Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Než vyřknu svůj verdikt musím přiznat, žě jsem FG viděl hodně dříve než se stal populárním. O Oskarovi ani nemluvě. Z kina jsem tehdy vycházel jak šnek - oči na vrh hlavy. Není jediné slabiny, snad jen, že v knížní podobě byl Forrest NASA vyslán do vesmíru, ale to už bych chtěl asi moc. 100% s úžasem a poklonou.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Filmový Olymp pro náročného diváka. Způsob natočení vybízí k repríze, ale i pak nám nezbývá jen nechápavě civět, protože roztříštěnost a opětovné spojení dějů je dokonalé. Kvíz pro vnímavého diváka: Která scéna je chronologicky první, a která poslední? Hned po shlédnutí mi chvilku trvalo než jsem to dal dohromady (ukárbiltrvtč o ětua v golaid,atsěm z ureppohc an ízim hctuB). 95% Girl you'll be a woman soon...

Gravitace

Gravitace (2013)

Konečně film, který mě po dlouhé době skutečně nadchnul. Jasně efekty jsou parádnický a na absolutní špičce dnešních možností. O to ale vždy nejde. Mě ohromila jedinečná atmosféra, vyrovnaný děj, ve kterým jsem se zbytečně neztrácel, a normální stopáž. Narážka na několika hodinové slátaniny Altas mraků a Avatar. A světe div, režisér mě neměl potřebu masírovat debilním patosem a americkým koncem štěstí. Jde to! Baťovských 99%, 1 procento dolů, že Sandra nenosila ve skafandru jinak povinné plíny :-)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

I po několika letech musím uznat, že na mě Pelíšky opět zapůsobily a to je pro mě znamením. Ano, jedná se jeden z nejleších českých filmů, možná nejlepší. 95% Legendární záležitost.

Zeitgeist: The Movie

Zeitgeist: The Movie (2007)

Shlédnuto v návaznosti na Loose change 2nd Edition a řekl bych, že Zeitgeist (Duch doby), mi nabídl ještě víc zamyšlení. Legrace stranou. Zatímco LC2E byl přímo zaměřen na události 11.září 2001 s důkazy, které z mého pohledu místy pokulhávaly, Zeitgesit zeširoka a rozumně propojuje nitky souvislostí mezi náboženstvím-penězi-moci v celé historii lidstva. Nechci nijak konvertovat, ale v obecné rovině nemůžu nesouhlasit. Je zajímavé kolik lidí nikdy neslyšelo o principu fungování Americké federální banky, ač má v názvu federální je v soukromých rukou. TADY skutečně nespekulují. Věříte v Bibli? Proč zrovna Ježíš? Co spojuje 1.,2.Sv.válku,Vietnam, Irák a Afgánistán? Co je to FED? 95% Volně ke shlédnutí na http://video.google.com/

Trabantem napříč Afrikou

Trabantem napříč Afrikou (2011)

Dokument Trabantem napříč Afrikou jsem viděl náhodou (ČT opravdu neumí dělat marketing) a byl jsem z podstaty věci neskutečně nadšenej. Tohle není o penězích (i když jsou samozřejmě potřeba), ale o lidech, kteří mají obrovskej elán a zručnost a snad pozbyli pud sebezáchovy. Já se na tuhle show s radostí podívám, ale z gauče. Borci jízdu daliza 5 minut dvanáct. Vzhledem k islámské brutalitě a rozpadu společenství kultur a řádu v severní Africe, tuhle jízdu dlouhá léta nikdo nezopakuje. 85% Přidávám mezi své oblíbené pořady.