Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Air Force One (1997) 

Tady protekl proud milionů dolarů a autoři ze sebe přesto vymáčkli jen sloboduchý scénář, otřepanou zápletku, navýsost nereálné akční scény a trapné dialogy nestydatě vložené do úst U.S.prezidenta. To chce echt drzost. Já je podezřívám, že se jednalo o čirý kalkul počítající, že jistá část diváckého spektra půjde do kina na cokoliv. Překvapuje mě toho času na ČSFD luxusních 58%. Za mě 20% s odřenýma koulema.

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

Jako obvykle se Steven úpěnlivě snaží nevyhnout žádnému z filmových klišé akčních "B" filmů. V tomto ohledu je dokonalý a jistě si najde svého fanouška. Jenže já zvedám oči v sloup, taky jako obvykle. Jedinou hvězdičku dávám Nově, která na zlého velitele speciální likvidační jednotky, obsadila dabéra Otu Jiráka a já se celou dobu těšil kdy se objeví i Císler s Jů. Za tuto vložku dávám 15%. Na můj vkus málo zlomených tág... :-)

plakát

Americká krása (1999) 

Když si A.K.pustíte s očekáváním senzační podívané, budete pravděpodobně zklamání. Podřaďte a připravte se na jednoduchý rodinný příběh. Síla je někde jinde. Po chvíli zjistíte jak je skvěle a realisticky odvyprávěn, ještě lépe odehrán a na závěr dokonale (neamericky) zakončen. Žádný mainstreamový film. Krásných 80%.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Odbojářská pohádka nahony vzdálená realitě, která protekla milionkrát všemi televizemi a atakovala všechny československé generace, je vlastně báječná oddychovka. Umím si představit scénář, kde by přepsali všechny ty bludy a byl by to mastrštyk na úrovni Byl jednou jeden král. 70%. S ohledem na pekelné zadání byl režisér B.Zeman filmařský génius.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Pořad "Ano,šéfe" je v zásadě postaven na samotném Z.P., který magneticky přitáhuje pozornost diváků-strávníků. V drtivé většině pak svou bezprostřední, trefnou a pohotovou kritikou dává na prdel všem rádoby kuchařům a především majitelům žrádelen, kteří si s chybějící sebereflexí "plní své sny", nehledě že jsou vyučenými elektrikáři či švadlenami. A my jim to baštíme. Jako jediná reality má skutečný dopad na českou veřejnost. Nevím jak vy, ale já se teď mnohem více zamyslím, co je mi šéfkuchařem kydnuto na talíř. Hodnocení 80%. Vítaný bič na komerční gastronomii u nás.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Seriály A-team, Knight rider či McGyver nelze brát vážně, a proto rozumím zaměru režisérů natočit akční remake, při kterém členové elitních Rangers v průběhu (každé) největší přestřelky a největšího výbuchu vymyslí tu největší a nejvtipnější srandičku, až to bude ta největší a nejvtipnější podíváná. Sorry, ale tohle bylo ve výsledku mimo můj vkus, a tak i několik vskutku povedených vtipů (kdy Hummer vjíždí do 3D kina) přišlo nakonec nazmar. Jedinej kdo může zabíjet a přitom bavit diváky je James Bond (a možná i Simír). Zařazení "thriller"? To asi ne...30% a nedokoukáno.

plakát

Atlas mraků (2012) 

6 příběhů, z toho 3 by možná stály za samostatné filmy. Dohromady maglajz. Nepovažuju se úplně za tupého, ale "message" pospojovaných příběhů ke mě vůbec nedorazil. Dovolím si tvrdit, že kdyby nebyla myšlenka ke konci 5x zopakována (o trailerech nemluvě), tak tu nikdo neví o čem to celé vlastně bylo. A jestli, ať mi napíše kde byly ty zřejmé linky. Toho času 89% spíše ukazuje, jak se většina nechá zmastit reklamními utahováky. 30% a bolavá prdel.

plakát

Auta (2006) 

Zábavné, svižné, rockové. Tohle prostě funguje na všechny kluky. V nejedné domácnosti se Blesk pevně usadil a jede a jede a jede, až toho mají maminky plné zuby. 90%

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

"Kdo se nebojí zemřít ať veme prapor", skutečná slova z průvodu, do kterého vzápětí začalá barmská armáda střílet. "Dnes jsem dvakrát unikl smrti", slova kameramana...Těžko představitelné. Slovo "svoboda" je tu mnohými bráno jako otřepané klišé. A právě Barmský videožurnál dnešnímu evropskému divákovi opravdu nezaměnitelnou formou připomene, že lidé v jiných zemí za ní stále marně bojují a umírají. Těžko hodnotit hvězdičkami...

plakát

Big Lebowski (1998) 

Jako se "Dude" pohyboval na hranici reality a drogových flashbacků, tak i já jsem po celý film tápal, zda-li je BL vtipnej film nebo thriller. Výchází mi jedno, vtipnej thriller. Z prvního pohledu to není ničím vyjímečný příběh, z druhého "Dude" v županu a jeho ulítlej kámoš Walter, v klidu aspirují na pozice blízkých příbuzných Earla (Jmenuji se Earl). Jsem rozpolcen. Připouštím, že mi spousta vtipů a hlášek utekla, a proto si dám za čas repete (a to už je dobrým znamením,ne?). Můj verdikt? 65% Zatím.