Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (999)

plakát

Marťan (2015) 

Skoro one man's show... a Matt Damon se coby herec stále zlepšuje.... I když kolem a kolem film je v podstatě o ničem. I přes to však, sledovat, jak jeden muž bojuje na rudé planetě bez pomoci ostatních pouze a jen sám za sebe vyzbrojen svým intelektem a znalostmi z výcviku... vás prostě baví a nenudíte se. Tuším, že kniha bude samozřejmě lepší, jak tomu bývá téměř vždy, ale pro účely obrazovek je scénář filmu, podle mě, fajn. Je to napínavé a dobře se na to kouká, co víc si můžeme přát... Verdikt: 4* a 75 - 80 %.

plakát

Spectre (2015) 

Na to, že má film 2 a půl hodiny se vám to vůbec nezdá, protože jeho plynulost a napínavost není ničím narušována. Jedná se o velkolepý akční vizuální spektákl, který je dobře a zkušeně zrežírován a nechybí mu ani kvalitní scénář. Minimálně stejně tak dobrý, ne-li lepší jako Skyfall. Nechybí obvyklé návštěvy zajímavých destinací, rychlé automobilové honičky v luxusních silných sporťácích, krásné ženy a téměř vševědoucí a vševidoucí hlavní padouch Ernst "BigBrother" Stavro Blofeld v podání neméně zajímavého Christoph(a) Waltz(e). Výrazněji mě zde zaujal v roli jeho "sekundanta" i herec Andrew Scott, známý hlavně z role Moriartyho ze seriálu Sherlock s Benedict(em) Cumberbatch(em) v hlavní roli. Dave Bautista se do role neskutečného "nařezance" a neúmorného pronásledovatele, který je schopen "dát na budku" i samotnému 007 také perfektně hodil. Verdikt: 5* a 80 - 85 %. PS. Akorát titulní písni od Adele, která zazněla ve Skyfall se jen tak něco nevyrovná, nic proti Sam(um) Smith(ovi).

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

V pořadí sedmý celovečerní film kultovní série SW, který byl očekáván s velkými nadějemi, slávou a pompou, ve mě zanechal poněkud rozporuplné pocity. Samotný děj film je jedna velká akce a vizuální stránka je prostě úchvatná, je vidět, že J.J. Abrams disponoval v rozpočtu k filmu s nemalou sumičkou peněz... Velmi mě potěšilo herecké obsazení Harrison(a) Ford(a) a Carrie Fisher... a samozřejmě i Žvejka (Chewbacca), ale tím můj výčet kladů pomalu končí..., neboť díky tomu, že děj je jedna velká akce, není zde moc prostoru na cokoliv jiného. Hlavní záporák na mě hned v první scéně udělal dobrý dojen, ale pak to s ním šlo bohužel rychle skopce. Dost jeho postavě ubralo to, že příliš brzy, nebo resp., že vůbec odhalil svůj obličej skrytý pod maskou, jež mohla nahánět hrůzu a dělat ho temnějším, dále mi vadila jeho rozpolcenost - to se mocným a zlým Sithům přeci nestává a s tím souvisí i slabost jeho postavy. Je nepřípustné aby v některých okamžicích váhal, nebo abychom u něj viděli nerozhodnost, slabost atd. Samotné bojové scény taky nic moc. Bojové scény se světelnými meči z novodobé trilogii jsou mnohem, mnohem lepší... Navíc tvůrci se snažili být originální zcela "revolučním" designem světelného meče, ale co si budeme namlouvat, boční světelné "zarážky" jsou zcela k ničemu a jejich význam zůstává pro mne nepochopitelný... Zajímavá je myšlenka, že Jediové mohou být i ženy..., co potom Sithové... viz animovaná série SW: Klonové války. Verdikt: 3 a 1/2* a 75 % . Časem možná přehodnotím...

plakát

Stopa Růžového pantera (1982) 

Film, který je poslepováním původních filmů o Růžovém panterovi s excelentním Peter(em) Sellers(em) z jehož hereckého umu se snaží těžit. Moc se mu to ale nedaří a film je jen slabším odvarem. Verdikt: 3* a 70 %.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Televizní pohádka průměrné kvality, nebo možná spíš místy i lehce podprůměrné..., nic, co by člověku na delší dobu nějak výrazněji utkvělo v paměti. Nejzajímavější postavou je zde princ Karel v podání Kryštofa Hádka. Verdikt: 2 - 2 a 1/2* a 60 - 65 %. PS. Nic extra vtipného, nebo originálního z naší novodobé pohádkové tvorby.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Mission Impossible je vlastní projekt a srdcovka Toma Cruise. Alternativa k filmům o agentu 007 a Jasonu Bourne(ovi)... Skoro bych řekl, že ty Cruisovy filmy jsou stále lepší a lepší. Tento je snad skoro nejlepší vůbec. Už v pořadí 4. celovečerní film - Ghost Protocol, byl více než vydařený..... no a tento.... hmmm. Výborný Ethan i jeho sexy partnerka, osvěžující postavou je zde i postava, kterou ztvárňuje Alec Baldwin a dobrou volbou bylo i obsazení hlavního záporáka stále známějším a lepším Sean(em) Harris(em). Ving Rhames a Jeremy Renner zůstávají klasikou a více se mi líbila i postava Benji(ho), kterého hraje Simon Pegg, kterému tak nějak ubylo ironie a přibylo na vážnosti... Jeho postava se mi líbila víc než v předchozích filmech. Výsledný verdikt: 4* a 80 %.

plakát

Pod zemí (2014) 

Mezi horory patří tento k těm lepším. Není postavený (naštěstí) na hektolitrech prolité krve a zcela nesmyslném scénáři, jak bývá zvykem... Spíš se snaží tvářit skoro jako (pseudo)dokument. V závěru mi sice poněkud uniká samotná pointa, ale to se dá u snímku tohoto tipu přehlédnout a tolerovat. Verdikt: 3* a 65 - 70 %.

plakát

Krabat: Čarodějův učeň (2008) 

Bohužel, nebo bohudík, neznám ani knižní předlohu a neviděl jsem ani legendární zpracování od Karla Zemana, ale přesto se nedá říct, že bych tento film musel nazvat vyloženě špatným. Ano, je táhlý, a vleklý, ale atmosféra poměrně funguje a děj není úplně nezajímavý. Herecké výkony nic extra..., ale to jsem ani nečekal. Verdikt: 3* a někde mezi 60 až 70 %.

plakát

Ant-Man (2015) 

Další marvelovský hrdina převedený na filmové plátno, a myslím, že víc než úspěšně. Minimálně, co do efektů je film víc než nadprůměrný. Paul Rudd v hlavní roli sice není extra třída, ale jelikož je film pojat se značnou dávkou (sebe)ironie, stojí za to. Kdyby se hlavní hrdina snažil tvářit vážně, tak by kvalita snímku šla dolů... Corey Stoll svou roli hraje skvěle..., krásné Evangeline stačí jen dobře vypadat a opravdovou hereckou třešničkou filmu je Michael Douglas, který i když po prodělané nemoci dost zhubl a zestárl, stále umí ukázat, že ještě nepatří do starého železa - klobouk dolů.... Verdikt: 4* a 75 - 80 % a těším se na další film...

plakát

Den poté (2004) 

Ne, ne, ne, ne, ne.... je to prostě hrozně špatné a plné kýče a já nevím čeho všeho. Američané, kteří zachraňují svět, o všem diskutují s panem prezidentem..., zachraňují své děti před téměř jistou smrtí... národ těch největších hrdinů a sebeobětavců... to fakt ne-e. Afekty sice dobrý na dobu před 11 lety, ale to je tak jediné... I tento Emmerichův mega film stihne stejný osud jako téměř všechny katastrofické filmy.... časem upadnou v zapomnění... Verdikt: 2* a 50 %.