písečnou bouří a jako vždy stylový Lee Van Cleef.