Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (100)

plakát

Cry Macho (2021) 

Bejvalej rodeo jezdec je požádán svým šéfem, aby mu přivez syna z Mexika. Žije tam se svou matkou a táta ho chce zpět. Tahle cigošská telenovela a unylá pseudo roadmovie by nejspíš unikla mý pozornosti nebejt faktu, že se režie a hlavní role ujal Clint. Takže objektivně za 2, srdcem samozřejmě jasnejch 5. Eastwood je prostě absolutní frajer a kdo tomu dá míň než 4 je neuctivej ignorant !

plakát

Texaský masakr motorovou pilou 2 (1986) 

Tobíkovy fantazie po 12 letech se vydávaj trochu jiným směrem a s krutou, sadistickou a nesmírně sugestivní jedničkou to má vlastně společnýho jen pár postav. Dva pomatenci jedou kalit do Dallasu a během telefonátu s dýdžejkou z rádia se jim stane nehoda. Konkrétně se zjeví tancující ledrfejs na korbě dodávky a jednoho z těch dvou pičusů pekně oroštuje motorovkou. Toho druhýho nabere k sobě s fotrem do gangu, občas se tam mihne Dennis Hopper, kterej si koupí motorovky rovnou tři a jde zachraňovat dýdžejku z pekelnýho domova zrůd, kde nechybí ani dědek s kladivem, kterýmu padalo už v díle prvním, ale co už. Narozdíl od několika místních mudrců jsem ve filmu nespatřil žádnou kritiku americký společnosti 80. let ani nic podobnýho, prostě pohodová zábava na jedno shlédnutí.

plakát

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988) 

Scénáristům čtvrtýho dílu týhle kultovky jak kdyby už ze začátku trochu docházel dech, chvilku je to palba jak ve trojce, pak zase místama odfláklá dvojka, výsledkem je ne úplně špatnej mix obou předchozích pokračování. Freddy je v dobrý náladě, sem tam utrousí i vtipnou hlášku, zajde si na pizzu, případně vyleká zpovykance v převleku za sestřičku v nemocnici. Celkově to na mě chvílema působilo jako horrorová komedie, což zřejmě nebyl záměr tvůrců, ale ve výsledku mi to vůbec nevadilo, podařený pokračování.

plakát

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987) 

Po pestrobarevný a tak nějak podivně učesaný dvojce tvůrci zřejmě vzali rozum do hrsti, vysrali se na nějaký velký mudrlantství a hloubku myšlenek zůčastněnejch postav, vrátili do hry skvělou Nancy i s fotrem - policajtem, z baráku na Elm Street zbyl jen papírovej model, kterej probouzí zlý sny v hlavě začínající Patricie Arquette a děj se přesunul do psychiatrický léčebny pro mladistvý, který jsou - taková blbá náhoda - poslední děti všech rodičů, kteří nechali ugrilovat Freddyho. A ten se vrací s množstvím krásnejch a inovativních snovejch vražd, líbilo se mi i lehký poodhalení jeho osobní historie a celýmu filmu dost pomáhá fantastická hudba Angela Badalamentiho a samozřejmě tehdejších hvězd - nakadeřenejch Dokken. 80%

plakát

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985) 

Freddie se vrací a s ním i ošuntělá rukavice plná ostře nabroušenejch nožů, ikonickej klobouk i svetr jsou taky na místě, od premiéry prvního dílu uplynul sotva rok, začátek jako z partesu ... a pak hodně rozpačitá přešlapovaná, kdy jakoby tvůrci nevěděli kudykam. Čekal jsem, že Freddie nesleze ze záběru a bude celej film táhnout, opak je však pravdou. Táhlo se to teda chvílema dost, jako uplnej průser to není, ale poměrně nesympatická ústřední dvojka týnejdžrů sráží film do průměru, hlavní záporák se tam občas mihne, znuděně pozabíjí pár pubescentů na mejdanu, sportovního trenéra ve škole a to je tak vše, po geniální jedničce veliký rozčarování.

plakát

Noční můra v Elm Street (1984) 

Neodolatelnej Robert Englund ve svým prvním vystoupení v kostýmu středně připečenýho školníka a hned absolutní kult, se kterým se z daný doby může pokusit rovnat snad jen Jason od křišťálovýho jezera a Míša Myers. Fred Krueger byl násilník a vrah, kterej unesl a zabil snad 20 dětí, jejichž rodiče ho dostali ve starý kotelně, aby se vrátil a ve snech zabíjel dál. Rozkošně primitivní příběh, kterej ovšem v Cravenově režii a parádni atmosféře poloviny 80. let způsobil převrat a nastartoval pekelně dlouhou sérii pokračování. 100%

plakát

Požehnání smrti (1981) 

Filmů z prostředí amišský komunity si moc nevybavím, maximálně Svědka s Fordem a nedostižnýho Kingpina, takže proč do toho nejít ... Vylezla z toho značně ucouraná báchorka s očekávaným průběhem, krásnou ❤️ Šaronkou, tím holohlavým sympaťákem z Hills Have Eyes, ukázkovým otcem - despotou a ke konci trochu vratkou pointou. Totiž, že když nebudete ctít pravidla komunity, koukat po holkách bez fousů, natož se s nima kurvit v autech, který stejně neumíte řídit, případně odlákat chlapa z týhle blázniviny a zkusit s ním žít normálně, mít s ním dítě a traktor, stihne vás trest v podobě koupele s hadem, v horším případě vás zhrzelá poddaná šéfa nakrmí čůrem anebo vás stáhne do pekla samotnej Incubus.

plakát

Na lovu (1980) 

Nakoukávání Pačínovy filmografie jsem měl v plánu už dlouho a tenhle kousek se teda mimořádně vyvedl ! Al sloužící jako pochůzkář by rád postoupil na detektiva a neváhá proto nasadit uplý tílko, fešnýho křiváka, namalovat si oči a vrhnout se po hlavě mezi NY homoušskou komunitu, kde si jeden z nositelů kožených legín nosí na randíčka stejkovej nůž a s chutí dělá do chudáků sexuchtivejch kníračů díry. Celý je to pěkně ponurý, temný, špinavý a pokud jsem dobře pochopil závěr, tak i bez východiska. Pan herec v nejlepších letech 80%.

plakát

Hellraiser IV: Bloodline (1996) 

Tak se nám Pinhead dostal do vesmíru ! Čekal jsem to teda až tak nejdřív v šestým pokračování týhle kdysi skvěle rozjetý hřebíčkovský série, ale co už. Scénárista tomu dává na prdel už od začátku, na nic se nečeká a už to jede - budoucnost rok 2100 něco > šup zpátečka do 18. století, kde teda jako vzniká kostka > bim současnost ( půlka devadesátek Paříž / New York ) Starý cenobiti fuč, novej páreček vyrobenej z policejních bratří potěšil a ta francouzka nakonec taky nebyla úplně špatná. Až na toho digitálního čokla celkem ucházející díl.

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

Těšil jsem se na katastrofickej film plnej výbuchů, akce a napětí. Něco z toho se dělo prvních cca 40 minut. Potom snímek bohužel sklouzne do sladkobolnýho rodinnýho výletu do Grónskýho bunkru, během kterýho se rodinka na první zdání bezdadějně ztratí, aby se pak našli na farmě u dědy. Manželka během strastiplný cesty stihne nejmíň 2x zajistit synovi inzulín, odpustit starýmu nevěru a ten zase hrdinsky zvládne bitvu o tolik potřebný náramek pro vyvolený, kterej mu je ve finále uplně k hovnu, nakonec kousne i to lítání a po dvou hodinách se tenhle kočkopes dopotácí do tolik očekávanýho, láskyplně - nadějnýho finále.