Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Orlando, můj politický životopis (2023) 

Umelecke zpracovani mi prijde promyslene, dotazene a kompaktni, byt treba ja osobne preferuji mene umelecke filmy. Ale nevadi, poselstvi predal, a to i kdyz pro me tema transsexuality neni nijak osobni. Obsahove je film rozborem/oslavou dila Virginie Wolfove Orlando, vypravenym nekolika ‘nebinarnimi’ osobami. Vypraveni jejich vlastnich pocitu a zkusenosti se ve filmu zcela plynule misi s citacemi (?) z Orlanda, presto je poznat, kdy mluvi ‘herec’ za sebe, a kdy hraje postavu. Drobnou vyhradu mam k zarazeni detskych hercu v zaveru filmu (bud nebyli autenticti, anebo jim film nabidl coming out o dost drive, nez mam za to, ze v tom lide mohou mit dostatecne jasno… ale predpokladam, ze i to melo byt soucasti sdeleni).

plakát

Dospěláci (2023) 

Priznavam, ze jsem v polovine odesla, a tak mi mozna unikl nejaky prevratne skvely vyvoj ci rozuzleni, ktere by v mych ocich pozvedlo film o nekolik hvezdicek. Nicmene prvni polovina mi prisla tak nezajimava, ze zkratka nedavalo smysl zustavat na tu druhou. Bud to nepredali dobre herci, anebo slo o zcela prumernou a beznou uroven komplikovanosti sourozeneckych vztahu.

plakát

Musíte se přijet podívat (2022) 

Navzdory stopazi mi prislo, ze se film ponekud tahne. Vsechny ctyri postavy vcelku nezajimave, vetsina deje a rozhovoru taktez. Vlastne jsem stale cekala, kdy prijde ten obrat (v zajimavy film), a on zkratka neprisel. Bohuzel.

plakát

Modelář (2020) 

Za me jeden z tech filmu, na ktere jste meli jit sami, abyste je mohli cestou z kina zpracovavat (v dobrem). Asi bych par veci brala jinak (napr. udalost v Tel Avivu mi prisla neadekvatne dramaticka vuci deji filmu), ale i tak je ve filmu tolik podnetu k zamysleni ci spolecenske reflexi (a to i ve vedlejsi linii, napr. ‘zminka’ o starnoucich zenach bez rodin ci naopak o ‘archetypu’ mladych ambicioznich zen, uvnitr vsak patricne nejistych...), ze me az prekvapuje, ze se do nej vesly a podarilo se je vcelku nenasilne propojit. Jiste pri opetovnem shlednuti v budoucnu odhalim dalsi linie a namety k zamysleni, uz ted se na ne tesim. Kazdopadne je to film o hodnotach a verim, ze zajimavy bude pripadat zejmena tem, kteri je sami sdili (at uz za ne explicitne bojuji ci je naplnuji po svem). Mimochodem je na nekolika mistech take slusne vtipny (‘Od pantaty vedou draty.’), byt ke komedii ma vskutku daleko, mozna je spis smutne vtipny.

plakát

Klec (2019) (TV film) 

Tento film by si neurizl ostudu ani v kine, v ramci televizni tvorby dle meho soudu patri ke spicce. Presvedcive herecke vykony obou hercu hlavnich roli i propracovany zaver. Zvlaste ocenuji postavu pani Galove, v niz tvurci dobre vyjadrili zranitelnost duchodkyne navzdory jejimu stale dobre slouzicimu intelektu.

plakát

Cukrář (2017) 

Vlastně je to poměrně běžný smutný příběh o smrti milované osoby a vyrovnávání se s ní. Ovšem zpracované je to tak skvěle, že si na konci říkáte: "Sakra, to bylo dobré!"...

plakát

Chasse Royale (2016) 

Nějak postrádám nápad. Založit film na sledování frustrované puberťačky a její zanedbané rodiny sice zapůsobí na emoce, jinak ale nesděluje nic nového. Za mě vcelku zbytečný film.

plakát

Měsíc Jupitera (2017) 

Skvělá kamera! Obsah trochu úlet, ale u maďarského režiséra vlastně skoro standard (vzpomeňme na Revizory či Volný pád). Do multiplexu bych to neviděla, klubový divák by to ale mohl ocenit.

plakát

První školní den (2017) (studentský film) 

Trochu mě rušily prohřešky proti logice, jinak ale zajímavý nápad a slušné výkony dětských herců. Tématu by, myslím, více slušelo zpracování v "dlouhém" filmu ... pročež je jasné, že nebylo snadné shrnout ho do filmu krátkého.

plakát

Sedm rozpačitých sexuálních scén. Část první (2016) (studentský film) 

Ne, že bych se nezasmála, samotné "sexuální scény" jistý potenciál měly. Ocenit lze i odvahu režisérky jít na trh se svou vlastní kůži, a tedy ukázat, jaké rozpačité scény zažila právě ona. Méně mi však sedlo "meta" pojetí filmu, které mi jako divákovi "nefilmaři" v podstatě nemělo, co nabídnout.