Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (404)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Sice trochu postavené na hlavu, ale jinak se to dá. Nebo aspoň to poslouží pokud si chcete zkrátit dlouhou chvíli. Neříkám, že to je kdovíjaká bomba, ale dívat se na to dá. Nenadchne, ale ani nijak neuškodí. Prostě a jednoduše průměrná podívaná v upírském podání.

plakát

Agora (2009) 

Jak jsem již několikrát předtím psal, historické filmy mám velice rád a proto jsem se i na tento těšil. Trochu jsme byl však zklamán co se týče bitev, o to více to bylo nahrazeno poutavým příběhem, který mně nenudil. Jak to tedy jen shrnout? Opět tady máme film s náboženským problémem. Na jedné straně pohani, na té druhé křesťani. Jak je to již v historii zvykem, opět za veškeré problémy může náboženství. Pohani a křesťani se neshodnou a začne mezi nimi válka. Křesťani se snaží dobýt město Alexandrii a zničit vše co jim přijde do cesty. V tomto městě žije i známá astroložka a filozofka Hypatia, která se za každou cenu snaží zachránit vše z knihovny, kde se nalézají veškerá moudra jejich předků. V době nepokojů se stále snaží učit své studenty vědu, aby nevnímali nepokoje, které jsou na každém rohu města. Bohužel křesťani jsou stále více silnější a město ovládnou. Jak to dopadne si budete muset zjistit sami. Co se mně na tomto filmu líbilo byla chytlavost děje. Krásně zpracovaný, bez zbytečných kliček, s dobrým příběhem, který Vás prostě nutí přemýšlet. Kdo však čekal nějaké větší bitvy jako já, toho příliš nepotěším. Je tam sice pár scén, ale ty nestojí ani za zmínku. Rachel Weisz mám rád, filmy s ní mně většinou baví a tady jsem s ní neměl sebemenší problém. Pro mně trochu překvapení ( příjemné) a já tento film doporučuji.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Moderní zpracování Alenky. Přiznám se, že jsem nikdy knižní předlohu nečetl. Sice vím oč tady běží, ale tento film mně nesmírně zklamal. Čekal jsem něco zajímavého, nápaditého, ale dočkal jsem se jen nudného příběhu se spoustou umělých dekorací, vizuálních efektů a to je tak vše. Možná kdybych k tomuto příběhu měl poutavější vztah, tak by mně to bavilo. Takhle jsem to jen proseděl a nic jsem si z toho neodnesl. Druhá věc je ta, že ani nevím jestli tento film je vhodný i pro děti. Některé scény mně přišli trošku ostřejší pro dětského diváka. Ale to je vše pouze můj názor. Na obranu filmu zase musím uznat místy hezkou podívanou, avšak budu se opakovat, stále nudnými pasážemi. Tento film mně prostě k srdci nepřirostl a nepomohlo k tomu ani hvězdné obsazení. Velké zklamání. 2* dávám opravdu jen z milosti za snahu, hezkou animaci některých postav a za odvahu natočit vůbec takový film v moderním pojetí. Na mé doporučení to však není.

plakát

American Film Institute Salute to Steven Spielberg, The (1996) (pořad) 

Už je to hodně dávno co jsem to viděl. Ale nikdy nezapomenu na projev Jima Carreyho, který vyčítal Spielbergovi, že ho nikdy neobsadil do filmu. Jeho napodobení E.T bylo dokonalé, stejně tak jako ztvárnění prehistorického zvířete z Jurského parku. Celý večer byl pak v duchu pohody a vzpomínky na jeho nejlepší filmy.

plakát

Americký gangster (2007) 

Skvěle natočený film o nejmocnějším muži New Yorského podsvětí a o obyčejným neúplatným poldovi, který se ho snaží dostat. Konec filmu nechci prozrazovat, ale hodně mně překvapil. Tento film je opět jedním z těch lepších gansterských filmů poslední doby. Skvělé herecké obsazení, nedokážu si představit ve filmu lepší dvojici než je tato. Výborná atmosféra, prostě film jak má být.

plakát

Argo (2012) 

Ben Affleck válí. Když jsem si četl obsah, říkal jsem si, že to bude nuda. Opak je pravdou. "Z minima" děje bylo vytěženo maximum a já se u filmu vůbec nenudil. Hodnotím 80%.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Tak to byla jízda.........jinak tento film nazvat nejde. Tento film Vás buď doslova nadchne a nepustí ze židle po celou dobu, nebo naopak totálně otráví. Mně se naštěstí stalo to první. Strhující podívaná od začátku až do konce. Pro mně milé překvapení letošní sezóny a už se těším až vyjde na DVD. Ve filmu nechybí akce, napětí, ale hlavně zábava, které je ve filmu požehnaně. Právě vtipný humor dělá tento film výborným. Někdo může namítnout, že akční kousky jsou přehnané. O tom se nebudu dohadovat. Od létajícího tanku, po řádění na motorkách či vrtulníku konče přestřelkami, na to si udělá každý názor sám. Ale mně se to na tomhle filmu prostě líbilo. Na nic si nehraje. Nějaké tajuplné spiknutí zde nehledejte. Děj se odehrává přímo a vy od začátku do konce víte kdo je zlý a kdo dobrý. I když zde bylo jisté překvapení. Co se týče děje, zde se setkáváme se 4 rangery, kteří jsou nasazeni v Iráku. Na úkol mají poslední tajnou misi a to ukrást Iráčanům tiskárnu peněz spolu s matrikami. Zjistí však, že to někdo na ně narafičil a vojenský soud je pošle na 10let do vězení. Zde dostávají další nabídku, která by měla očistit jejich jména a oni dostanou šanci se pomstít. Utečou z vězení a začíná ta pravá adrenalinová, zábavná podívaná. Film mně prostě bavil. 4 herců mně hned padli do oka a já jim fandil od začátku až do konce. Pro mně jeden z těch povedenějších filmů.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Moc hezký film, kterému ubírají body jeho délka. První polovina filmu mně neskutečně bavila, všechno to tajemno, propletenost děje a postav, to vše hraje do karet. Film je napínavý a každý si může najít svůj děj, postavu, čas atd. který se mu líbí. Ovšem druhá polovina už ztrácí. Sice se dozvídáme a rozpoznáváme jednotlivé postavy a následky, ale ve finále se vlastně nic podstatného nedozvíme. Některé scény mně přišly hodně zbytečné, ale dejme tomu, že tam prostě nějak patřily. Krom délky vlastně nemohu ani nic vytknout, jenže právě ta délka je příčinou mého hodnocení, které dosáhlo max 70%. Upřímně možná ještě jednou bych se na to podíval, ale víckrát bych to asi nezvládl.

plakát

Avatar (2009) 

Film s dokonalým grafickým prostředím. Ať už jde o rostliny, zvířata nebo prostředí. Ale to je pro mně tak všechno. Co se týče dějové stránky, bylo to předvídatelné, což by možná ani nevadilo. Ale mně tento film prostě nenadchnul. Na můj vkus to bylo zbytečně dlouhé a já se u toho nudil. Film jsem viděl jak na obyčejném plátně, tak v 3D Imaxu. Pro děti to asi bude krásný film plný efektů, romantiky, zrady a soubojů. Pro mně to je další film u kterého sice vydržím sedět, ale do sbírky mých oblíbených filmů si jej určitě nedám. Navíc vidět to po třetí by mně asi nikdo nedonutil. 3* dávám za vizuální zpracování a za nový nápad.

plakát

Avengers (2012) 

Avengers mně trochu zklamal. No možná zklamal trochu více. Bylo fajn vidět všechny hrdiny pohromadě, nicméně pro mně osobně to bylo trochu přeplácané s narychlo ušitým scénářem, který místy pokulhával. Jeden záporák proti všem? Ptám se proč? A proč zrovna tento, který prohrál s Thorem? Proč nevymysleli nového, silnějšího? To jsou jen střípky, které mně trochu mrzeli, to hlavní je nedostatečný prostor pro všechny. A když už ten prostor dostali tak ho nevyužili. Závěrečná bitva se spousty výbuchů a zničených budov to jen završila a potvrdila, že film by potřeboval lepší scénář. Nicméně i přesto, se docela těším na případný další díl. Jak sem psal, vidět všechny hrdiny pohromadě byl zážitek. Příště snad s lepším a propracovanějším dějem. Hodnotím 60%