Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11 810)

plakát

Chiefs (1968) 

Nepříliš výrazný dokument, který ukazuje policajty na jejich společné akci, kde se především prezentuje to, že jsou to celkem obyčejní lidé, což by je mohlo v očích diváků degradovat. Možná i proto se dokument moc často nepromítal, i když měl být právě oficiálně pro tato setkání policejních šéfů vytvořen.

plakát

Lego DC Super hrdinové: Flash (2018) 

Takový celkem dobrý Lego movie standard, kdy jde hlavně o to, že tvůrci filmů si dovedou dělat ze superhrdinů celkem dobrou srandu a divák se u toho směje. Jsou zde parádní hlášky, které prostě baví, hlášky, které jsou trefné. Příběh tak skvělý není, ale co na tom, když se člověk může pěkně zasmát.

plakát

Ladybird Ladybird (1994) 

Ken Loach je prostě velmi dobrým kritikem lidské společnosti, především dělnické třídy, a dokáže z ní vyhmátnout příběhy, které dovedou oslovit a které jsou do jisté míry i překvapivé tím, jakou mají formu. "Ladybird Ladybird" k nim rozhodně patří, a jedná se o snímek, který má hodně silný dopad na diváka.

plakát

Jab Harry Met Sejal (2017) 

Shahrukh Khan se po dvaceti dvou letech od natočení skvělého snímku "Statečné srdce získá nevěstu" vydal znovu na výlet po Evropě, tentokrát jako znuděný průvodce po evropských městech, kde nechybí ani Praha. Film je ale jen klasickou romancí, která hraje na to, že fanoušci Shahrukha Khana milují.

plakát

Bestialità (1976) 

Italský film „Bestialità“ funguje především jako snímek, který rozhodně dokáže rozjitřit fantazie. Je to snímek úchylný, o tom asi žádná, ale nemyslím si, že je to nutně snímek, který by vás dokázal nějakým způsobem výrazně zhnusit, protože i tak si drží určitou úroveň a není vyloženě explicitní. Tvůrci ale fantazii měli a část jí přenesly ze svého filmu i na diváka, což oceňuji.

plakát

Immigration Game (2016) 

Snímek "Immigration Game" rozhodně není něco skvělého, ale docela se mi líbí, jak se celkem rychle podařilo reagovat na krizi s uprchlíky a vytvořit rádoby společensko-kritický snímek, z kterého je možná až trochu moc cítit propaganda. Ale nějaký trochu smysl to má, i když z hlediska akčního to není ono.

plakát

Icarus (2017) 

Zajímavý dokument o tom, jak to vlastně bylo na pozadí odhalení dopingové aféry. Někdo je prostě pro vítězství ochoten udělat mnohem víc než ostatní. A popravdě se docela divím, že za to Rusové nepykali ještě víc. Ale oni nemohou, protože i když je sport hlavně o sportu, pořád je to také hodně politika.

plakát

Ilo Ilo (2013) 

Ze Singapuru v koprodukci s dalšími zeměmi dorazil snímek, který ukazuje, že i zde je možné natáčet silné, i když velmi niterné snímky. Vlastně jen příběh o jedné ženě a jednom chlapci. Nic víc, ale přesto vás to dovede zaujmout a místy doslova ukovat k místu, kde sedíte a snímek sledujete. Velmi dobré.

plakát

Rukojmí (2017) 

Ne že by "Rukojmí" byl špatný film, al nemůžu si pomoct, tak nějak mi to celé přišlo průměrné, i když zde byla snaha o to, aby to bylo relativně temné a byl zde pocit, jak je režim děsivý. On bal a je, ale tenhle snímek dle mého nepřinesl tématu nic extra nového, i když se zabývá skutečnými událostmi.

plakát

High Society (2017) 

Skoro by to vypadalo, že by to mohla být i celkem vtipná komedie, jak dvě holky v porodnici vymění, omylem, a ony to pak zjistí v pubertě, kdy jedna byla celou dobu bohatá a má být chudou, druhá to má naopak. Ale jak se ukázalo, tohle Němcům moc nevyšlo a vlastně film ani moc zábavný není.