Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Vlastníci (2019) 

Jakokžto letitý člen predstavenstva malého bytového družstva jsem si nemohl ujít tento opěvovaný kousek. Děj mi několikrát dokonale připomněl mé vlastní zkušenosti, jak jsem řešil nicotné, administrativní i zásadní záležitosti družstva, ale i mezilidské vztahy a kolize priorit různých generací. Ještě dnes si vzpomenu na anonymní dopisy, kdy jedna sousedka haní druhé sousedce záclony nebo když bývalá předsedkyně družstva odpírala nutnou opravu komína jiné družstevnici, jen proto, že se vzájemně nesnášely. A mohl bych takto popsat další 2 odstavce... Dospělí jsou často jen velkými dětmi, kterým chybí nadhled a chuť se zapojit, protože to obvykle něco stojí - čas nebo peníze a často i tvář. Konec filmu, kdy vyhořel sousední dům, byl jasnou alegorií, ukazující, že stejné nikam nevedoucí diskuze na téma oprav vedli neúspěšně taktéž, stejně tak jako se děje u vás, u nás a kdekoliv jinde. Dovolím si tvrdit, že Vlastníci svým stylem a trapností, kdy nevíte jestli je to ještě k smíchu, představují v české kinematografii neformální pokračování formanovského Hoří má panenko. Dávám 80% s nutností dát repete.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Viděl jsem první díl celý. Tohle není o satiře nebo o provokaci. Ten člověk je svých kecech zacyklenej napříč všemi jeho pořady, viz 16.min. Tady to navíc podpořil povrchními "zápletkami" , svými nehereckými schopnostmi a nepřipravenými dialogy. Tato kombinace ukazuje na nulovou sebereflexi jeho samotného, ale i spolupacovníků a štábu. Ojojoj.

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Jak by řekl jeden známý klasik: "Realita často neodpovídá skutečnosti". Přesně o tomhle byl dokument Leaving Neverland. O oslnění, o pravdě, o soudech a o tom jak zvláštně funguje lidská mysl. To že byl MJ v osobním životě "jinej" tušil snad každej, dokument však nyní těžce převažuje misky vah na stranu těch, kteří jsou přesvědčeni, že MJ byl regulérní pederast. Bude těžké pro jeho fanoušky přijmout fakt, že o něm otevřeně stvrzují okolnosti jak využíval svou neskutečnou moc, svou osobnost, své manipulativní umění, své bezzedné možnosti a zeď právníků, aby mohl davu dychtivých chlapečků udělat z dětstvi "Bad Thriller". Poučné a hnusné.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Po prvním díle spokojenost. Most přináší nekorektní humor, který samou západní předposraností lidem chybí, se správnou dávkou trapnosti. A musím říct, že jistě překvapil zvratem na konci freak show Pošta pro tebe. Výborné zpracování. Děkuji autorům. 85%

plakát

Po strništi bos (2017) 

Když se řekne Svěrák, pak každý očekává film se specifickým humorem. V tomto případě může být divák zklamán. Já ne. Záměr byl jiný. Závidím panu Svěrákovi tu možnost zfilmovat na vysoké úrovni své dětství, vzpomínky na své kamarády, rodinu a především rodiče. Podáno klidně, nostalgicky a v obrazech bez hledání senzací nebo hubokých myšlenek. Prostě dětství. Osobně si myslílm, že film ocení starší generace, která válečnou a poválečnou dobu zažila. 75%

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nemůžu jinak než doporučit. Zopakuji již zopakované, autenticita frontmana je neskutečná. Kamera brilantní. Možná se to na první pohled nezdá, ale filmaři použili špičkovou technologii a triky, které vygradovaly finálem ve Wembley. A děj? Ten byl pojatej jako čistej průřez který se zbytečně nerejpá v detailech a nikam nevededoucích dialozích, ale především vykresluje atmosféru, dění a bohužel i strasti samotného FM. Na velkým plátně s pořádným zvukem budete zaručeně pohlceni. Hodnocení 95% Queeni opět oživli a já si přeji jen takové filmy.

plakát

Třetí skoba pro Kocoura (1983) 

Velmi povedený film s nádechem "foglarovek". Pustil jsem si to dnes na Primě víceméně náhodou a jako rýpal jsem hledal rušivé elementy, ale nenašel jediný. Film byl připraven a natočen poctivě. Natáčeni v exteriérech bylo příkladné, zápletka pak byla s nápadem, ale bez složitosti. Jaroslav Moučka byl pan herec a jasně zvedal laťku celého filmu, zbytek byl dobrej průměr. Dovolím si tímto tvrdit, že kdyby ostatní role byly obsazené těmi nejlepšími českými herci té doby, byl by považován za jeden nejlepší český film a detektivka pro mládež vůbec. 80% Česká televize, koukej jak to má vypadat.

plakát

Všechnopárty (2005) (pořad) 

Přidávám komentář po letech a musím Karla Šípa pochválit, svým projevem a vedením rohovorů udržuje velmi dobrý standard, na české TV rozhodně patří k nejlepším. Nestalo se mi, že bych Všechnopárty musel přepnout jako už 100x samolibého Krause. Nejhorší díl byl jen s Honzou Kalouskem, ale jen díky tomu, že host přijme pozvání do talk show a nakonec odmítá i běžné otázky, trapas. Všechnopárty, 75%.

plakát

Auta (2006) 

Zábavné, svižné, rockové. Tohle prostě funguje na všechny kluky. V nejedné domácnosti se Blesk pevně usadil a jede a jede a jede, až toho mají maminky plné zuby. 90%

plakát

Kmotr (1972) 

Kmotr je klasika, která i po letech diktuje světu filmu jak má vypadat velkofilm. Způsob jakým je příběh odvyprávěn je jedinečný a mě osobně od první minuty vtáhl do děje. Ta atmosféra! Plynutí příbêhu je promyšlené a přesto přímé a nekomplikované. Herecké výkony navýsost uvěřitelné. Za mě, tohle je to nejlepší hollywoodské víno, které si můžete dát i s tím, že každým rokem bude jen lepší. 99% Zřejmě k nepřekonání.