Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor

Obsahy (6)

Óoku

Óoku (2010)

V roce 1716 je Japonsko postiženo záhadnou epidemií, kvůli které umírá většina mužů. Nedostatek mužů způsobuje výrazný pokles počtu narozených dětí. Pro stále žijící muže to má jisté výhody, jsou totiž opečováváni a žádáni spoustou žen. Toho využívá i mladík Mizuno, který se rozhoduje vstoupit do mužského harému ženského šóguna, aby finančně zaopatřil svou chudou rodinu a stoupl na společenském žebříčku.

Tvář toho druhého

Tvář toho druhého (1966)

Pan Okuyama je uznávaný vědec, jehož tvář je jednoho dne při nehodě v práci zdeformována. Ačkoli jej jeho manželka stále respektuje a zaměstnavatel nevidí důvod, proč by měl opouštět své místo, Okuyama se nemůže ubránit pocitu, že se kvůli jeho znetvořené tváři skryté v obvazech jeho okolí přetvařuje. Chybí mu doby, kdy se mohl vydat do společnosti a nebyl středem nechtěné pozornosti. Proto se na doporučení psychiatra podrobuje experimentu. Je mu vytvořena maska, která je po nasazení neroznatelná od lidského obličeje. S maskou se může procházet po ulici nebo posedět v baru bez toho, aby si na něj lidé ukazovali prstem, ale Okuyamu trápí, proč tomu tak nemůže být i bez masky. Nakonec se nechává zlákat možnostmi, které mu maska skýtá a uchyluje se k morálně nepřijatelným činům.

Snuff 102

Snuff 102 (2007)

Mladá argentinská reportérka píše článek o snuff filmech. Tedy o filmech, které zobrazují reálné mučení, znásilňování a vraždění lidí. Pátrání po těchto filmech a lidech, kteří je točí, se jí ovšem stane osudným. Sama se totiž dostává před kameru jednoho sadistického režiséra.

GANTZ

GANTZ (2010)

Ve snaze zachránit opilého bezdomovce, který spadl do dráhy metra, jsou studenti Kei Kurono a Masaru Kato sami sraženi a usmrceni. Jsou ovšem okamžitě přeneseni do místnosti bez nábytku, kde je jen černá koule uprostřed a několik dalších, stejně zmatených lidí. Koule se časem otevře a odkryje spícího muže s dýchací maskou, futuristické zbraně a speciální bojové obleky. Na kouli, známé pod jménem Gantz, se objevuje text, který oběti nehody z metra a ostatní informuje o jejich budoucnosti. Gantz bude od tohoto okamžiku ovládat jejich těla a může je kdykoliv poslat do boje s mimozemšťany. První boj začíná už za několik málo okamžiků. Předlohou filmu je stejnojmenná manga a anime.

Samurajský pudink

Samurajský pudink (2010)

Yasube Kijima je samurajem v období Edo, který se záhadným způsobem dostane časem o 180 let do budoucnosti, tedy do současného Tokia. Zde se seznámí se svobodnou matkou Hiroko a jejím synem Tomoyou a poté, co Tomoyu zachrání před sražením autem, se vztahy mezi těmito třemi postavami prohloubí. Yasube začne s touto neúplnou rodinou žít a zatím co Hiroko vydělává peníze, Yasube vykonává domácí práce a také najde zálibu v pečení dortů. Matka se synem talentovaného kuchaře přihlásí do soutěže přípravy zákusků a ani je nenapadne, že by tímto způsobem mohli o Yasubeho přijít...

Kokuhaku

Kokuhaku (2010)

Yuko Moriguchi je učitelkou na střední škole. Její život se zhroutí poté, co je její čtyřletá dcera nalezena mrtvá v bazéně. Yuko časem zjistí, že se nemuselo jednat o nešťastou nehodu, ale že její dcerka mohla být zavražděna dvěma studenty, které shodou okolností sama vyučuje. Rozhodne se školu opustit, ale ještě předtím se třídě přizná, že viníky rozhodně nehodlá nechat nepotrestané. Šokující drama z prostředí japonské školy podle stejnojmenného románu Kanae Minato.

Reklama