Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (55)

Velmi tajná služba - C'est beau la Pologne

Velmi tajná služba - C'est beau la Pologne (2018) (epizoda)

V epizodě jedou hlavní hrdinové v den vybudování Berlínské zdi, 16. 8. 1961, přes území Polska v zimním oblečení navzdory tomu, že průměrná teplota v Polsku je v srpnu přes 20°C.

Báječná léta pod psa

Báječná léta pod psa (1997)

V prvních minutách, které se odehrávají na začátku šedesátých let 20. století, se ve filmu několikrát objeví pes plemena border kolie. První border kolie však byly do České republiky dovezeny až v roce 1993. V knižní předloze byl tímto psem černý vlčák.

Marvel Super Heroes 4D

Marvel Super Heroes 4D (2010)

Film vznikl pro nejznámější muzeum voskových figurín na světě, Madamme Tussauds v Londýně, i proto je děj zasazen do Londýna a kupolovitá stavba se v něm dokonce objeví.

Nejtemnější hodina

Nejtemnější hodina (2017)

Režisér Joe Wright přiznal, že jedna z nejemotivnějších scén filmu v metru byla do filmu přidána a nebyla podle skutečnosti. Podle svých slov se snažil být historicky přesný především v chování postav.

Trojlístek - Smrt barona Gandary

Trojlístek - Smrt barona Gandary (1990) (epizoda)

Smrt barona Gandary je jednou z 24 povídek z knihy „Povídky druhé kapsy“, která vyšla v roce 1929.

Pupendo

Pupendo (2003)

Ve filmu zazní píseň Miroslava Žbirky „Katka“, která byla vydána v roce 1986. Ovšem později ve filmu je ze školní tabule patrné, že se děj odehrává v roce 1982.

Největší showman

Největší showman (2017)

Film byl inspirován skutečným životem P. T. Barnuma, který žil mezi lety 1810 a 1891.

Collateral Beauty: Druhá šance

Collateral Beauty: Druhá šance (2016)

Ve scéně, kdy se White (Edward Norton) kouká na televizi, se zeptá své matky, jestli dávají už i CSI: Celeveland, ona mu odpoví, že je to novinka. Ve skutečnosti na obrazovce běží seriál Beze stopy, který se vysílá již od roku 2002.

Princ a já 2

Princ a já 2 (2006)

Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá.

Komisař Rex

Komisař Rex (1994) (seriál)

Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt".

Mistři

Mistři (2004)

Mistrovství světa v ledním hokeji se koná každý rok obvykle kolem měsíce května, ve filmu se ale mistrovství odehrává v zimě.

Místo zločinu Plzeň

Místo zločinu Plzeň (2015) (seriál)

Náměstí, které se objevuje ve znělce každého dílu a poté i v ději většiny epizod, je plzeňské Náměstí republiky s dominantní katedrálovu sv. Bartoloměje.

Noční jízda

Noční jízda (2013)

Fotbalista Cladwell, o kterém padne ve filmu několikrát zmínka, skutečně existuje. Gary Caldwell má za sebou bohatu kariéru na britských ostrovech, byl kapitánem Celticu Glasgow a odehrál 55 reprezentačních zápasů za Skotsko. V létě 2015 se stal trenérem Wigan Athletic.

Komisař Rex

Komisař Rex (1994) (seriál)

Ve 13. díle 1. série "Pod ulicemi Vídně" se na sloupu objevuje plakát, který zve na koncert klavíristy Kucery, ten byl ale už o tři díly dříve, "První cena", zatčen za dvojnásobnou vraždu.

Reklama