Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Fešák Hubert (1984) 

Komedie tohoto typu mám velmi rád, zvlášť v dnešním přetechnizovaném světě. Působí jako balzám s trochou nostalgie na období první republiky. Skvělé herecké obsazení, zpěv Laďka Kozderková a vynikající scénická hudba Petra Hapky. Kéž by se v současnosti točilo více takových filmů.

plakát

My všichni školou povinní (1984) (seriál) 

Průměrný seriál první poloviny 80. let. Vypíchl bych herecké výkony Jiřího Sováka, Dany Medřické, Vladimíra Menšíka, Gabriely Vránové a Blanky Bohdanové. Ocenil bych také velmi podmanivou hudbu Petra Hapky.

plakát

Ohnivé ženy (1984) (TV film) 

To by člověk vyskočil z kůže !!!

plakát

Prodavač humoru (1984) 

Neprávem opomíjený film Jiřího Krejčíka, který se bohužel často nevysílá. Přitom ve své době formou vtipné satiry poukazoval na nešvary v socialistické společnosti. V roce svého vzniku velmi odvážný snímek !

plakát

Ďábel ví hodně (1983) (TV film) 

Skvělý Jiří Sovák jako profesor všech svůdníků.

plakát

Létající Čestmír (1983) (seriál) 

V pořadí druhý seriál z dílny autorské dvojice Macourek - Vorlíček. Zde je jasně vidět, že pokud autorům nechybí nápady a fantazie, jsou schopni vyprodukovat na svou dobu vynikající seriál pro celou rodinu, který je navíc nadčasový a zaujme i dnes. S veškerou úctou k panu Zdeňkovi Troškovi, co je mu platné, že jeho pohádky mají vynikající výpravu, nádherné kostýmy a špičkovou digitální postprodukci, když příběh samotný nemá spád a nestojí za nic. Pan Macourek byl prostě PAN AUTOR !!! Navíc se autoři Létajícího Čestmíra obklopili tzv. "osvědčenými lidmi" z předešlých projektů, jak ve filmovém štábu, tak hereckých osobností, takže záruka kvality byla nastavena velmi vysoko.Za všechny jmenuji Karla Svobodu jako autora hudby. Vynikající počin !

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Asi nejlepší scifi seriál pro celou rodinu, který se kdy v "československých" poměrech natočil. Nepřeberná spousta nápadů z pera pánů Hofmana a Poláka, podpořená hereckými výkony hlavních představitelů a konče na svou dobu zcela unikátními triky. Podle mého názoru jedno z vrcholných děl československé kinematografie zaměřené pro děti a mládež.

plakát

Samorost (1983) 

Další důkaz toho, že Veronika Žilková a Jitka Asterová se staly herečkami omylem ! Když pominu velmi slabý scénář, tak celý film zachraňují Milan Lasica s Jiřím Cízlerem a občas i Jan Faltýnek.

plakát

Slavnosti sněženek (1983) 

Naprosto geniálně natočený film Jiřího Menzela podle předlohy Bohumila Hrabala, který se ve filmu i na okamžik oběví. Kdyby nebylo takovýchto filmů a jejich tvůrců, na co by se dnes divák díval ??? Na stupidní nekonečné seriály ? Velmi pochybuji ! Nesmím zapomenout na fantastickou hudbu Jiřího Šusta, která úžasným způsobem podbarvuje celý snímek, až mě místy naskakuje husí kůže! Smekám klobouk velmi nízko !!! " Zahrádkáři KERSKU " - naprosto geniální myšlenka !!!