Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (999)

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Kvalitní film, který má dobrý scénář a je natočen "s citem". V hlavní roli exceluje Benedict Cumberbatch, po jeho boku stojí půvabná, taktéž dobře hrající, Keira Knightley. Film bych mohl přirovnat k Čisté duši (Beautiful Mind, 2001) s Russel(em) Crow(em). K otázce homosexuality lze říci snad jen to, jak lidé ještě ve 20. století (ne-li dnes, jako že i dnes!) mohou pronásledovat a perzekuovat homosexuální jedince a postihovat je zákonem. Unbelivable! Fakt nechápu, proč to někdo v rádoby civilizované společnosti musí řešit... a nemůže se s tím žít a brát to tak, jak to je... To je jedině důkazem toho, že společnost stále ještě není příliš vyspělá, když se staví takto k jakýmkoliv odchylkám od "normálu"... To samé viz rasizmus, fašizmus, holokaust, genocida... Máme se ještě hodně učit a bude to zřejmě ještě drahnou chvíli trvat než z toho vyrosteme. Verdikt: 4* a 80 - 85 %.

plakát

Ip Man: Zrození legendy (2010) 

Docela to ušlo, ale upřímně... Chyběl mi tu chyběl Donnie Yen a za chvíli už možná ani nebudu vědět o čem to bylo. Ze 3 filmů o Ip Manovi, co jsem viděl, je tento tím nejslabším. Verdikt: 2* a 60 %.

plakát

Jurský svět (2015) 

No way José! Není 3*, které tomu dávám až moc? S prvním filmem Stevena Spielberg(a) z '93. roku se to co do kvality srovnávat nedá. Toto je "rychlo-kvaškový" výplod, který má uspokojit minimální potřeby současného nepříliš inteligentního, jednoduchého a senzacechtivého diváka... Láká hlavně na efekty.... a když už jsme u toho, tak vlastně jenom na digitální efekty a velikážství... Je to prostě plné klišé a patosu... Nic neobvyklého. Verdikt: 2-3* a 60 - 70 %.

plakát

Projekt minulost (2015) 

Docela dobrý (na jedno skouknutí), ale nic extra. Dnes, pár měsíců po tom, co jsem film viděl, už ani pořádně nevím, jak to celé dopadlo? Dobře, špatně? Does it even matter? I don't think so. It was just a try... Verdikt: 2 a 1/2* a 65 %.

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

Prostě "deppovsky" vtipný Johnny Depp. Kdo ho miluje, tak se u filmu docela pobaví a zasměje. Samotný film nijak moc nezaujme dějem, nebo režií, či hudbou ale je postaven (jak to už tak obvykle bývá) na gazích Johnny(ho) Deppa. Verdikt: 3* a 70 %.

plakát

Equalizer (2014) 

Denezel Washington patří k nejlepším hercům tmavé pleti současnosti. Výborně umí ztvárnit hlavně charizmatické postavy, které jsou často na různých stranách zákona. Zahraje výborně tvrdého "klaďase", který bojuje proti bezpráví stejně jako ledově chladného "killera". Svou roli v tomto filmu ztvárnil na výbornou. Režije byla také kvalitní a scénář až na ten konec, zas tak úplně přehnaný nebyl. Celé to bylo jaksi realističtější a uvěřitelnější než film Taken (96 hodin) s Liam(em) Neeson(em). Líbila se mi i role hlavního "záporáka" v podání strach nahánějícího profíka Marton(a) Csokas(e). Verdikt: 3 a 1/2 * - 4* a 75 - 80 %.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

"The number TWO's still the best." Terminátora "dvojku" netrumfne zatím, žádný z pozdějších filmů. Pro mě je tento ale o dost zajímavější než Terminator Salvation (2009). Nevím jestli se mi líbil stejně nebo víc jak třetí film, ale tento je rozhodně originální a zajímavé. Leč děj je poněkud komplikovaný a složitý - různé "čachry" s dějovými, resp. časovými liniemi... Také zde chybí návaznost na předchozí díly, i když tvůrci se o jistou propojenost a návaznost snaží, ale nejsem si jist s jakým úspěchem. Byl jsem spokojen s hlavním obsazením - Emilia Clarke je v pohodě, stárnoucí Arnold, kterému je zde říkáno "pops" - "taťko", je také v pohodě. Jai Courtney ujde, ale celkem dobrou volbou byl i doposud neokoukaný Jason Clarke. Přes veškeré výhrady, který bych si uměl vymyslet se mi film ale líbil. Není sice extra, "super truper" nejvíc nejlepší, ale i tak :-) Verdikt: 3 a 1/2 * a 75 %.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Autoři film v podstatě pojali jako rozlučkový snímek se sérií filmů Fast and Furious (aspoň doufám) a... Paul(em) Walker(em)? Už dávno se zde nejedná o ilegální pouliční závody "nabušených" aut, ale o pestrou směsici akce, "šmrncnutou" řežbami "nabušených" týpků, kteří se všude možně i nemožně prohání v luxusních sporťácích obdivováni krásnými "kočičkami". Dějová linie je zde prostá: pomsta. Výběr Jason(a) Statham(a) do role hlavního a "mlátiče" byl dobrou volbou. V týmu Dom(a) Torreto(a) (Vin Diesel) ztvární větší či menší úlohu snad téměř všechny vůdčí postavy z předchozích snímků, Paul(a) Walker(a) nevyjímaje. Ty automobilové honičky a pěstní souboje jsou dos dobré, ale místy tak extrémně přehnané, že prostě člověk nemá slov. Film není prost ani různých patosů, klišé a kýče, zvlášť závěrečná scéna na pláži. Z čeho jsem byl překvapen bylo to, že Paul Walker si zahrál v celém filmu od začátku do konce, protože jsem měl za to, že zemřel během natáčení filmu a nestihl jej tak dokončit, takže jsem stále čekal, kdy ho autoři nechají zemřít... Přese vše se mi film, ale líbil a považuji jej za solidní akci nabitou adrenalinem. Verdikt: 3* a 70 - 75 (80) %. PS. Docela dobrá práce s kamerou. Několik záběrů se mi tam fakt líbilo.

plakát

Království ohně (2002) 

Podprůměrný snímek, který mohl klidně být něčím víc. Matthew(a) McCounaughey(ho) jsem v té době ještě nepovažoval za dobrého herce, v podstatě to bylo ještě před tím, než se vyšvihl mezi skutečné hvězdy, přesto se zde snaží. Christian Bale také dělá co může, přesto se mi jeho výkon zdá takový nemastný neslaný. Možná filmu chybí kvalitní scénář, režie nebo finanční prostředky, aby byl něčím víc... Kouknout se na něj ale dá. A dá se to i přežít. Verdikt: 2 - 3* a 50 - 65 %.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Po více než zdařilém prvním snímku o Avengers, jsem lehce rozpačitý neřku-li zklamán. Děj je hrozně propletený a místy nekonzistentní. V porovnání s prvním snímkem filmu chybí lidská tvář, která by na sebe mohla vzít podobu hlavního "záporáka"; slizce šarmantní a vtipný Loki tu prostě chybí. Robotický nepřítel ztvárněný "pouze" hlasem je nedostačující. Dějová linie je docela propletená a nedivil bych se, kdyby mnozí na první pohled vše hnedka nepochopili... Není to úplně složité, to nemyslím, ale spíš nevím, zda člověk stíhá sledovat všechny dějové linie příběhu... Tony Stark alias Iron Man, taky už není, co býval. Postrádá svůj arogantní humor a vtip. Je vážný a nelze ho jednoznačně přiřadit na stranu dobra či zla... Chybí mi tu více Samuel L. Jackson... Nové postavy jako "Scarlett Witch" a "Quicksilver" jsou v celku bezvýznamné, skoro až zbytečné. Dvojnásobně to potom platí pro postavu "Vision(a)", která dle mého názoru dost lidí docela zklamala. I tak je ale film přes veškeré negativní hodnocení obdivuhodným "spektáklem", na který se rád podívám nejednou znovu. Verdikt: 4* a 75 - 85 %.

Ovládací panel
11 bodů