Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Romantický
  • Akční

Recenze (123)

plakát

Tōku no sora ni kieta (2007) 

Yukisadovo panoptikum lehce felliniovských a nezvykle hlučných postaviček sehrávající jakýsi nadpřirozený suši (rámen/soba/udon...doplňte si libovolný běžný japonský pokrm, ne nutně na těstovinovém základu) western v rytmu balkánské dechovky, bohužel zaujme kromě své přeplácanosti snad jen bohatou vizuální stránkou a uvěřitelnými výrazovými prostředky herce v hlavní dětské roli. Obzvlášť mnohé fantastické prvky (spojením meteoritu s africkým nástrojem k provádění obřízky vznikne létající talíř či co) a bezúčelná změť jazyků (ruština - sice místo děje leží u hranic, ale...; hebrejština, "ufonština") jsou nesmyslně naroubovány na tuctový příběh dětského přátelství. Mimochodem ona "vesnice" soudě dle počtu dětí zřejmě zažívá, na japonském venkově vskutku ojedinělý, populační boom. Že by to souviselo s tím, že veškeré společenské události včetně svatby se odehrávají v místním bordelu?

plakát

Hero (2007) 

Film sice spoléhá seznámenosti diváka s nejúspěšnějším JP seriálem za mnoho a mnoho let, či spíše jeho postavami, a humorné odkazy na ně potom rozhazuje plnými hrstmi, především však ale v té vážné rovině mnohem úžeji navazuje na stejnojmenný televizní film z roku 2006.

plakát

Haengbok (2007) 

Citově vydírán tentokrát není jen divák, ale i hlavní hrdina. Oba naprosto dobrovolně a šťastni, že mohou.

plakát

Tenši no tamago (2006) 

Jen chci případné zájemce upozornit, že tato čistá romance rozhodně není remakem Ošího animáku z roku 1985, ale adaptací románu Juky Murajamy (1987). :D

plakát

Kekkon dekinai otoko (2006) (seriál) 

Můj seriál roku 2006! Romantická komedie ve své nejsilnější podobě.

plakát

Buble e GO!! Timemachine wa drum šiki (2007) 

Už druhý velký japonský film z poslední doby s obrovským potenciálem, který byl z velké většiny vyplýtván. Cesty do minulosti spojené se srovnáváním životního stylu a běžných reálií jsou velmi vděčné, tvůrci se nezmohli na moc víc než mobily, tanec a módu. A Hirosue sice s léty roztomilosti hodně ztratila, Hiroshi ji však svým fenomenálním herectvím drží na hladině.

plakát

Koro no dai-sanpo (2002) 

Jednoduchý a vyloženě dětský příběh o zatoulaném štěnátku by dospělého diváka (mě ^^) nijak výrazně neupoutal, kdyby se neodehrával v místech, která dobře znám, neboť jsem v jejich blízkosti rok skoro denodenně chodil do školy. Když jsem, nic netušící, viděl "svou" vlakovou stanici a trať, "svůj" potok, "svůj" kopec a park, hopsal jsem na sedačce vzrušením a bedlivě zkoumal každý snímek filmu. Higaši-koganei rulez! :)

plakát

Kogyaru-gui: Oosaka terekura hen (1997) 

Šokující na tomhle filmu je jen to, jak někdo mohl retardovanému "režisérovi" svěřit natáčení sebeblbějšího filmu. Dorazil to tvůrce anglických titulek, který je na svou funkci kvalifikovaný asi jako ten "pan režisér" a hnán touhou napsat vlastní scénář k pornofilmu, stvořil něco, co absolutně neodpovídá "dialogům", které spolu "herci" (kteří ani nejsou schopni předstírat soulož) vedou. Rád ukážu několik málo příkladů: "Mami, mami!"=?="You want it like this, don't you? Want it!", "Už budu!"=?="Aahh, l'm all wet", "Uděláme se spolu?"=?="My little red flasher,in and out, in and out!". :))) To už vám je pak i jedno, že kameraman nejspíš během celého natáčení s objektivem v ruce masturboval. Pokud rozumíte původnímu znění, je to úžasná psina, díky které jsem se dokázal dívat až do konce. Pokud ne, musíte vzít zavděk jen slušnou dávkou perverzní erotiky, za kterou si taky "film" vyslouzil jednu hvezdicku.