Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Šógun - Zítra je zítra (2024) (epizoda) 

Obecně epizoda na čtyři, ale za ten jeden epický moment hrdinství, oddanosti a čestnosti samuraje Buntaró v přístavu, dávám plný počet. Tento úsek jsem si přehrál snad 20x a je tak špičkově nasnímaný a i když tato postava se v seriálu mihla asi tak 3x a nemáte k ní ještě žádný vztah, tak to má neuvěřitelné emoce a gule!

plakát

Alibi na klíč: Den D (2023) 

Philippe Lacheau je stálicí v komediálním žánru. Po úspěšné jedničce navazuje dvojkou, kde si udržuje vysokou kvalitu a v některých scénách jde ještě dál. Děj je dobře vystavěný, kdy se postupně nabaluje jeden průser na druhý, až to vygraduje slowmotion řežbou nakonci, kdy všechno praskne a divák dostane jeden záchvat smíchu za druhým. Samozřejmě tomu nechybí emoce, i kvalitní herecký ansámbl. Philippe si střihl hlavní roli společně s úžasnou Elodie Fontan, která snad nestárne. Nelze nezmínit ani jeho dva kumpány z alibi.com, kteří tvoří gro vtipných situací. Mohlo to být krapet delší, protože takové crazy zábavy není nikdy dost. Frantíci zkratka umí.

plakát

Barbie (2023) 

Po úvodní třicetiminutovce sem si klepal na čelo, co jsem si to vlastně pustil za "legrační" animák. Pak, po konfrontaci s reálným světem pozemšťanů to bylo celkem ok, ale mohla to být daleko větší zábava. Vytřískat šlo mnohem, mnohem více. Závěrečná část se vrací do původních šlépějí a stala se opět nezajímavou a nudnou. Margot a Ryan fajn.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) 

Čtyřka se snaží těžit z dřívějších postav a z nostalgie, ale všechny ty postavy jsou špatně napsané i špatně zahrané, takže se není na čem chytit. Jedna hvězda za kočku Gabriela Gášpárová. Furt stejná p*čovina, more!

plakát

Cool Girl! (2023) 

Zoufalý obraz dnešní doby ve full HD. Amatérismus,  neherectví a ptakopysk v každém záběru, až z toho bolí oči.

plakát

Invalida (2023) 

Jaaaj, tak upřímně, od plic, jsem se už dlouho nenasmál. Slovákům velký palec hore, protože toto se jim fakt povedlo. Scénář sice není nijak převratný, ale je to neotřele natočené a fantastický zahrané. Úderná dvojka Hološka / Godla fakt pecka. Příběh je zasazený do nehostinného prostředí divokých devadesátek, kdy se mohlo všechno, a všem to bylo u prdele. Za závěrečnou scénu v restauraci, která mě totálně rozsekala, musím přihodit na full stav, protože lepší černočerná komedie v našich luzích a hájích už dlouho nebyla a asi ani nebude. Na inženýra Karáska je třeba si dávat pozor :)

plakát

Medvěd na koksu (2023) odpad!

Ne, nebudu nad věcí a nebudu to brát s rezervou. Prostě nejde patlat na jeden krajíc chleba žánr komedie a thriller. Nefunguje to a nikdy nebude. Dopadlo to přesně tak, jak jsem čekal. Stupido! Co taky čekat od režisérky, která nikdy nic aspoň průměrného nenatočila... P. S. Musel jsem si "na spravení" pustit scénu Lea s méďou z Revenant.

plakát

Meg 2: Příkop (2023) 

Prvních cca 30 minut jakž takž v napětí a je to i seriózní, ale jakmile se to začne žrát, je to horší a přehnanější než jednička, "céčko" jak vyšité. CGI taky celkem mimo. Na konci to vykrádá piraňu 3D. Ta byla aspoň zábavná. Toto je pouze mlýnek na maso a prachy.

plakát

Mluv se mnou (2023) 

"Zavede vás za ruku přímo do pekla!"