Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Všichni moji blízcí (1999) 

Strhující příběh, vynikající scénář pana Hubače a naprosto emotivní hudba, která prochází celým filmem. Velmi silný emotivní zážitek.Vynikající počin tvůrců.

plakát

Uspořená libra (1963) (TV film) 

Herecký koncert Jana Wericha a Jiřího Sováka. Ve vedlejších rolích excelují Stella Zázvorková, Jana Werichová a Vlastimil Brodský.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Výborně zpracovaná komedie, která v sobě kombinuje reálný svět a svět pohádkový. Troufám si říci, že u tohoto filmu byl položen základ k veleúspěšnému seriálu Arabela (1979), alespoň co se týče kombinace světa skutečného a světa pohádkového. Tvůrci bravurně zvládli realizaci filmu (psal se rok 1971) co se týče triků a samozřejmě skvělé herecké obsazení. U mne to jednoznačně vyhrál Vladimír Menšík v roli školníka - upíra, Helena Růžičková exceluje ve scénách z blázince a hlavně Josef Bláha (na konci filmu) jako ředitel kouzelnické školy, který se " vrací s lexikonem do pohádkového světa ". Kameru vedl a veškeré triky v tomto filmu vymyslel a zrealizoval Vladimír Novotný, jeden za zakladatelů trikového ateliéru č.3 na Barrandově, který už bohužel neexistuje. Na jeho místě stojí moderní budova TV Barrandov.

plakát

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974) 

Geniální spojení reálného světa se světem fiktivním. Po filmu "Dívka na koštěti" další realizace tandemu Macourek - Vorlíček. Velmi pečlivě napsaný scénář (až do sebemenšího detailu) i samotná realizace filmu s hvězdným hereckým obsazením. (Pan Řehoř nahradil pana Libíčka, který během natáčení náhle zemřel) Na svou dobu velmi dobře realizované triky, za kterými stojí trikový kameraman Vladimír Novotný. A v neposlední řadě krásná Libuška Šafránková. Jedna z nejlepších komedií 70. let .

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Asi nejlepší scifi seriál pro celou rodinu, který se kdy v "československých" poměrech natočil. Nepřeberná spousta nápadů z pera pánů Hofmana a Poláka, podpořená hereckými výkony hlavních představitelů a konče na svou dobu zcela unikátními triky. Podle mého názoru jedno z vrcholných děl československé kinematografie zaměřené pro děti a mládež.

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Nejlepší seriál mého dětství. Skvěle napsaný scénář, vynikající herecké obsazení a nepostradatelný humor pana Macourka a Vorlíčka. Samozřejmě na tu dobu vynikající triky pana Novotného a pana Hejzlara. A v neposlední řadě absolutně nakažlivá hudba pana Luboše Fišera. Děkuji moc pane Vorlíčku !!!

plakát

Dabing Street - Studio B (2018) (epizoda) 

Tak ty jsi mě přišel nabídnout dabing ??? :-) Skvělý Krobot !!!

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Zatím velmi, velmi slušné ! (Po 4. dílu)

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

Shrnul bych to asi jednou větou : Pavel Novotný a jeho kumpáni jsou jako zhoubný vřed na těle naší společnosti, který je třeba radikálně vyříznout !!!

plakát

Podezření (1972) 

Když vezmu v úvahu, v jakém období tento snímek vznikal, tak klobouk dolů před panem Jiřím Krejčíkem. Vynikající herecké výkony všech zúčasněných a skvělá hudba Zdeňka Lišky.