Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (219)

plakát

Povodeň (1958) 

Asi první cs katastrofický film a vůbec ne špatný. Jednak v černobílé to mělo dobře zvládnutou vizuální atmosféru a i triky byly na svou dobu dobře udělané. Trochu tam probleskovala schematičnost 50.let a soudružské táhnutí za jeden provaz, samozřejmě až na pár zlých kazisvětů, koukat se na to ale dalo, navíc stopáž je snesitelná.

plakát

Chartúm (1966) 

Vskutku epicke dilo, ale misty zdlouhave.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Hrozna ptakovina, vyhodit pulmiliardy za takovou slataninu, to je na kriminal.  Zmateny pribeh postradajici smysl, spousta zbytečných postav a hlavne nasili a ukrutnosti bez účelu od začátku do konce. Nechapu, proc tomu dala Mirka 50%...

plakát

Na konci světa (1975) 

Spousta znamych tvari, ale vysledek tezky podprumer. Nic neprekvapi, takze jsem nakonec misto 2* podřadil na jednu.

plakát

Operace Silver A (2007) (TV film) 

Zpracování atmosféry v Protektorátu mi vůbec nesedělo, připadalo mi to příběh zpovykaných zbohatlíků (kňourajících, že jsou všude náhražky), kteří se z nudy zapojili do odboje a nějak se s tím ani netajili. Zejména první část filmu je telenovela s velkým počtem postav, kde se řeší hlavně jejich vztahy a rozjíždějí se milostné avantýry výsadkářů. Ve druhé části se to trochu rozjede, ale stejně se hlavně řeší, že hlavní výsadkář se poflakoval po Pardubicích a ojížděl odbojářky, z Němců si všichni dělali srandu.

plakát

Závrať (1962) 

Vyborna hra svetla a stinu.

plakát

Zelené obzory (1962) 

JZDwestern se povedl, ma to stavu, zaporaky, pekne holky a poctivou drinu na statku. V socialistickém nadšení Kostka kasle na 3 mistni krasavice, které jej brutalne nahanej a řeší pici pro svoje kravy. A tak to ma byt!

plakát

Stíny v mlze - Hlasy (2022) (epizoda) 

Je zrejme, ze celou serii se potahne oblibene "tezeni" a posilani zasahovky na kazdou blbost. Skoro všechno řeší pres záznamy kamer a Dna. Obcas pobavi hlaska, ale jinak by to chtelo zacistit spoustu nesmyslu.

plakát

Ten svetr si nesvlíkej (1980) 

Nektery dialogy vyborny, at nadcasovy. Ty neumis polykat? Vase dcera neumi polykat. Proc jste ji nenaucila polykat?

plakát

Zavtra budět pozdno (1972) 

Bojove akce slabe a zmatene. Cele dost neverohodne, Slovenska armada se Nemcum pred ocima spojuje s partyzanama, ty jsou hodne veseli, hlucni, tabori za rohem a maj plne stoly jidla.