Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (583)

plakát

Leviatan (2014) 

Bude v české distribuci, nutno vidět. Zvjagincev se vším všudy - více asi netřeba dodávat.

plakát

Slib (2014) 

Po úmorné demenci zvané "Rover" ve Velkém sále Thermalu byla následně zhlédnutá Obietnica opět pohlazením po duši kultivovaného diváka. Můj osobní "film zamkniecia" v KV, velmi příjemné rozloučení s letošním festivalem.

plakát

Toulaví psi (2013) 

!!! Ta závěrečná nehybná katarze... tohle není spoiler, jen je třeba opravdu trpělivě vydržet do konce, kde si divák teprve všechno pořádně prožije. Kompozicí záběrů opět dokonalé, Tsai je vizionář a z Top 10 mých oblíbených režisérů nikdy nezmizí. Ve spojení s jeho experimentem "Cesta na západ" jde možná o nejsilnější zážitek z letošního MFF KV. Mám rád filmy, na které se těším od okamžiku zveřejnění programu, a pak od nich dostanu ještě více, než jsem tušil, možná i věděl.

plakát

Hany (2014) 

Adame, sorry:-)

plakát

Domov (2013) 

Gratulace porotě ke skvělému výběru vítězného snímku Febiofestu.

plakát

Kruhy (2013) 

Srdan Golubović byl bezesporu největším objevem letošního Febiofestu a tento třetí film je zatím autorovým vrcholem, což není žádné relativní konstatování, protože i předchozí dva byly naprosto špičkové.

plakát

Monstrum z galaxie Arkana (1981) 

Jeden z nejtupějších filmů, které jsem měl kdy tu čest zhlédnout. Suverénně ho v tomto smyslu řadím do své Top 10, možná i do Top 5. Uograde 8.3.2020: Po dnešní projekci naslepo na Festivalu otrlého diváka díky strhující atmosféře zvedám na hodně dada 5 hvězd:-)

plakát

Ve jménu... (2013) 

Jeden z nejsilnejsich filmu na tema homosexuality, ozvlastneny duchovym prostredim, ve kterem se odehrava. Spiritualni zazitek v podobe pekla, ocistce a raje katolickeho kneze, jednotlive faze zretelne oddeleny vyraznou a skvelou hudbou. Ta zaverecna tretina s "gay love story", jak je to zde nazyvano, tam byt musela, protoze jinak by ta triada nebyla kompletni. Vousy a delsi vlasy si Andrzej Chyra pro tento film take nenechal narust nahodou. ___ Poukaz na veskere neduhy a pokrytectvi institucionalizovane viry. Verici si odbudou msi, prip. by si nejradsi koupili odpustek, pak se jdou ozrat a chovat se jako dobytci, protoze buh je v kostele a dale nevidi. Knez sam sebe do te instituce vyhnal, protoze by mu slusna a sporadana spolecnost neodpustila jistou abnormalii. Uvedomely krestan nechce bonzovat, ale hlasit se to musi.___Jeden z mala filmu, kde neni homosexual ani trapnou karikaturou, ani nejcistsim clovekem na svete. Charakterizace postavy odpovida chlapikovi, ktery sice pobral o mnoho vice rozumu nez vsechny ty ovecky kolem, ale zaroven kupi jednu chybu za druhou. Dokonaly na teto planete neni proste nikdo. A ze jde nyni zovna o homosexuala, jako by bylo nakonec tak trochu vedlejsi, protoze jde zejmena o lidsky pribeh.___Vynikajici Andrzej Chyra i Mateusz Kosciukiewicz v hlavnich rolich.___Po rezijni i formalni strance rovnez bez chyby.