Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Jeden z nejlepších snímků české kinematografie vůbec a velmi nadčasový. K hereckým výkonům není třeba nic dodávat !

plakát

Kočár do Vídně (1966) 

Přiznám se, že po zhlédnutí tohoto filmu mi spadla brada hluboko dolů. Psychologické drama a zároveň komorně natočený film, obsazený pouze třemi herci (nepočítám li tzv. partyzány, kteří se objeví až v závěru filmu) v ponuré atmosféře hlubokého lesa na sklonku 2. světové války, umocněný navíc velmi vhodně zvoleným hudebním doprovodem, to vše dělá z Kachyňova snímku mistrovské dílo první velikosti. Herecký koncert především Ivy Janžurové !

plakát

Kočár nejsvětější svátosti (1962) (TV film) 

Herecký koncert Jana Wericha, Jaroslavy Adamové, Miloše Kopeckého a Otomara Krejči ! Naprostá klasika československé televizní tvorby v režii Františka Filipa, který se spolupodílel i na scénaři s Janem Werichem.

plakát

Kočičí princ (1978) 

Průměrná pohádka ovšem s nádhernou hudbou Luboše Sluky !!! Poprvé se zde před kamerou objevila Veronika Týblová, známá později jako Mařenka z televizního seriálu ARABELA.

plakát

Kolja (1996) 

Film,který se dá hodnotit jen v superlativách ! Skvělý námět, scénář, herecké obsazení, naprosto jasná myšlenka tvůrců podložená skvělými hereckými výkony, úžasná kamera, vynikající režie a skvělá hudba Ondřeje Soukupa. Jako národ můžeme být pyšní na to, že máme tvůrce, kteří dokáží vytvořit takové mistrovské dílo.

plakát

Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967) 

Naprosto geniální a střeštěná parodie na Bondovky. Podle samotného Václava Vorlíčka filmu chybělo dost " ztřeštěnosti" a tak se režisér radil se svým přítelem scénáristou Milošem Macourkem.Výsledek můžete posoudit v závěru filmu ve scénách s bazénem. Podle mne na tu dobu naprostá bomba ! Rozpočet filmu se pohyboval kolem 3,5 milionu korun a do jednoho roku se trojnásobně zaplatil a to jen na domácí půdě.

plakát

Konec cesty (1959) 

Celkem slušný kriminální film, když si uvědomíte, že se psal rok 1959. V tomto filmu se objevili celkem čtyři herci z veleúspěšné pohádky Pyšná princezna a to Alena Vránová, Vladimír Ráž (navíc byli oba manželé i v civilu), Gustav Haverle a Miloš Kopecký.

plakát

Konec jasnovidce (1957) 

Tento krátkometrážní film považuji za jednu z perel České kinematografie, podobně jako Uspořenou libru nebo Magnetické vlny léčí.

plakát

Krajina s nábytkem (1986) 

Skvělý film Karla Smyčka v hlavní roli s Vladimírem Javorským. Doporučuji !