Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (219)

plakát

Amadeus (1984) 

Natočené je to precizně, zahrané výborně, ale nejsem nějaký fanda vážné hudby ani opery, tak jsem se místama nudil. Viděl jsem režisérský sestřih a ty 3 hodiny je fakt moc. Navíc jsem si pak přečetl historické vyjádření, že takhle to pravděpodobně nebylo...

plakát

Ani svatí, ani andělé (2001) (TV film) 

Předtím jsem se díval v TV na nějakou sl. Marplovou, kde byla zápletka neskutečně překombinovaná, celé to bylo přehnaně zamotané, nevěrohodné, umělé. A pak jsem následně mrknul na tento filmeček a nějak jsem se vrátil do reality. Mělo to své mouchy, ale v rámci TV produkce mi to připadalo dost dobré...takové civilní. Takže pod tímto dojmem dávám i čtvrtou*, ale normálně by to aspirovalo u mne na 3*.

plakát

...a pozdravuji vlaštovky (1972) 

Silne tema, ale nejak mne to nechytlo, vypraveni je dost roztristene a chybi nejaka silna dramaticka nebo akcni scena.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Předlohu jsem nečetl. Film byl pro mne zajímavý hlavně tím, že těch 6 příběhů bylo rozkouskováno na kousky a člověk to zvládl sledovat. Také že tam hráli různé role stejní herci, dobrá finta. Příběhy byly většinou akční thrillery z různé doby, do kterých vkládali autoři nějaké pseudofilosofické plky. Pro děcka asi dobrý, proto to tu má takové vysoké hodnocení. Uvažoval jsem o 4*, ale často to bylo zbytečně drastické a násilné, tak jsem šel s hodnocením níže.

plakát

Až do konce (1984) 

Pokus o protiválečný film. Bohužel je z toho slátanina. Ve filmu se toho moc neděje, je tam zbytečně moc postav, každá má navíc nějakou vzpomínku do minulosti. Výsledek je tedy dost nesouvislé, roztříštěné vypravovování s umělými šroubovanými dialogy o nelehké době na konci války. Aby se to ještě víc rozkouskovalo, je to navíc prokládané autentickými a někdy dost drastickými dokumentárními záběry.

plakát

Bella Mia (2013) 

Chtelo by to vic zahustit scenar, vic dramatických scen. Treba tam dat nejaky najezd pracovniku hygienicke stanice nebo nejake urednicke obstrukce. Jeden pomateny myslivec je malo.

plakát

Beowulf (2007) 

Pro mne je to první pořádný 3D film, co jsem viděl, navíc na Floře v IMAXu. A viděl jsem jich dost, skoro všechno to ale byly vzdělávací dokumenty, které už po 10 minutách začali nudit. Takže jako 3D film to bylo pro mne zábavé, má to fungující děj okořeněný skandinávskou mystikou a některé digitální finty byly fakt povedené, šel bych na to znova.

plakát

Blade Runner (1982) 

Brilantní. Povedla se zejména atmosféra, skloubila se za pomocí výborné muziky, vymazlených kamerových záběrů, nadčasových kulis, futuristických kostýmů, dokonalých triků a logického postupu vyšetřování. Přece jen jsem ale pár nedokonalostí našel, např. velmi špatná úroveň ochrany je zarážející, když snímek správně ukazuje velmi špatnou úroveň bezpečnosti. Jednak při pohovoru prvního replikanta (jak si může přinést na test k policii bouchačku?), tak zejména návštěva šéfa Tyrellu. To jako nikdo nekontroluje, kdo mu jde na návštěvu? A jak lezl s vykloubenými prsty na střechu a držel se tam tou jednou právě pochroumanou rukou...). Ale jsou to jen drobnosti. A ještě na závěr...funguje vůbec ještě dříve tak známá firma TDK, co má v závěrečné scéně na střeše tu reklamu? :-)

plakát

Bláznivý Petříček (1965) 

Film pro umělce. Zkusil jsem to...nešlo to. Ale některé scény měly něco do sebe.

plakát

Boxer a smrť (1962) 

Lepší než Rocky Balboa. A teď už vím, od koho se Sly učil dělat boxérské drama. I když tohle je navíc zasazené do prostředí koncentračního lágru, tak ta atmosféra je hustější.