Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (293)

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Nelze očekávat víc, když samotná knížka stojí za vyližprdel. Vzhledem k absenci ubohoučké sondy do myšlenek hlavní hrdinky působí Ana malinko sympatičtěji než v knize, Christian není obsazen špatně a ani herecký výkon není z nejhorších. Jenom je to všechno tak strašně, strašně hloupé...

plakát

Bright (2017) 

Slibně nápaditý temný rockenrol bohužel skončil nedostatečně využitý. I tak je to fajn jízda.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Milá zápletka, ale nudné a fádní provedení. Trojan s Dvořákem nebaví ani zdaleka tak jako v prvním díle, vtipy se prvoplánově opakují a velmi rychle omrzí (za Kladivo na čarodějnice palec nahoru). Hlavní postavy se chovají stejně jako v jedničce, což u čerta nevadí a je vlastně zábavné, u anděla je to dost otrava a o to víc působí jako pitomec. Navíc proč by se probartošku v pohádce pro děti (!!!) měl čert sázet s andělem o to, kdo sbalí ženskou?! Celkově velké zklamání.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Nevím sama proč, ale na mě tohle nefungovalo. Fajn smysluplný příběh (byť trochu otravně přímočarý a předvídatelný), skvělý vizuál, emoce i pořádná akce... Ale mě to dost nudilo. Nic mě nevtáhlo do děje a v důležitých momentech jsem si uvědomovala, že mě vlastně nezajímá, jak to s "dobráky" dopadne. Na akční scény běžně koukám s otevřenou pusou a autistickým kýváním, u těchto bych si šla klidně uvařit čaj.

plakát

Pět rozbitých kamer (2011) 

Izraelské osady nemají na západním břehu co dělat. Ovšem tato homevideo prezentace daného konfliktu mě velice zklamala. Čekala jsem alespoň náznak objektivity, i když v tomto případě to asi možné není, když autorem je osoba tak silně zainteresovaná. Každopádně jisté promluvy mě dokázaly vyšponovat a jsem ráda, že jsem toto video viděla až doma a ne na projekci Jednoho světa. Domnívám se, že nejspíš kvůli téměř neustálým konfliktům s vojáky je zde nahlíženo na smrt a nebezpeční trochu jinak než je tomu běžné v západní společnosti, ale i tak, vodit děti na demonstrace? Vážně? Poslat skupinku děti demonstrovat ke zdi samotné? Nechat je pokřikovat na vojáky a házet na ně věci? Vážně?! Pro izraelské vojáky je to povinnost a nezdá se mi z daných záběrů, že by se v konkrétních střetech chovali násilněji, než by se dalo očekávat. To, že celé jejich působení na daném místě je špatně, je věc jiná. Jen se mi nechce věřit, že se proti tomu nedá bojovat jinak, legálně a legislativně, prostě jinak, než neustále ohrožovat vlastní děti. Kdo se pak může divit, že při ozbrojeném střetu je to většinou dítě, kdo je zabit, když dospělí lépe poznají, kdy hrozí skutečné nebezpečí a umí se lépe schovat nebo utéct nebo cokoliv...

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Původní nízké hodnocení musím po čase a opětovném zhlédnutí výrazně navýšit. Zprvu jsem byla zklamaná, protože od pohádky nasazené na Vánoce očekávám něco zcela jiného, než na mě vykouklo z tohoto díla. Ovšem v jakoukoli jinou dobu si ji pustím ráda, vlastně dokonce raději, než pohádky klasické. Řada povedených vtípků, které již v komentářích jmenují jiní, nebudu tedy opakovat (ale windows error musím, to bylo nejbáječnější!). Víc takových!

plakát

Případ pro exorcistu (2015) (seriál) 

Když pominu fakt, že samotný krimi případ i cesta k jeho objasnění stála za vyližprdel, musím přiznat, že je to vcelku zábavné, některé scény dokonce velice povedené. Ovšem pomíjet u krimiseriálu právě samotný případ a vyšetřování, to nám toho už moc nezbude, že. Zbytečně slabé.