Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (999)

plakát

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série) 

Dokonalost sama. Při shlédnutí upoutávky s doprovodnou hudbou v podání Hans(e) Zimmer(a) jsem se rozplakal... Verdikt: 5* a 100 %. Jako vždy absolutní špička ve své kategorii.

plakát

Lov (2015) (seriál) 

Výborné záběry v HD rozlišení a komentář sira Davida Attenborougha a nejschopnější dokumentární týmy na světě pracující pod záštitou televize BBC bohatě stačí k tomu aby seriál hladce navázal na předchozí veleúspěšné série Planet Earth (2006), Life (2009), Frozen Planet (2012) a další... Verdikt: 5* a 95-100 %. Škoda, že nevidíme Davida Attenborougha účinkovat v dokumentu.

plakát

Spectre (2015) 

Na to, že má film 2 a půl hodiny se vám to vůbec nezdá, protože jeho plynulost a napínavost není ničím narušována. Jedná se o velkolepý akční vizuální spektákl, který je dobře a zkušeně zrežírován a nechybí mu ani kvalitní scénář. Minimálně stejně tak dobrý, ne-li lepší jako Skyfall. Nechybí obvyklé návštěvy zajímavých destinací, rychlé automobilové honičky v luxusních silných sporťácích, krásné ženy a téměř vševědoucí a vševidoucí hlavní padouch Ernst "BigBrother" Stavro Blofeld v podání neméně zajímavého Christoph(a) Waltz(e). Výrazněji mě zde zaujal v roli jeho "sekundanta" i herec Andrew Scott, známý hlavně z role Moriartyho ze seriálu Sherlock s Benedict(em) Cumberbatch(em) v hlavní roli. Dave Bautista se do role neskutečného "nařezance" a neúmorného pronásledovatele, který je schopen "dát na budku" i samotnému 007 také perfektně hodil. Verdikt: 5* a 80 - 85 %. PS. Akorát titulní písni od Adele, která zazněla ve Skyfall se jen tak něco nevyrovná, nic proti Sam(um) Smith(ovi).

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Seriál mi "dost" nebo resp. něčím připomíná legendární Lynch(ův) seriál Městečko Twin Peaks. Je to morbidní kriminální drama, které místy působí dost komicky a nepostrádá to ani černý humor... V první řadě je to ale herecký koncert Billy Bob(a) Thornton(a) a Martin(a) Freeman(a). Billy Bob umí vystřihnout různé charaktery mezi kterými umí "přepínat" mrknutím oka - ledový a prudce inteligentní kliďácký zabiják, se kterým není radno špásovat v jedné chvíli a sympatický a usměvavý člověk, který rád baví společnost ve chvíli druhé. Martin Freeman, jak je jeho zvykem hraje také "ťulpasy", kteří jen koktají, jsou nejistí a chybí jim značná dávka sebevědomí... takto ho známe z vícero filmů, o to působivější je zde ale potom jeho přeměna... Dobře se na to kouká člověk je zvědavý a říká si: "Jak jen toto může dopadnout...?". Mile překvapila svým výkonem i Allison Tolman, co by zástupkyně absolutně "ťulpáckého" šerifa... Verdikt: 5* a 90 %. Jsem zvědav na film, který seriálu předcházel.

plakát

Michael Jackson: Smooth Criminal (1987) (hudební videoklip) 

Nejlepší hudební klip MJ, ale paradoxně ne díky zpěvu, ale díky tanečním kreacím, která MJ a jeho "crew" provádí. Nejlepší choreografie, jakou jsem v klipu viděl vůbec. Neskonale originální a doposud nepřekonané. Verdikt: 5* a 100 %.

plakát

Lady Gaga - Alejandro (2010) (hudební videoklip) 

Nákladné a honosné hudební klipy toho typu se dělaly naposled ještě za doby Michaela Jackson(a) a Lady Gaga je po dlouhé době první, kdo se k této tradici navrací. Videoklip je v podstatě krátkometrážním filmem. Ale nacvičit takovouto choreografii si zaslouží obdiv, gayové/negayové :-) Bravo! Verdikt: 5* a 90 %.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Tenhle film můžu jedině doporučit s tím, ať si na něj udělá každý názor sám. Předem lze konstatovat, že vizuální stránka filmu je skvostná, zvláště v 1080p rozlišení. Verdikt: 5* a 90 %.

plakát

Večerníček (1965) (pořad) 

Když máš ten správný věk, ta je to povinnost ho sledovat. Některý byly fakt dost dobrý a jsou dnes klasikou. Jiný byly slabší a některý nestály za nic, ale i tak, kdo z nás to v těch letech řeší, že ;-) Verdikt: 5* a 90 %.

plakát

Zázraky života (1990) (seriál) 

Zde poprvé (i když nejsem si úplně 100%ně jist, je to přeci jen tak dávno) jsem se setkal se svým idolem sirem Davidem Attenboroughem, který ve mně vznítil lásku k přírodě a přírodovědným dokumentům. Krásný seriál, kde se člověk dozví spoustu zajímavých věcí o zvířatech (lépe: živočiších, tvorech), se kterými se v životě ani nemusí setkat. Super série pro všechny milovníky přírody a studenty nebo aspiranty biologie, etologie, evoluční biologie nebo behaviorální ekologie. Bravo Davide, BRAVO! Verdikt: 5* a 90 - 95 %.

plakát

Life in the Freezer (1993) (seriál) 

Vše co jste kdy chtěli vědět o Antarktidě, ale báli jste se zeptat. Počátek úspěšných 90. let a BBC seriálů od Davida Attenborougha. Unikátní dokument. Verdikt: 5* a 90 %.