Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Strhující příběh a film o jedné z největších hudebních legend, který vás vtáhne a už nepustí!

Interstellar

Interstellar (2014)

Časem tohle bude film desetiletí! Atmosféra, herecké výkony, scénář, emoce na úrovni 20 z 10-ti!

Hvězdná brána: Archa pravdy

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008)

Nedokážu hodnotit zřejmě zcela objektivně, neboť jsem se stal za 10 sezón tohoto skvělého sci-fi seriálu jeho velkým fanouškem a tento film, který vlastně děj posledních 2 sérií uzavírá, tak pro mě byl velkým filmovým svátkem! Srdce každého věrného fanouška muselo zaplesat. Hrdinové z SG-1 s daleko větším rozpočtem a ještě daleko velkolepěji (i když i v samotném seriálu se objevilo mnoho velkolepých akcí a bitev) než kdy dříve ve finálním boji o záchranu galaxie a svých životů. Nádherná grafika, opět skvělé a vtipné dialogy, které se nesly v osvědčeném duchu, stabilně precizní herecké výkony hlavních hrdinů, obrovský bonbónek pro všechny fanoušky v podobě znovu příchozích nepřátel a ta hudba.. ta jen dotváří dojem dokonalosti do poslední sekundy. Český nezvládnutý dabing, kdy nebyla společnost schopna pozvat na dabování ty stejné dabéry, kteří dabovali postavy ve všech 10 sezónách, nijak nehodnotím, protože to českou verzi velmi sráží dolů (nehledě na změnu mnoha výrazů!). A doporučuju rozhodně originální verzi! Konec tedy jak se patří perfektní a velkolepý, kdyby šlo dát 6 hvězdiček, bez váhání je tomuto závěru této kultovní ságy dám!

Hvězdná brána: Návrat

Hvězdná brána: Návrat (2008)

Po vítězství nad Orayi zbývá týmu SG-1 dokončit ještě jednu věc, zbavit se posledního žijícího goualdského vládce soustavy. Přiznám se, že jak jsem byl zprvu při přečtení hlavního děje tohoto filmu zklamán, tak při jeho sledování jsem seděl doslova se zatajeným dechem, při jehož posledním vydechnutí říkám, že kdyby měli producenti této nejlepší sci-fi ságy větší rozpočet a ambice i do kin, stal by se z "Continuum" bezesporu pořádný trhák. I tak jde ovšem o spanilou podívanou se strhujícím dějem, zvrtaty a okamžiky, kdy to již vypadá, že je vše ztraceno. Po prvním schlédnutí filmu jsem v sobě neměl 100% pocity za 5 hvězdiček, ale po druhém schlédnutí, kdy mi již do sebe vše zapadlo daleko precizněji a vnímal jsem ještě více (opět) perfektní hlášky a dialogy hlavních hrdinů, jsem byl nesmírně nadšen, že po nějakých 11 letech se nám kult jménem Stargate uzavřel takto velkolepým filmem. Vyzdvihl bych ještě perfektní efekty, zvlášť pak během hlavních bojů. A uměl bych si klidně tenhle snímek představit i o nějakých 20 minut delší.. Královské uzavření Stargate s SG-1 se vší grácií!!

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Úchvatný filmový snímek s ještě úchvatnějším hereckým výkonem precizní Natalie Portman! Smekám nejhlouběji jak jen umím.. 5/5!

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Famózní a excelentní film pana režiséra a pana herce Clinta Eastwooda, který do tohoto filmu musel dát celou svou duši i srdce! Film, který se s ničím nesere. Každý záběr zde má svůj smysl, vše je zahráno i natočeno na jedničku s hvězdičkou. Takovýchto precizních filmů je jen velmi málo..

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Pan Eastwood je prostě režisér par excellence a neméně skvělý herec a když se k němu ještě přidá mistrovské herectví Morgana Freemana a bravúrně zvládnutá role Hilary Swank (které to tady navíc velmi sluší) společně s rostoucím scénářem a hloubkou filmu (hlavně v závěrečných 45 minutách), máme z toho filmový klenot, jakých je v kinematografii jen velmi málo.. 100%!