Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Nevím, proč většina lidí srovnává tento film s Rayem. Ano, můžou za to drogy, ale vždyť je to ve světě ,,šoubyznysu" běžná záležitost. Skončit to buď dobře, nebo špatně. J.R. Cash měl štěstí v tom, že při něm stála milující žena June Carter, která ho i přes všechny jeho úlety podporovala. Režisér James Mangold pojal celou záležitost velmi profesionálně. Herci v hlavních rolích ohromují tím, že neotevírají pusy na ,,plejbek" špičkových interpretů. Vzali totiž zpívané slovo a hru na hudebních nástrojích do svých rukou. Ve scénáři nechybí poměrně rychlý vzrůst hlavního hrdiny, obrovská sláva, pád, ale i následné vzchopení se. Dávají tomu šťávu i kvalitní interpretace Cashových kolegů z dob minulých (Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Roy Orbinson aj.)

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Pro tento film mám neskutečnou slabost a pro hlavní postavu, Marilyn Monroe, ještě větší. Jedná se o komedii, která i v dnešní době nemá konkurenci. Je neskutečné, jak může být film z roku 1959 sledovatelný i po tolika letech. Je mnoho snímků, které by dnešní společnost nepochopila, ale Někdo to rád horké je výjimkou. Každý divák zde najde vtip, náročné oko toužící po kráse shlédne ženskost a ,,lovci starých časů" si také přijdou na své. Alespoň mně vždy všechna tato fakta vykouzlí úsměv na rtech.

Drive

Drive (2011)

Můj milovaný herec, atmosféra a soundtrack.... nemám slov.. :)

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Scorsese opět předvedl svoji genialitu. Mám chuť vidět tento film znovu a znovu... Baví mě to!

Leon

Leon (1994)

Nikdy jsem netušila, jak skvělá herečka je Natalie Portman. Věřila jsem jí tu neskutečnou lásku k Leonovi. Celý příběh mě dostal. Tomu říkám opravdový zážitek...

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Klasika, která mě nikdy neomrzí. Al Pacino je sexy, tahle role mu nesmírně sluší.

Strom života

Strom života (2011)

Kdo nepochopil, o čem je film, nepochopil, o čem je život...