Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (106)

plakát

Lucy (2014) 

Po vizuální stránce nelze nic vytknout, ale jinak hrozná blbost. Nic víc, nic míň.

plakát

The Graham Norton Show (2007) (pořad) 

Graham Norton mě osobně jako moderátor nezaujal tolik, jako třeba Conan O'Brien nebo Craig Ferguson, ale jeho show má perfektní scénář, žádné zdlouhavé monology, žádné aktuality, ani dopisy od diváků, které stejně podstatu talk show netvoří, naopak se tu vždy sejde spousta skvělých hostů, kteří jsou navíc konfrontováni, nikoliv "vyslýcháni" zvlášť, což mi přijde mnohem zajímavější a zábavnější. Hosté se totiž baví i mezi sebou a moderátor tak nemusí neustále otevírat nová témata a "tvořit" rozhovor. Určitě lepší než Leno:-)

plakát

Nejchytřejší Čech (2014) (pořad) 

Velice nesympatický moderátor vás provede soutěží, ve které údajně nezáleží na vašich znalostech či vědomostech. Přesto vás ze soutěže mohou vyloučit za nedostatky nejen v oblasti matematiky, českého jazyka a lingvistiky, ale třeba i za neznalost frontmana skupiny Led Zeppelin. Aby bylo opravdu nemožné porovnat soutěžící mezi sebou, je dána každé dvojici soutěžících zcela jiná úloha. Máte-li i tak dost štěstí a podaří-li se vám projít přes mnohdy náročné disciplíny, je úplně jedno jak se vám v nich dařilo a kolik bodů jste nasbírali, protože i kdybyste měli štěstí a získali 8, 10 nebo 12 bodů, může vám to být stejně jedno, protože v posledním kole pravděpodobně o všechny přijdete. Tam totiž máte za úkol vyluštit osmisměrku a ještě si u toho hlídat stanovený čas, za jehož překročení vám strhnou tolik bodů, že je celkem jedno kolik získáte za nalezená slova. Za správné určení času obdržíte totiž deset bodů, což vám s velikou pravděpodobností hraničící s jistotou zaručí, že vyhrajete. Proto na mě celá soutěž působí dojmem, že se nejedná o hledání nejchytřejšího Čecha, ale o hledání Čecha, který nejlépe odhadne uplynutí 27 vteřin. No a abych uvedl i nějaký ten klad, tak jednu hvězdu dávám za intermezza s Jiřím Havelkou, která jsou opravdu velice zajímavým exkurzem do temných zákoutí naší mysli.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Nutno uznat, že HIMYM nasadilo laťku opravdu hodně vysoko. Rok po skončení Přátel se zdálo, že svět už nikdy nebude takový jako dřív :-) a že už nikdo nevytvoří něco, čemu by se dalo říkat skvělý sitcom. Pak se ale na obrazovkách objevil tento seriál a od první minuty bylo jasné, že nás čeká něco velkolepého. Vtipy se střídaly jak na běžícím pásu, jedna vtipná situace střídala druhou a člověk se u toho nestačil lámat v pase smíchy. Zhruba od čtvrté řady se ale seriál začal záhadně transformovat, vtipů ubylo, sentimentu přibylo a seriál se začal dost vléct. Ke konci už se pak člověk jen ptal sám sebe, už tam budem? V osmé sérii už se zdálo, že budem, ale pak se scénáristi rozhodli přidat ještě naprosto zbytečnou sérii devátou a ta byla tím příslovečným posledním hřebíčkem do rakve. Časem se k seriálu člověk určitě rád vrátí, ale nejspíš už jen k prvním sériím, protože ty jsou opravdu legen...wait for it...

plakát

Hledáme své předky (2010) (seriál) 

První díl mi přišel tak trochu o ničem, ale dál už to bylo lepší a lepší. Ve třetím díle se už člověk dozvěděl spoustu konkrétních věcí a celkově tak tento dokument určitě za zhlédnutí stojí. Začínající genealogy jistě dokáže nasměrovat správným směrem.

plakát

Povinnost a čest (2012) 

Film dovedený po technické stránce téměř k dokonalosti. Po stránce příběhové ale poněkud pokulhává, a tak výsledný efekt není tak ohromující, jak by mohl být. Čekal jsem ale něco daleko horšího.

plakát

Tři mušketýři (1993) 

Já tedy nevím jak vy, ale opravdu jste si mysleli, že tři mušketýři s Charlie Sheenem budou zpracováni jako klasické dílo světové literatury? Já rozhodně ne a možná proto mě výsledek nepřekvapil asi tolik jako vás. Dočkal jsem se pohodového filmu, který je plný humoru a akce a já nemohu tvrdit, že bych se u něj chvíli nudil. Vše navíc podtrhuje velkolepá výprava podtržená skvělou hudbou Michaela Kamena, takže co víc si přát? Klasiku mám rád, ale tahle verze mne rozhodně neurazila.

plakát

Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 

Jako průměrný film? Možná. Jako Bondovka? Těžko. *SPOILERY* Během více než dvouhodinové stopáže, která vám bude připadat jako nejméně čtyřhodinová, se stanete svědky velkémho množství zápletek, vyvedených v několika různých žánrech. George Lazenby vše začne nostalgicky jako Rambo v důchodu, který vzpomíná na všechny své minulé akce a zašlou slávu, dále se jako Slečna drsňák pokusí dostat co nejvíce informací ze skupinky krásek zavřených na nepřístupné hoře a mezitím se ještě samozřejmě stihne zaplést s dcerkou Kmotra. Vše pak završí Kokosy na sněhu, při jejichž závodě si stihne Kojak zlomit vaz, což mu ale vůbec nebrání v tom, aby ještě stihl Jamese zachránit před podpantofláckým poklidným životem u rodinného krbu. No... jak sám Lazenby v úvodu praví: "Tohle by se Connerymu nestalo."

plakát

Rekonstrukce (2010) 

Je až s podivem, kolik vedlejších postav z animovaných filmů dnes dostává prostor v kraťasech, ať už to jsou tučňáci z Madagaskaru, veverka z Doby ledové, Maximus a Pascal z Na vlásku, nebo právě mimoni z Já padouch. Ten prostor si jistě zaslouží a jsem rád, že ho dostávají, protože paradoxně kolikrát tyto kraťasy předčí své "mateřské" filmy, což sice není úplně případ tohoto dílka, ale na druhou stranu si mimoni vysloužili svůj celovečerní film a na ten jsem opravdu zvědavý. Doufám, že se dobře pobavíme.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Skvělý film s výbornými herci a strhujícím příběhem. Jen mi není jasné, proč byla časová osa tak rozházená. Jistě, natočení filmu chronologicky by bylo o ničem, ale naprostým přeházením událostí v čase, kvůli snaze o dokonalý scénáristický trik, jsem se hlavně zpočátku v příběhu neorientoval úplně nejsnáze. Jinak ale konec filmu byl jeden z nejlepších, jaké jsem kdy viděl a mně nezbylo než sedět a zírat s otevřenou pusou. Dokonalá iluze.