Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Oblíbené seriály (10)

Byli jednou dva písaři

Byli jednou dva písaři (1972)

Naprosto úžasná záležitost pánů Horníčka, Sováka, Roháče, Moučky, Hrzána,Dvořáka,Tichánkové, Jernekové a dalších. Scénář sice napsal Jaroslav Dietl, ale nazval ho pouze " psí boudou ", ve které si pánové Horníček a Sovák mohou dělat co chtějí.A přesně tak se i stalo. Herci věděli, o čem to bude, ale kompletní dialogy byla jedna velká improvizace. Ve výsledku můžeme zažít herecký koncert pánů Horníčka a Sováka pod vedením režiséra Jána Roháče dokreslený nádhernou hudbou Jiřího Šusta. Když vezmete v úvahu, v jaké době se seriál natáčel, je malým zázrakem, že se podařilo zachránit alespoň kopie filmového pásu, protože originály BOLŠEVIK nechal zničit !!! Myslím, že by to byla nenahraditelná ztráta, kdyby tento seriál nespatřil světlo světa !!!

Arabela

Arabela (1980)

Nejlepší seriál mého dětství. Skvěle napsaný scénář, vynikající herecké obsazení a nepostradatelný humor pana Macourka a Vorlíčka. Samozřejmě na tu dobu vynikající triky pana Novotného a pana Hejzlara. A v neposlední řadě absolutně nakažlivá hudba pana Luboše Fišera. Děkuji moc pane Vorlíčku !!!

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Naprosto originální pojetí anglického humoru. Příběh odehrávající se za 2. světové války ve Francouzkém Nouvionu s jeho postavičkami. Hlášky typu : " Bodré podoledne " nebo " To jsem já Le Clerc " již zlidověly.

Návštěvníci

Návštěvníci (1983)

Asi nejlepší scifi seriál pro celou rodinu, který se kdy v "československých" poměrech natočil. Nepřeberná spousta nápadů z pera pánů Hofmana a Poláka, podpořená hereckými výkony hlavních představitelů a konče na svou dobu zcela unikátními triky. Podle mého názoru jedno z vrcholných děl československé kinematografie zaměřené pro děti a mládež.

Vlak dětství a naděje

Vlak dětství a naděje (1985)

Naprostá špička televizní tvorby v polovině osmdesátých let. Helena Růžičková ve své životní roli. Karel Kachyňa tímto seriálem nastavil laťku velmi vysoko ! Nádherná scénická hudba Luboše Fišera.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988)

František Filip zde opěk dokázal, jako už několikrát, jaký je mistr vkusné televizní zábavy. Jedná se o maximálně precizní zpracování románu E. Basse v té nejkvalitnější podobě. Od kvalitního scénáře, herecké obsazení, výpravu seriálu, řežii až po vynikající hudbu, kterou obstaral Karel Svoboda. Spolupráce na scénáři : Oldřich Lipský.