Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (536)

plakát

Celestinské proroctví (2006) 

Ano, uznavam, ze jsem cekal tak trošku indiana jonese. Nevím proč. Ale co proběhlo na plátně mě na chvilku vyrazilo dech. JAkožto ortodoxní ateista jsem to považoval za poučný exkurz do duše věřícího. Věřím, že se podobný film uchytí na hodinách věrouky či náboženství, nikoliv však v letním kině, obzvlášť, sedíte-li poblíž baru. Jenomže když vynechám otřesné výkony herců, tupost dialogů nebo pro mě nepoznané zákoutí víry, tak musím vyzdvihnout myšlenku, kterou si budu asi dosmrtně pamatovat, a s kterou souhlasím. Člověku, kterému se snažíte něco vnutit, někam ho vmanipulovat, ubíráte energie. Vzpomeňte si na to, až vás bude někdo pěkné srát, tím, že vám něco vnucuje. Tak kde je pak pravda? V bezdomovci, který vám strká pod nos nový prostor a nutí vám ho nebo v paní, mlčky stojící, nabízející strážnou věž?

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Asi souhlasím, že to mohlo být trochu dynamičtější. Působilo to místy ochable. Mohl to být asi skvělej steampunkovej akční western, ale místo toho všechny charaktery postav, příběhy a zápletky vyzněly do ztracena. Zbytečně to protahovaly. A nějak mi přišlo, že hlavní záporák měla být krvelačná, nechutná bestie, ale v celkovém podání vyzněl, jako součást pohádky a nijak jsem si z něj dojem neodnesl. Celkově to byl průměr, ale Depp byl velmi zábavný, takže ****! Nepřišlo mi, že by nějak vykrádal sám sebe nebo Jacka Sparrowa. Prostě hrál pomatnce. Věřím, že vytvořit vhodnou alternativu za piráty z karibiku se nepovedlo, ale povedlo se jim mě pobavit.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Uznávám, že to nebylo herecky příliš extra, bylo tam pár zvučných jmen, která však příliš neexcelovala, ale čert to vem. Atmosferu to melo skvělou, všechno umocnovala všeobjímající džungle a napětí gradovalo, tak jak mělo. Příjemný film s příjemnými herci.

plakát

Prozrazení (2012) 

Vadili mi na tom dvě věci. Jednak teda to, že se to celé odehrává v kufru auta a potom jsem nedokázal pochopit, že bezpečnostní služba nekomu dá supertajné info, i když je to závislej gembler. Jinak teda celkem fajn, nic extra, ale napětí udrželi solidní.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Hřebejkovi filmy mě velmi iritují a tento film by mě snad vyvedl z mého přesvědčení, bohužel podobné kvality jsou v české kinematografii k vidění jen zřídka, takže smutně konstatuji, co se kvality týče, že výjimka potvrzuje pravidlo. Bylo to hodně dobrý, skvělá reakce na aktuální téma, perfektně pojaté a konfrontující současnost a minulost. Jemnými náznaky nás vedou cestou zdánlivého udavače a při tom všem si ani neuvědomíme, že podobný hadi jsou všude kolem nás. Je to perfektní zamyšlení se skvěle povedenou atmosférou. V podstatě z jednoduchého tématu vykřesali maximum a vznikl opravdu prvotřídní film.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

To byla asi zatím ta nejlepší pohádka, jakou jsem viděl a že jsem jich viděl....teda docela málo. Není to můj žánr a o vánocích se díky tomu nudím. Ale Tomáš Klus se v mých očích vyšvihl. Uznávám, že není kdovíjaký herec a možná tu svou roli ani nemusel moc hrát, ale rozhodně tam byl skvělý, oživující a zábavný prvek, navíc asi měl i jisté charizma. Celkový příběh byl směsicí dvojsmyslů, takže jisté jinotaje vyzněly vskutku geniálně. Herci perfektní a děj měl spád. Humorná stránka 100%.

plakát

Osada Havranů (1977) 

Prišlo mi to, jako lehce psychedelicky laděný film s docela dobrou zápletkou a celkem zajímavě pojatou představou pravěku. Jsem se těšil, že tam bude Bartoška běhat zhrbenej, chlupatej, homo habilis, ale mělo to spíš blíž k době železný. No rozhodně to bylo lepší, než se tu píše a těch 65 minut se dalo přežít.

plakát

Cesta samuraje (2010) 

Tak děj byl velmi jednoduchý, padouch trapný a hrdina japonec. Nevím, kde udělali tvůrci chybu. Asi všude. Trochu to zachránil G.Rush a podivné, komiksově laděné akční scény, které byly přirozené asi jako kentaur na Velké Pardubické.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Z jako Zombie? Tenhle film naštěstí jen horko těžko zapadne do nějakého přesného žánru a to je jeho plus. Působí velkovýpravně a přitom se většina odehrává na palubách letadel nebo lodí s max.4 herci a obrovským komparzem, potom se to tváří jako zombie horor, ale ve skutečnosti jen vyšetřují světovou nákazu, která zamořuje lidstvo. Je to skvěle a chytře natočené, připomíná to trochu moderní romány,kde hrdina létá z kontinentu na kontinent a hledá řešení. Navíc už dávno není v módě nadupaný svalovec nebo poslušný voják, ale člověk ošlehaný životem, bystrý, nevoják, ale přesto se srdcem hrdiny. A to přesně Pitt splňuje. Navíc se nesnaží nikdo lapit fanoušky na jeho sexappeal, neboť neostříhaný a s dlouhými fousy působí jako vitální, sebejistý a sympatický chlap, nikoliv sexbomba. Což je další plus. Jediné divné a trochu nepřirozeně působící byla hra na dokonalou americkou rodinu, kde muž bránící zuby nehty ženu a děti (alespoň 1 dítě musí být postižené - astma-) odmítá zachránit lidstvo, jen aby mohl být se svou rodinou. Naštěstí tyto prorodinné tyrády trvaly jen asi 5 minut.