Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (293)

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Nenáročná zábava. Jediná postava, jejíž osobní příběh by mě zajímal, je ten pes. Ti jsou normálně věrní až za hrob a tenhle střídá páníčky jak ponožky...co se mu to asi přihodilo?

plakát

Putování tučňáků (2005) 

Francouzský dokumentární film? Ne, děkuji, nechci! Dabovat tučňáky? Vážně? "Motá se mi hlava z toho, jak dlouho teď neuvidím moře", "Poznávám ten hlas!" - "Poznávám ten hlas!". Tragédie. Miluju tučňáky, ale tohle se teda vážně nedalo. Fuj, úplně mě z té přeslazenosti brní zuby.

plakát

Pařba v Jersey Shore (2009) (pořad) odpad!

OMG I LOVE IT, I WANNA BE THERE, I WANNA BE ´EM! To je tak úchvatný pořad, u prvního dílu jsem jen nevěřícně kroutila hlavou a smála se, teď na konci série mi už přirostli k srdci a bude se mi snad i stýskat. Big fake boobs, big fake hair, big muscles, lots of sunbeds, no style. Geniální. A nejgeniálnější ze všech je JWOW (kůl nick), která si nad svoje obrovský strašidelný umělý kozy a pod svoje obrovský strašidelný umělý dvoubarevný vlasy pověsí náušnice a náhrdelníky Coco Chanel. Ta se obrací v hrobě. Nebo Snookie? Metr dvacet, napoleonskej komplex. Ti metroušci jsou strašní všichni, to ani nestojí za zmínku. ////// Kam kráčíš, MTV?

plakát

Jáma a kyvadlo (1961) 

Velice zdařilé, ale za povídkou silně pokulhávající. Ovšem Vincent Price šílel na jedničku.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Schindlerův seznam je velice povedený film, pro mne mu však do dokonalosti něco chybí, respektive přebývá – a to zmatení jazyků (ano, zase). Americký film o Židech a Němcích v Polsku, kde je angličtina (mnohdy s podivným přízvukem) prokládána němčinou i polštinou, případně hebrejštinou....a já tady tu angličtinu prostě nemůžu vystát, i když se budu sebevíc snažit. Na druhou stranu je to však spíš mě iritující detail, piha na kráse jinak geniálního filmu, než zádrhel snižující jeho celkovou hodnotu a dojem. Je to silné, byť schematické a stereotypní. Nebo vlastně spíš právě proto? / Jen mě mrzí, že toho nemám o Schindlerovi víc načteno, tudíž nevím, do jaké míry se tento sympatický dobrák Liama Neesona podobá skutečnému kontroverznímu Oskarovi. Ale status Spravedlivého by asi válečný zločinec nedostal, že...? / A náhodou, holčička v červeném kabátku byla kouzelná, FrodoF!

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Kouzelné, i když místy úsměvné a celkově nevyrovnané. Některé scény jako by přímo vypadly z trilogie, jiné příliš amatérské, případně hrající na atmosféru, které tam ale zrovna bohužel nebyla. Sebekriticky přiznávám, že čtvrtá hvězdička je především za to fanouškovské nadšení, které zapříčinilo vznik tohoto kousku. (A scény z natáčení během titulků (chihuahua!) ).

plakát

Kdo přežije - Jižní Pacifik (2011) (série) 

Sinn and Ozzy sitting in a tree, k-i-s-s-i-n-g, first comes love, then comes marriage, then comes baby in a baby carriage! Ale s tím náboženstvím běžte laskavě do prdele, drazí trosečníci.

plakát

Kdyby tisíc klarinetů (1964) 

Československá tvorba v 60.letech byla kouzelná. S + Š, skvělé téma, výborní herci i zpěváci, dokonalá hudba. Prostě nestárnoucí klasika, která mě nikdy neomrzí.

plakát

Diktátor (2012) 

Čekala jsem větší pecku, ucelenější podívanou, ale tohle bylo spíš spojení několika vtípků a komických situací. Lepší průměr, ale za vrtulník hvězda navíc.