Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Troufám si říct, že jde o nejlepší film Oldřicha Lipského vůbec ! Naprosto úžasná hudba Luboše Fišera !!! Dávám 5 hvězdiček. "Mám ji zprznit hned nebo až potom pane ? " :-)))

plakát

Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967) 

Naprosto geniální a střeštěná parodie na Bondovky. Podle samotného Václava Vorlíčka filmu chybělo dost " ztřeštěnosti" a tak se režisér radil se svým přítelem scénáristou Milošem Macourkem.Výsledek můžete posoudit v závěru filmu ve scénách s bazénem. Podle mne na tu dobu naprostá bomba ! Rozpočet filmu se pohyboval kolem 3,5 milionu korun a do jednoho roku se trojnásobně zaplatil a to jen na domácí půdě.

plakát

Zdravý nemocný Vlastimilený Brodský (1999) 

Vynikající počin tvůrců. Pan Ondřej Havelka dokázal nevšedním způsobem zachytit profesní život jedné z našich hereckých legend. Moc děkuji za tenhle film !!!

plakát

Pozor, vizita! (1981) 

Nenapodobitelný Rudolf Hrušínský ve skvělém filmu Karla Kachyňi. Bohužel, takové filmy se už dnes netočí.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Juraj Herz přesně vystihl charaktery jednotlivých postav. Od vlastenců, kteří se raději nechali zastřelit ( Jaromír Dulava - účetní ) až po zbabělé intrikány v podání Jana Hrušínského, Andreje Hryce nebo Radka Holuba. Film s velmi hlubokou myšlenkou, výborně obsazen a skvěle natočen. Autenticita doby ze snímku přímo vyzařuje a divák je zcela pohlcen dějem.

plakát

Nebeští jezdci (1968) 

Vynikajícím způsobem ztvárněný film o Československých pilotech v Anglii za 2. svělové války. Velmi silný příběh a skvělé herecké výkony, především "PRCKA" v podání Jiřího Hrzána ! Jindřich Polák i v relativně mladém věku dokázal, že v sobě skrývá velmi silný potenciál.

plakát

Waterloo (1967) (TV film) 

Byl jsem naprosto uchvácen hereckými výkony všech účinkujících, ale Napoleon v podání Rudolfa Hrušínského...to byl prostě herecký koncert !!! Kam se hrabou dnešní produkce !!!

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Naprosto úžasná záležitost pánů Horníčka, Sováka, Roháče, Moučky, Hrzána,Dvořáka,Tichánkové, Jernekové a dalších. Scénář sice napsal Jaroslav Dietl, ale nazval ho pouze " psí boudou ", ve které si pánové Horníček a Sovák mohou dělat co chtějí.A přesně tak se i stalo. Herci věděli, o čem to bude, ale kompletní dialogy byla jedna velká improvizace. Ve výsledku můžeme zažít herecký koncert pánů Horníčka a Sováka pod vedením režiséra Jána Roháče dokreslený nádhernou hudbou Jiřího Šusta. Když vezmete v úvahu, v jaké době se seriál natáčel, je malým zázrakem, že se podařilo zachránit alespoň kopie filmového pásu, protože originály BOLŠEVIK nechal zničit !!! Myslím, že by to byla nenahraditelná ztráta, kdyby tento seriál nespatřil světlo světa !!!

plakát

Melodie podzemí (1963) 

Skvělé herecké výkony pánů Gabina a Delona. Velmi kvalitní námět a scénář a svému účelu posloužil i v té době pouze černobílý film.