Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (251)

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Plusy: Je to lepší než Epizoda IX, je to ze světa Star Wars a není tam jen Fett. Mínusy: Je to hlavně o Fettovi, který na Tatooine zakládá první skautský oddíl a jde příkladem. Jedna hvězda je automatická za Star Wars reálie, ale předpokládám, že nefanoušek by na to stejně nekoukal.

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Jedním slovem? Meh. Máte-li takové možnosti, jako Cohen a jeho štáb, tak přece musíte vymyslet lepší věci. Jestli tohle má být přehled mistrně vmanipulovaných idiotů do bizarních situací, tak už asi Američani nejsou takoví idioti jako před 14 lety. Nebo Cohen měl smůlu na oběti, nebo neměl ty nachytávky tak dobře promyšlené. Nic extra šokujícího nebo zasahujícího. Vlastně se mi hodně líbil hlavně hraný začátek.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Zraje jako víno... po premiéře max za 4, ale po opětovném shlédnutí jsem musel hvězdu přidat.

plakát

Imperium (2016) 

Hodně zajímavá premisa, která slibuje pohled do hlavy Martina Konvičky a dalších, film však zůstává na povrchu (jsou to náckové a jsou hloupí a zlí, jeden z nich je chytřejší a je to nacista - intelektuál, ale je taky zlý) a nejde pořádně do hloubky. Děj je přímý jako pravice každého vlastence z SPD a ani na vteřinku neuhne z vytyčeného směru. Není to ale dlouhé a na jedno zkouknutí to zabaví.

plakát

Deadpool (2016) 

Ono to na 5 hvězdiček určitě není, ale ta pátá, ta je za zásluhy. Je to na krásné 4 hvězdy, chvílema to trošku ztrácí tempo, ale je potřeba nějak ocenit, že někdo takovýhle film natočil. Protože takovéhle filmy jsou potřeba, i když nejsou dokonalé!

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) 

S mírnými úpravami by tenhle film mohl klidně jít do kin a vydělat víc, než kdejaká vyhypeovaná bomba domácí výroby. Mádl super (a rozhodně je jasné, že je to jeden z nejlepších českých herců současnosti), Vladyka super, zbytek taky dobrý. Zajímalo by mě, jak jsou vyřešena práva s hokejovou Arizonou (dříve Phoenixem) ohledně použití jejich loga ve filmu.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Matthew Vaughn upevňuje svou pozici nejzajímavějšího režiséra současnosti. Kingsmani jsou opět drzí, originální, zábavní, přesně tak, jak jsme zvyklí. K tomu je přítomna obrovská dávka anglického gentlemanství, šarmu a stylu. Colin Firth je naprosto úžasný elegantní agent, Mark Strong je perfektní mentor a Samuel L. Jackson jako výstřední miliardář/technologický vizionář by se mohl rozebírat klidně v disertační práci. Oproti Stardust, X-menům a především Kick-Ass zde však těch zábavných nápadů není 1 000 000, ale řekněme jen 700 000. To je důsledkem stylizace do bondovek a snahy odvyprávět v případě hlavního hrdiny i jeho malé rodinné drama a nejde o výtku vůči filmu, spíše upozornění pro ty, kdo čekají "Kik-Es se špijónama". Kdybych měl něco vytknout - taky jste čekali nějaké zábavné scény s onou "vyvolenou světovou elitou", různá camea a vtípky na adresu světoznámých osobností? A nic z toho nebylo... Ale to je jen malá výtka pro další výtečný film od nekompromisního režiséra.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Kniha přežití je téměř k nepřežití. Její tempo je velmi pomalé (což je v postapo poměrně běžné), ale její svět je poměrně nezajímavý, sestávající pouze z jednoho městečka, jednoho domu a jedné lodě. V takovém malém nudném světě je pomalé tempo ještě více ubíjející, protože není možné kochat se postapokalyptickou vizí bratří Hughesů. No a potom je tu závěrečná pointa, která z filmu dělá naprosté WTF.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Definice současné americké komedie jako z učebnice. Stejně jako jednička. Je to vlastně jen víc a víc humoru stejného ražení - a pokud je to váš šálek čaje, nemůžete udělat chybu. Pokud vám samozřejmě už humor prvního dílu nevyhovoval... no... jsou tu pořád Babovřesky a mají dokonce o díl víc.

plakát

Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států (2012) (seriál) 

Tady se ukazuje, že Michael Moore je docela žabař. Tohle je teprve správná demagogie. No, pokud se na to díváte střízlivýma očima a víte, že Stalin opravdu nebyl sympatický strýček, který vždycky dodržel slovo a že studená válka opravdu nebyla ve skutečnosti reakce Sovětů na rozpínavost Američanů, potom je to velmi dobrý dokument pro rozšíření si obzorů. Pokud byste to ale měli brát vážně, budete akorát za hlupáky. Stejně jako Oliver Stone, pokud to celé myslí vážně, je opravdu jen hloupý (a talentovaný) komouš.