Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (293)

plakát

Absurdistán (2006) 

Jedna hvězda za nápad. Abych se hodinu a půl dívala na komedii a ani jednou se u toho nepousmála, to už se mi dlouho nestalo...

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt v oblacích (1992) (epizoda) 

Další parádní snímek o geniálním Belgičanovi. Zajímavý nápad a skvělé zpracování. V tomto příběhu Poirotovi asistuje pěkná mladá slečna, u mě však vede jedině Hastings, takže 80 %

plakát

Agatha Christie's Poirot - Záhada na zámku Styles (1990) (epizoda) 

Dílo Agathy Christie jsem vždy milovala a u příběhů s Herculem Poirotem doufala, že jednou ze mě také bude slavný detektiv. Belgičan, jehož šedé buňky mozkové dokáží vyplodit teorie, nad kterými mi rozum zůstával stát, mě v podání Davida Suchata vždy okouzlí. Také postava Watsona, zde ztvárněná Hughem Fraserem, je velice zábavná a roztomile přihlouplá. I přes to, že se zde najde několik nevysvětleností či trhlinek (proč by vrah nechával dopis na místě a nevzal si jej s sebou?) mě tento film velice bavil.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Tenhle seriálek se mi zaryl pod kůži, především tedy již kultovní hláškou "Have you tried to turn it off and on again?". První serie byla dokonalá, druhá malinko slabší a ve třetí mi chyběl Richmond, moje oblíbená postava (i když kdo z nich vlastně nebyl :)) a poslední, čtvrtá serie, byla sice velice zábavná, ale 5* dávám především díky té první, nepřekonatelné a také nepřekonané. Osobité postavičky, musíte je buď milovat nebo nenávidět. Já doporučuji to první. A v originálním znění :)

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Předně, pátou hvězdičku dávám spíš ze sentimentu, jako menší jsem to sjížděla denně a zbožňovala, teď to beru jako nenáročnou oddychovku, ale baví mě pořád. Partička bláznivých právníků v čele s roztomile neurotickou anorektičkou utápějící se v představách a halucinacích. První série nic moc, pak se to příjemně rozjede a díly s Robertem Downey Jr. nejlepší.

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) odpad!

Fuj, nejotravnější zvuk, co jsem kdy slyšela. A to jsem se původně cejtila na celou sérii. Zlatí Fanánkovi šmoulové...

plakát

Americký zločin (2007) 

Neskutečně skutečný příběh o zlu v lidech. Jak může být někdo schopný chovat se takhle k lidský bytosti? Nepochopím. Mučení jako zábava po škole a nikomu to nepřijde divné. Pár lidí tu kritizuje, že násilné scény zůstaly skryté, ale já jsem jen ráda, myslím, že si to dokážu docela živě představit i bez vizualizace. Ellen Page je skvělá herečka, věřila jsem jí každé slovo. A Catherine Keener v žádném filmu dlouho vidět nechci, svini jednu.

plakát

Amerika (1994) 

Temně temná Amerika, země neomezených možností, jeden Čech vedle druhého, kulisy mrakodrapů malované ručně na karton a především "nandej mi do hlavy tvý brouky..."

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) 

Počáteční díly jednotlivých sérií jsou i na mě trochu moc náročné. To věčné ječení je k nesnesení, ale holky se časem uklidní a už to jde. Pak nastává ta největší bžunda. Mimozemšťan Tyra Banks nám normálním holkám ukazuje, že i když nějakou divoženku na střední šikanují, může se stát úspěšnou modelkou! (Pokud má teda aspoň metr osmdesát a 50 kilo a projde přeměnou u nejlepších kadeřníků, vizážistů, zubařů a kdovícoještě). A ty bez mejkapu nejošklivější pak ještě vyhrají exkluzivní smlouvy! Wow! Nic proti modelínám, určitě dřou jak koně a ještě nedostanou najíst, o tom žádná, ale tenhle proces "tvoření" je vážně k popukání. Třeba když ty vysoké hubeňoury nechají jezdit na bruslích a citovat do toho reklamní slogany...

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Milá zápletka, ale nudné a fádní provedení. Trojan s Dvořákem nebaví ani zdaleka tak jako v prvním díle, vtipy se prvoplánově opakují a velmi rychle omrzí (za Kladivo na čarodějnice palec nahoru). Hlavní postavy se chovají stejně jako v jedničce, což u čerta nevadí a je vlastně zábavné, u anděla je to dost otrava a o to víc působí jako pitomec. Navíc proč by se probartošku v pohádce pro děti (!!!) měl čert sázet s andělem o to, kdo sbalí ženskou?! Celkově velké zklamání.