Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (670)

plakát

Supersex (2024) (seriál) 

Jedním slovem - vynikající. A to po všech stránkách. Od obsazení, přes zpracování až po hudbu. Žádná snaha šokovat, ale ukázat život legendy v jiném světle.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Nemůžu jinak než 5*. Seriál se do detailu drží knižní předlohy (Lovec přízraků), včetně dalších vybraných případů, které doplňují každý díl. Skvěle natočené, žádná snaha o senzaci, ale poctivá syrová kriminálka, která konkuruje vynikajícím Devadesátkám. Velký podíl na tom má vynikající herecké obsazení. O vztahu blízkém vztahu Markoviče s Hojerem se všeobecně ví. Lněnička s Uhlíkem jej skvěle převedli na filmové plátno. Už teď se těším na pokračování se “spartakiádním vrahem”.

plakát

Children Underground (2001) 

Brutálně syrové a svým způsobem obdivuhodné směrem ke štábu. Vidět tohle všechno z bezprostřední blízkosti a přitom si udržet emocionální odstup….třeba v situaci, kdy zoufalou Macarenu napadne brutálním způsobem dospělý chlap. Celé je to ukázka ztraceného dětství a přežívání ze dne na den, kdy největším komfortem je suchý kartón a štěstím láhev barvy a sáček. Děti, které nikomu nechybí, nikoho nezajímají. Po shlédnutí tohoto dokumentu si člověk uvědomí, jaké měl a má v životě velké štěstí. Největší slabinou dokumentu je, že nemá pokračování, protože nejednoho diváka by určitě zajímal osud těch dětí.

plakát

Vánoční koleda (1999) (TV film) 

Tahle hraná verze je nedoceněná…přitom naprosto skvělá. Pro Vánoční koledu mám velkou slabost, protože vždy dostane člověka do vánoční atmosféry.

plakát

Profesionál (1981) 

Bez diskuzí nejlepší Bébelův film. Od první do poslední vteřiny. Závěrečná scéna, při tónech ikonické Chi mai, je nezapomenutelná.   Když tahle výjimečná skladba začala hrát při Jean Paulově poslední cestě…tak se člověk neubránil slzám.

plakát

České rybí legendy (2021) (seriál) 

Jakožto aktivní rybář, nemůžu jinak než za plný počet. Vágner je výborný průvodce, který svým příjemným povídáním umí upoutat pozornost. O rybaření hovoří poutavě, stejně jako o přírodě jako celku. K tomu krásné záběry na vodu, přírodu…

plakát

Villeneuve Pironi (2022) 

Opravdu zajímavý dokument, který mapuje nejen životy obou závodníků, ale i začátek jejich rivality a rovněž tragické konce. Líbí se mi “komornější” pojetí, bez umělé dramatizace, kterou předvádí například dokumenty z dílny Netflixu. Vzpomínka na dva, médii téměř zapomenuté, rytíře F1.

plakát

Hospoda - Zájezd (1997) (epizoda) 

Je škoda, že Olda Vlach nedostal v seriálu větší prostor. Nicméně, ve všech epizodách, ve kterých se objevil, byl skvělý a to včetně této poslední. A k tomu nasranej Van Damme. Výborný díl :D

plakát

Rain Man (1988) 

Herecké mistrovství v podání Dustina Hoffmana….a Toma Cruise.