Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Čokoláda

Čokoláda (2000)

Film nám ukazuje, že i člověk příjemný a hodný, který nabízí čokoládu, tedy drogu téměř každého člověka na světě, nemusí být milován. Rozruch v malém městečku, které je nepokrokové, svázané starými a usedlými pravidly, způsobí mladá žena Vianne se svou dcerou Anouk, které jsou hned odsouzeny jako hříšnice, protože si svou čokoládovnu otevřou právě v době půstu. Herecké obsazení je perfektně zvoleno, každému herci jsem věřila jeho roli. Film mě naprosto vtáhnul do dění na západu Francie.

Z pekla

Z pekla (2001)

Tato tématika mě velmi zajímá, film věruhodně navozuje atmosféru staré Anglie, k její navození pomáhá ponurost, špína místa, do kterého je příběh situován a také chudoba zdejších obyvatel. Vhodně zvolen je též kontrast noci a krve. Příběh působí tak silně, že mnou chvílemi projížděl i mráz. Ač inspektor působí nedůvěryhodně je v jádru dobrý člověk a výborný inspektor. Johny Depp nebyl od začátku jasným představitelem inspektora Abberlina, ale jiné herce si v této roli neumím představit. Podal perfektní výkon, poslední dobou se stává zárukou pro dobrý film.Mé dobré hodnocení je možná také způsobeno tím, že jsem neviděla animované zpracování tohoto filmu, ale každopádně si za ním stojím.

Erin Brockovich

Erin Brockovich (2000)

Velmi povedeně zpracované soudní drama, které se pokouší světu podat zprávu o rovnoprávnosti žen a mužů. Vzhledem k tomu, že jde o film podle skutečné události, nesetkáváme se s žádným přehnanými prvky, které by tvořily film fádním. Velmi obdivuji také motorkáře, na první pohled svým zjevem působí jako nezodpovědný, avšak s Erin má neuvěřitelnou trpělivost a dokonce je takový rodinný typ, že si děti v něm najdou náhradního tátu.