Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (554)

plakát

Rebel z mé školy (1985) 

Skoro neznamy, avsak nezvykle dobry snimok s mladym (zacinajucim) James Spaderom, krasnou (prakticky karieru konciacou) Kim Richards a do pol pasa vyzlecenym 19-rocnym Robertom Downey jr (podla mojej zeny je na zozranie). Super scena, kde spieva Jim Carrol s upravenou (drsnou) verziou "It's Too Late" - yes, to make love with Sharon Tate. Vyrazne doporucujem, pokial mate aspon trochu chut na dekadenciu 80tych rokov.

plakát

Kamarádova holka (2008) 

Sranda - občas. Většinou ne. Nápad to nebyl úplně špatný, ale někde se cestou ztratil. Přesto - máte-li rádi Dane Cooka, tenhle je jeden z lepších - to nezní jako kompliment... a ani není.

plakát

Klikař Charlie (2007) 

Příšerný, ale opravdu příšerný scénář.

plakát

Báječná chvíle (1987) 

Jednoduchý, sladký a roztomilý jako takový malinký marcipánový dortík. Zlatá osmdesátá - sorry, nemůžu být objektivní, když mají všichni na sobě ty vestičky a mrkváče a bílý ponožky a špinavý kecky...

plakát

Kráska v růžovém (1986) 

Scénář je kapku pomalejší, než je v dnešní době zvykem, a ta barva přinejmenším podezřelá. Ale Jon Cryer tančí, hraje a obléká se, jakoby to byl jeho první a poslední film (a to mu bylo pouze 21). Přidejte slizkého Jamese Spadera v bílém obleku (26 tou dobou, to taky není zlý) a z osmdesátek máte krásných devadesát procent.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Proč všichni tak strašně nesnáší tenhle film? Ošívala jsem se mnohem méně než u jedničky. Jistě, Lautner je slaboučký herec, děj je silně nelogický pro všechny, kdo to nečetli, a poslední scéna fackou těm, co to četli. Toliko připouštím - a i víc, jen se mi to nechce celé znovu opisovat. Detailních recenzí o tom, jak hrozný je New Moon, si můžete přečíst všude mraky... Možná za to může soundtrack nebo to, že Pattinson má v tomhle díle o něco menší vrstvu mouky na ksichtě (ten kluk umí zahrát dobře i ten nejdebilnější dialog), ale nejspíš hodnotím za pěkný tři díky tomu, že jsem měla od začátku vcelku nízká očekávání. Pokud jste mladá slečna ponuře romantické povahy, odhoďte pseudo-intelektuální skrupule a klidně jděte do kina, nejlépe posilněna jednou či dvěma skleničkami. A pokud jste to nečetla, klidně se do toho pusťte (raději v originále, za český překlad neručím). A proč bychom se, dámy, měly cítit guilty za naše guilty pleasures? Já se celkem dobře bavila a vyčítat si to nehodlám. (Btw.: Thom Yorke!!!)

plakát

Persuasion (1995) 

Bozinku, to bylo pomale jak hlen do kopce. Chjo. Ciarán Hinds byl v devadesatkach jeste celkem fesak, ale mimo jeho figuru v namornicke uniformne neni moc na co koukat. Hlenovita hudba, hlenovite dialogy presne opsane z knizky (scenaristovi brkem do oka - kdyz to chci doslova, tak si to prectu, nepotrebuju bandu drevenych panaku, aby mi to recitovali) a nestastna mimika Amandy Root. Ta holka furt vypada, jakoby ji spendliky pod nehty stouchali. Jasne, je to Austenova a je to britsky... Takze slabe tri za snahu. Kazdopadne doufam, ze opravdu dobre zpracovani Persuasion se jednoho dne natoci. Zatim je to celkem bida.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Dokonale. Nutno sledovat v originalnim zneni.

plakát

Zombieland (2009) 

Uvod je super, ale cim dalej, tym vacsia nuda. Zakoncenie uplne trapne. Malo to napady, ale akosi sa nevedeli celkom predat. Trochu sklamanie.

plakát

Noviny (1994) 

Nic moc, v zasade ziaden objav, predvidatelny dej s u nudnym pribehom vystresovanych novinarov ... moc som ale z filmu nevidel, lebo som to vypol po 30 minutach. Tak sorry, ak som niekoho urazil. :)