Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (61)

plakát

Tísňové volání (2018) 

Strhující podívaná. Filmy u kterých mám pocit nepřetržitého napětí od první minuty až do poslední vyhledávám, ale je jich bohužel málo. Na tenhle snímek jsem se dost těšila a to ve většině případech značí následné zklamání, ale to zde po zhlédnutí nepřoběhlo. V půli filmu jsem začala cítit jistou předvídatelnost, ale ta se následně sesypala. Opravdu jsem si to užila a tísnivý pocit mě doprovázel po celou dobu podívané. Vřele doporučuji, víc takových kusů prosím! (Nemluvě o téměř nulových nákladech a extrémně efektním výsledku.. ale tak to u dobrých nápadů prostě bývá)

plakát

O.J.: Made in America (2016) (seriál) 

geniálně a až překvapivě nadmíru objektivně zpracovaný dokument..

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Nemůžu jinak než dát plný počet, OST mě provázel celou pubertu a doteď, když si ho jednou za čas poslechnu, vyvolává ve mě značnou krásně smutnou melancholii. Co se týče filmu samotného, dojemnější milostné drama z moderní doby zlaté mláděže aby člověk pohledal.. na tohle v tv prostě vždycky s nadšením a ráda přepnu.

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Z mého pohledu naprosto geniální snímek. Aby bylo v kině totalní ticho po skoro dvě hodiny bez sebemenšího pohybu jsem snad ještě nezažila. Takřka od první sekundy záběru na bijící lidské srdce to člověka přibije do sedačky a zanechá hypnoticky soustředěného až do konce. Nejde si tu něčeho nevšimnout, každý detail tohoto skvostu se divákovi zarývá pod kůži, herecké výkony omračující svou jednoduchostí (vyjímaje Keoghana, jehož role se ve filmu bliští jako diamant). Scénář je mimořádně promyšlen do nejmenšího fragmentu. Zasadit takový osud do úspěšné rodiny pragmaticky smýšlejících doktorů a nechat je v tom plavat.. poselství jež otevírá brány do všedního a všudypřítomného rozhodování mezi rozumem a citem, kterému se někdy nevyhne ani ten nejvznešenější.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Krásný a hřejivý neobyčejný příběh obyčejných (byť rozlišných) lidí.. Kdyby se opravdu takhle dalo hrát s osudy ostatních a měla to v rukou Amélie, bylo by nám všem už jen dobrě.

plakát

To (2017) 

Bylo toho spoustu co jsem od tohoto snímku čekala a většiny se mi dostalo. Pro mě byl bohudík film z větší části zaměřen na příběh, atmošku, vývoj postav, herecké výkony, excelentní kameru (a mnoho dalších skvělých filmařských atributů) a méňě na tu obvyklou prvoplánovost spousty hororů a to diváka především co nejvíce vystrašit v těch nejméně očekávaných momentech. Skarsgard si s adaptací postavy Pennywise celkem vyhrál a jsem ráda, že ji pojal odlišně než jeho předchůdce Tim Curry. Ten byl pro mě asi děsivější kvůli té své flegmatičnosti a jakoby ledabylostí vůči všemu, takový ten znuděný klaun bez enthusiasmu, co to dělá jen aby měl co do huby (zde doslova). Ale samozřejmě rozdíly v celkové kvalitě pojetí mezi TV filmem a blockbusterem jsou zde velmi znát. Moc se těším na dospěláckou verzi, věřím, že tam už se z naivního dětského světa přehoupneme do děsivějších sfér. Dávám 5* IT je moje srdcovka od dětských let..

plakát

Americká krása (1999) 

Tenhle snímek je pro mě prostě KRÁSA, žadné přídávné jméno už není potřeba.. 5*

plakát

Na dotek (2004) 

V pubertě to býval jeden z mých nejoblíbenějších filmů.. po dlouhé době jsem si ho opět celý pustila a v dospělosti na mě působí snad ještě silnějším a ztotožnitelnějším dojmem. Soundtrack je zde také více než povedený a to hned filmu (navíc takového žánru) dodá plusové body, až bych si troufla tvrdit, že je schopen snímek (v tomto případě) dotáhnout k absolutní dokonalosti. Herecké obsazení na počtu chudé, o to víc na kvalitě bohaté a pestré. Jen si nemůžu stále vybrat (ostatně asi jako Anna) jestli bych dala přednost fešnému živočišnému doktorovi nebo citlivému neméně atraktivnímu umělci..

plakát

Poslední rodina (2016) 

Pro mě neskutečně krásný a dojemně autentický příběh.. Dokáži si představit, že přesně takhle se to vše událo, vizuálně i pocitově. Atmosféra filmu byla téměř hmatatelná a do detailu doplňovala jeho vizuální stránku. Život velkých umělců je vždy alespoň něčím natolik zajímavý aby se o něm mluvilo, už jen kvůli jistému předpokladu nějaké formy excentričnosti. Ale život Zdzislawa byl vlastně ve své podstatě úplně obyčejný, a právě proto tak dojímavý a zasluhující si pozornost diváka. Obě hlavní role (otce i syna) jsou dokonale zahrány a člověk by si jen těžko vybral na kom tento snímek stojí víc, jedna bez druhé by se takhle silně do paměti pozorovatele nikdy nezaryla. Čekala jsem od toho hodně a dostalo se mi snad ještě mnohem více.. víc takových snímků prosím.

plakát

Casino Royale (2006) 

Má nejoblíbenější Bondovka! Hlavně Bond byl vybrán skvěle, pro mě příjemná osvěžující změna po naškrobeném Brosnanovi.. Craig se jako Bond liší a to se mi líbí, je to díky němu celé takové přirozenější a dobové. Další výrázné plus má i hlavní villain, jelikož Mikkelsen je prostě skvělý herec a díky tomuto jeho stvárnění jsem obohatila můj osobní filmový list o mnoho další kvalitní filmy (převážně Dánské). Co se týče tématu 'Poker', to byla další nevídáná změna. Film, který má být velmi akční a napínavý se přesně tím stane, ale ne za pomoci honiček a přestřelek.. má to svůj vlastní vyjímečný šmrnc vyvolaný prostředím karetní hry, která je sama o sobě napínavá víc než kdejaký vysoce adrenalinový sport. Tohle vše se odehrává mezi Bondem a Chiffrou, což je dokonalé spojení. *****