Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (367)

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Iron Man sází mnohem více na komediální prvky a hlášky i přes celkově temnější tón filmu, což po nejslabším druhém dílu působí velmi svěže. Navíc přináší opravdu spoustu nových obleků, konečně dynamickou akci a nabízí z větší části pohled i na Tonyho Starka bez obleku odkázaného jen na svoji vynálezavost. Možná škoda trochu komplikovaného příběhu a extremis záporáci by mohli být výraznější, bezprostředně po promítání jsem ale odcházel s dojmem nejlepšího dílu série. 85%

plakát

100% blond (2005) odpad!

Zahlédl jsem to naprosto omylem a pod bezprostředním návalem emocí mám pocit, že je to nejhorší film, co jsem kdy viděl...

plakát

Spring Breakers (2012) 

Hypnotické, lehce nevyvážené, neonem svítící na sto honů a s geniálním Jamesem Francem. Plus asi nejlepší využití písně Britney Spears v historii kinematografie.

plakát

Ponyo z útesu nad mořem (2008) 

Je to hezká a laskavá pohádka, určená opravdu spíš malým dětem, s úžasnou animací a imaginací Miyazakimu vlastní. Od začátku mi ale přišlo, že se situace a motivace postav měnily v podstatě náhodou a nikdo nevysvětlil, proč se děje to, co se zrovna děje. Doufal jsem, že se vše vysvětlí v průběhu, bohužel, nestalo se tak.

plakát

Dredd (2012) 

Jenom ty soudcovský motorky mi přišly chabý :-)

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Velice slušné zpracování klasické pohádky, kde vyniká zejména ohromující vizuál a výborné obsazení.

plakát

Prometheus (2012) 

Kdo čekal dalšího Vetřelce, bude zklamán. A kdo čekal aspoň kvalitní sci-fi, ten bude pravděpodobně taky. Největším problémem je slabý, ale opravdu slabý scénář, který vrší rádoby filosofické otázky ohledně víry a naší vlastní evoluce, aby posléze nabízel prázdné vějičky náznaků a odkazů na původního Vetřelce. Po závěrečné béčkové vyvražďovačce tak zůstane jen hořká pachuť. Technicky takřka všechno brilantní, o to víc to bolí. Scénáristu nechat napospas facehuggerovi. Edit po nespočetném sjíždění článků a hledání nějakého smyslu ve scénáři: bohužel, ten film je totální slátanina. Nahoru to tahá jen vizuál.

plakát

Tak fajn (2012) odpad!

Tři předabovaný slováci jedou na dovolenou. Nic se tam neděje, postavy si vyprávěj trapný historky, dělaj rádoby kůl věci na skůtrech a člunech, v podkresu hraje stupidní hudba a upřímně pochybuju, že k tomuto filmu někdy existoval scénář. Leda něco ve smyslu: "No tak budem dělat príma věci na plážích a vono to nějak dopadne." Šel jsem do kina s tím, že to bude hrozný, ale že to na celé čáře předčí moje očekávání. to už je moc. Už dlouho jsem v kině necítil tak silnou potřebu odejít a vyškrábat si oči, v libovolném pořadí.

plakát

Poslední výkřik (2012) odpad!

Bratři Kučerové podruhé a opět špatně. Honza Kučera je snad ještě horší scénárista než je Tomáš Kučera režisér, protože tak děravý scénář se jen tak nevidí. Na konci filmu se nešťastný divák dozví motiv onoho otřesného vražedného řádění a uvědomí si, že k dobrým dvěma třetinám vražd neměl vrah absolutně žádný motiv a vlastně to dělal jen tak, aby se ve filmu něco dělo. Nehledě na to, že když už dojde k nějaké té vraždě, nebohá obět vyndaně pobíhá po, jako na potvoru, totálně prázdných budovách. Policejní stanice - nikde nikdo. To je smůla. Posilovna - nikde nikdo. No co nadělám, asi tady holt umřu. Postavy se ve filmu objevují a mizí bez jakéhokoli důvodu nebo smyslu, dialogy šustí papírem až hanba a jakási bizarní zápletka se schizofrenií vyzní totálně do ztracena. Poslední výkřik se z plakátů snaží celkem okatě lákat na Ivetu Bartošovou, která se ve filmu příliš neohřeje, navíc je z nepochopitelného důvodu dabovaná, stejně jako polovina ostatních účinkujících. Záměrně nepoužívám slovo "herců". Casting je vůbec nabitý pseudo hvězdičkami typu Štěpána Turka, Petra Machaly a totálně dřevěného Mira Šmajdy, jehož kreace na téma "poloopilý rádobykůl manták s hloupým účesem" je to nejhorší, co jsem v poslední době viděl. Mohl bych takhle pokračovat dál, ale už takhle jsem tomuto odpadu věnoval více času, než je zdrávo, přichází tedy zamyšlení na závěr: Jak se proboha tento výplod dostal do oficiální distribuce?

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Takřka tříhodinová stopáž je dle mého názoru trochu přehnaná, ke zbytku ovšem nemám výhrady. TDKR není tak temně realistický jako jeho předchůdce, spíše se drží komiksové atmosféry. Z Banea čiší mrazivé charisma i přes kovovou masku a jeho elektronikou prohnané proslovy bych si nejradši nahrál a pouštěl pořád dokola a úvodní únos letadla je jedna z nejlépe natočených scén, co jsem viděl. Určitě půjdu podruhé a už teď se těším.

Ovládací panel
8 bodů