Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (21)

plakát

Venom (2018) 

Po dlouhé době opět napíšu. Film není revoluční, ale v žádném případě tak špatný, jak hlásily první ohlasy a ve výsledku i některé aktuální. Pravděpodobně se tedy nacházíme někde na průměru, přičemž lze jít kousek nahoru i dolů podle toho, jak vám film celkově sedne. Hardy/Edie/Venom jsou super. Film je v podstatě o nich a jejich bizardním vztahu. Na nich celý film stojí a padá, protože zápletka je standardní. Celé je to ověnčené akčními scénami, které jsou více či méně zdařilé. Závěrečné akční finále vy zasloužilo více péče, minimálně přidat pár zpomalovaček, protože jsem často nevěděl která bije (zdravím Transformery), do jaké míry tomu bylo díky první řadě v kině momentálně nedokážu posoudit. Z toho ovšem vyplývá plné kino a tak nějak doufám, že bude mít film silný první víkend, protože pak to vidím na prudký pokles. Sérii a universu dávám tímto palec nahoru, protože přes spoustu nedostatků či průměrů, dokázal film pobavit a to svým vlastním způsobem. Hlavní postava sympatická, partnerka i doktůrek také, což je jádro, na kterém MCU vybudovali značku. Let´s do this SONY and be great again!

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Výjimečně též napíši do komentářů. BvS je troufám si říct dobrý film, nebude se ovšem líbit všem, a nelze jim to mít za zlé. Pak ovšem přicházejí výroky, které musí pocházet od lidí, kteří za a) museli být hodně zklamaní - čekali něco jiného, časem filmu třeba na chuť přijdou za b) patří k MARVEL fans, kteří hejtí DC už jen z principu za c) hnidopichové, kteří vezmou každé zaškobrtnutí, případně rozporuplný fakt a vynesou ho do tak děsivých výšin, že si člověk raději na film nechá zajít chuť. Před návštěvou kina mě takové komentáře připravili na průser roku, jenže ouha. Sedím v sedadle připraven na muka a pořád čekám, kdy se dostaví a po první cca čtvrt hodině byla tato myšlenka zahnána k polovině filmů z MCU, protože mě děj a všechny ty postavy vtáhli a já si užíval každý dialog. Rád bych, aby se nikdo nenechal odrazovat jakýmikoliv komentáři k filmu, vyčistil si hlavu a zašel do kina. Budete film buď milovat, nebo nenávidět, možná vám film dokonce ani nic říkat nebude, ale stojí si za to udělat názor sám. Chtěl jsem ohodnotit čtyřmi hvězdami s tím, že po delším časovém odstupu když tak upravím, nicméně budu bojovat proti té antireklamě a vrazím tomu rovnou 5/5!!!

plakát

Kdo přežije - San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (série) 

Survivor je jak na horské dráze. Po nic moc sezónách přišly moje oblíbené Filipíny, následoval strmý pád dolů zvaný FvF2, následovala nic moc první polovina BvW, která ovšem vykvetla v zábavnou druhou polovinu. Po Filipínách se jako ozvěna minulosti přihlásil Cagyan a já doufal, že někomu (viď Jeffe) konečně trkne a uvědomí si, že numero uno v Survivorovi je casting! SJDS to ovšem zase v téhle rovině nevybrousil, z části můžeme přisuzovat vinu twistu, ale když je celá dvojice mimo mísu... noo škoda. Naštěstí, podobně jako v BvW jedničce se v 29. sérii našlo pár jedinců (Natalie, John, Jacklin - uživali Djoker: mě se líbila právě bez makeupu, Jeremy, Josh), kteří se postarali o dobrou zábavu druhé půle této sezóny. San Juan Del Sur tedy nepatří mezi top řady díky pomalému a nudnému startu, ale díky skvělému finále se drží kvalitou někde okolo průměru, alespoň tedy z mého hlediska. Určitě mi chybělo mnoho klasických Survivor prvků, ale těch už se asi kvůli stříhání rozpočtu nikdy nedočkáme. Sérii ale v každém případě doporučuji, nedivil bych se (naopak bych uvítal), kdyby proběhl návrat některého z mých favoritů. Uvidíme co přinese S30 s rozdělením hráčů do třech kmenů, které pokládám za nejlepší!

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Bezesporu lepší než druhý a třetí díl. Dobrodružství již nebylo tak přímočaré a v mnoha ohledech mě bavilo mnohem více. Akce je jako vždy pěkná, nápaditá, ale co je důležité, mnohem přehlednější. Roboti si vysloužili představovačku, jakou přinesl první film, a je stejně tak epická! Není problém se v nich začít orientovat stejně jako si každého z nich patřičně užít, protože je jim poskytnuto dostatek prostoru. Stejně tak si zaslouží vyzdvihnout Lockdowna, který mi přišel po Megatronovi v jedničce jako zatím doposud nejlepší záporák. Optimus Prime se pak stává neskutečným badassem po tom, co ztratil víru v lidstvo a mě osobně byl takto mnohem sympatičtější. Mark Wahlberg a spol. mi jsou jako lidští hrdinové mnohem sympatičtější než Shia, který pasoval do konceptu jedničky, možná ještě dvojky, ale ve trojce mi už jako hrdina prostě nesedl. Kdo odvádí vskutku precizní práci je Stanley Tucci! Jeho postava je zkrátka úžasná a co je hlavní je že baví. Film ubral na infantilním humoru. Ten co zůstává z 90% opravdu pobaví a zásluhu na tom má především Tucci. Celkově je ladění filmu o něco temnější. Pominu-li nějaké ty kixy, vycházející ze samotného žánru, nebo ze samotného faktu, že v blockbusteru se dnes už nějaké ty nesrozumitelnosti zkrátka vyskytují, filmu jako takovému můžu vytknout akorát tak jeho délku... O 15 minutek zkrátit. Osobně se mi pak ještě nelíbilo minecraftí zpracování transformace lidských robotů. Na film jsem šel jako na akční výplach plný super efektů, který bude na stejné úrovni jako dvojka s trojkou. Bay nicméně překvapil a to v dobrém slova smyslu a připravil pro nás skvělou podívanou.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Paráda, na prostém příběhu vybudovaná monstrózní podívaná, která se líbí, baví, a přináší něco nového (příšerky vs roboti to je něco nového co zkrátka žeru). Bitvy robotů byly občas nepřehledné (v závěrečné bitvě jsem párkrát nevěděl, který robot to schytal), stejně jako u Transformers 3. Když obě díla srovnám, tak u mě jednoznačně vyhrává PR a jsem velmi zvědavý, jak si povede Godzila, jakožto film s jednou příšerou... Film jsem viděl s dabingem, který se docela povedl. Ovšem při možnosti vidět film v originále a 2D bych neváhal a zvolil české titulky.

plakát

Pěsti ze železa (2012) 

Pěkně obsazená variace na Mortal Kombat... Je to taková ptákovina, ale mrknout se na to z nudy vyplatí, obzvláště máte-li rádi někoho z hereckého zastoupení.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

První série mě zprvu nalákala, následně získala a její zakončení bylo skvělým vyvrcholením. Druhá řada je však dle mého názoru ještě lepší. Minimálně v ohledu fantaskních prvků. Zakončení řady dává tušit rozjezd pořádné fantasy. Do jisté míry mi děj připomíná Dragon Age, a to je jenom dobře. Mé nejoblíbenější dějové linie jsou s khaleesi, Johnem, Tirionem a Aryou.

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Moc lidští (emoce) Terminátoři; mě ne příliš lahodící parodie; vady na kráse jako např. když Arnold ze začátku šáhnul v autě pro klíče (což se naučil model z dvojky od Connora), použití plamenometu - nepotřebuje náhodou tato zbraň nějakou hořlavinu?; emoční složku - v prvním díle smrt Reese, v druhém loučení Johna s T-800; nějaké hlubší téma (přátelství překračující "lidské" hranice - ve dvojce) a to Terminátorské kouzlo... To vše mi na filmu chybělo, či vadilo a tak trochu rozesmutnilo. Snímek je slušný akční filmový zážitek, ale TERMINÁTORA v něm nehledejte. Nemůžu říct, že bych nedoufal v druhého Terminátora 2, v to spíše nevěřím, ale kéž by se pětka vydařila a přinesla to co první a druhý díl série.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Vrchol série a přál bych si i zakončení. Dvojka vše krásně uzavřela a z mého pohledu je zbytečné točit dál. Jenže tomu tak není, a následující díly nejenže ničí pointu (budoucnost je nejistá, stát se může cokoliv - což je pak už na divákovi, jak si příběh domyslí) druhého dílu, ale nepřináší nic, za co by rozbíjení tohoto Cameronem vytvořeného celku stálo. Terminátor a především pak jeho druhý díl je velkolepou podívanou fungující dodnes.